Autor Wątek: RAV4 5 gen - wrażenia, problemy, obserwacje  (Przeczytany 794538 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Michał LRF

• Toyot Leżący
  • *
Odp: RAV4 5 gen - wrażenia, problemy, obserwacje
« Odpowiedź #195 dnia: 02 Listopada 2020, 21:28:55 »
Ramkę tablicy z tyłu można podkleić dodatkowo grubą taśmą dwustronną 3M. Najlepiej to zrobić odkręcając ramkę i podkleić taśmą w trzech punktach w dolnej części ramki  na brzegach i na środku. U mnie trzyma już ponad pół roku. Te kleksy z" plasteliny" po dwóch miesiącach odpadną.
Jest: RAV-4 Hybrid 2019 AWD,  Hilux SR5 2018
Były: Yaris 1,0 2003, Auris 1,6 2012, RAV-4 2,0 2015

Offline Maniek49

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #196 dnia: 03 Listopada 2020, 18:46:38 »
Witam jak sprawa wyglada U Was z olejem. Bylo juz to poruszane ale ponawiam temat . U mnie olej sie podniosl ponad max okolo 1cm i smierdzi benzyna. Bylem w trasie 500km po tej jezdzie stan spadl do max.  Teraz znowu poszlo w gore. Bylen w aso ztym w j3dnym mnie olali w drugim przyznali racje. Jestem znowu do nich umowiony cos maja sprawdzac grzebac. Zobaczymy. Jak u reszty bagnety?

Offline nessip

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #197 dnia: 03 Listopada 2020, 21:03:18 »
Te kleksy z" plasteliny" po dwóch miesiącach odpadną.
We will C :) Ciężko mi trochę w to uwierzyć bo są jakby na wcisk wsadzone, generują napięcie na ramce i wchodzą w jej otwory. No chyba że ta plastelina/kit wyschnie i się skurczy to może być, że efekt zamiast być tak dobry jak teraz to jeszcze zaczną rysować lakier. Jak to mówią, jeździć, obserwować.

Pozdr,
n.

Offline Skonek1976

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #198 dnia: 04 Listopada 2020, 00:18:01 »

Sprzedaż RAV4 idzie w górę. Popatrzcie na dane z Października (samar.pl). Konkurencja z VW mocno w tyle.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #199 dnia: 04 Listopada 2020, 07:43:54 »

Sprzedaż RAV4 idzie w górę. Popatrzcie na dane z Października (samar.pl). Konkurencja z VW mocno w tyle.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Sprzedaż idzie w góre ....  ale popatrzcie na ... KRADZIEŻE ... na grupie na fb --> w pazdzierniku kolejna Ravka z 2019r. padła łupem :shock: ...ii głównie to okolice stolicy.

Ciekaw jestem czy wyłączacie Keyless jak chodzicie po galeriach noi wiadomo - trzymanie klucza blisko drzwi mieszkania --> jesli ktoś trzyma pod chmurką na osiedlu . To tylko moje domysły .. jedynie na youtube ogladalem ''kradzież na walizke'' . Chyba,że mają nowe pomysły na kradzież..

Offline kinim0d

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #200 dnia: 04 Listopada 2020, 07:56:06 »

Sprzedaż idzie w góre ....  ale popatrzcie na ... KRADZIEŻE ... na grupie na fb --> w pazdzierniku kolejna Ravka z 2019r. padła łupem :shock: ...ii głównie to okolice stolicy.

Ciekaw jestem czy wyłączacie Keyless jak chodzicie po galeriach noi wiadomo - trzymanie klucza blisko drzwi mieszkania --> jesli ktoś trzyma pod chmurką na osiedlu . To tylko moje domysły .. jedynie na youtube ogladalem ''kradzież na walizke'' . Chyba,że mają nowe pomysły na kradzież..

Ja korzystam z keyless protector, fakt na początku trzeba było się do niego przyzwyczaić, ale po 1 miesiącu działa bez problemu. Nie muszę mocno chować i trzymać kluczy w "klatce faraday'a" lub pamiętać o tymczasowym wyłączaniu keyless. Niestety rozwiązanie nie jest tanie, a na rynku narazie nie widziałem konkurencyjnego rozwiązania.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #201 dnia: 04 Listopada 2020, 08:00:43 »
W mojej ravce nie zmieniła się automatyczne godzina (mimo że mam wersję z navi +internet włączony) czy to możliwe, że w XXI wieku auto tej klasy wymaga  ręcznej zmiany? Czy to gdzieś się włącza
Druga sprawa, czy komuś w samochodzie działa e-sklep? Bo u mnie mimo że auto sparowane z netem, wyświetla ta apka komunikat "brak połączenia z internetem"
Strasznie "ciosany" jest ten system info-rozrywki.

Wyłączanie kluczyka jest mało kłopotliwe i mi jeż "weszło w krew"
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #202 dnia: 04 Listopada 2020, 08:04:28 »
Mnie też nie zmieniło godziny. Musiałem ręcznie przełączyć czas z letniego na zimowy. Czyli są już przygotowani na zniesienie zmian czasu

Mnie sklep się uruchamia, ale w środku jest jedna aplikacja - e-sklep

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #203 dnia: 04 Listopada 2020, 08:11:31 »
Ale właśnie mi chodzi o tą aplikację e-sklep, czy ta aplikacja tobie się uruchamia po kliknięciu w ten koszyk.
Oczywiście z poziomu samochodu, bo w necie jest ok.

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #204 dnia: 04 Listopada 2020, 08:22:55 »
Witajcie
A czy radyjko bez navi, a takie mam 2020 to czy jest możliwość aktywacji internetu?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #205 dnia: 04 Listopada 2020, 08:41:08 »
Jeśli włączysz dostępne sieci, to coś widzi, w tym Twój hotspot?
Jeśli nie, to kicha zapewne.
Jeśli tak to kliknij w to i się zacznie procedura.
« Ostatnia zmiana: 04 Listopada 2020, 08:42:52 wysłana przez Krisman »

Offline Skonek1976

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #206 dnia: 04 Listopada 2020, 11:07:54 »

Ja korzystam z keyless protector, fakt na początku trzeba było się do niego przyzwyczaić, ale po 1 miesiącu działa bez problemu. Nie muszę mocno chować i trzymać kluczy w "klatce faraday'a" lub pamiętać o tymczasowym wyłączaniu keyless. Niestety rozwiązanie nie jest tanie, a na rynku narazie nie widziałem konkurencyjnego rozwiązania.

Ja wyłączam kluczyk kombinacja klawiszy tak jak w instrukcji. W domu trzyma, zdala drzw wejściowych, czasami tez dezaktywuje kluczyk. Jest to trochę chore, bo mamy wygodę z której tak naprawdę nie korzystamy przez amatorów cudzej własności.

Offline lechu

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #207 dnia: 04 Listopada 2020, 11:35:09 »
Mam pytanie do osób, które mają zamontowane stopnie boczne. Czy wystają one na tyle daleko, że zabezpieczają przed uderzeniami drzwi innych pojazdów. Wiem, że nie mają one najlepszej opinii bo łapią brud i przy wsiadaniu brudzą nogawki spodni, ale może jest to kompromis i ochrona przed uszkodzeniami parkingowymi?  Listwy boczne kompletnie mi się nie podobają.
« Ostatnia zmiana: 04 Listopada 2020, 11:41:20 wysłana przez lechu »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #208 dnia: 04 Listopada 2020, 12:07:42 »
Przy tych stopniach żeby uszkodzić drzwi w rawce, musiałby być samochód którego drzwi otwierają się  wyżej od stopni. Na 100% bardzo to ogranicza kolizję i tu się sprawdza.

Offline nessip

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #209 dnia: 04 Listopada 2020, 14:14:48 »
Odnośnie deaktywacji kluczyka. Podobno te nowe same się deaktywują....ale nie wiem czy to prawda...handlowiec tak twierdził.

Pozdr,
n.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl