Autor Wątek: RAV4 5 gen - wrażenia, problemy, obserwacje  (Przeczytany 794862 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline any1

• Toyot Leżący
  • *
Odp: RAV4 5 gen - wrażenia, problemy, obserwacje
« Odpowiedź #450 dnia: 06 Grudnia 2020, 15:08:38 »
namiary

Nie wiem czy te cena nie była taka bo brali kilka samochodów na firmę i podpiął się pod rabat flotowy. Jeżeli szukasz w leasingu mogę warunkowo polecić superauto. Trzeba im patrzeć na ręce, ale suma summarum wychodziło najkorzystniej cenowo, a porównywałem około 7 ofert. Auto bardzo tanie, leasing stosunkowo wysoki.

Dziękuję za odpowiedź. Rozumiem, że zdecydowałeś się na superauto (broker) ?  Z takich najbardziej sensownych ofert na Selection 4x4 hybryda mam:
1) salon 160k pln; leasing 3,8466% oprocentowanie zmienne (WIBOR1M); GAP 69,11 pln
2) superauto 155k pln; leasing 5,8% oprocentowanie zmienne (WIBOR1M); GAP 94,56pln
3) inny broker 155k pln; leasing 3,157% oprocentowanie zmienne (WIBOR1M); GAP 61,82pln

Wszystko przy wkładzie 45% na 36 mscy. Batalista kupił na naprawdę super warunkach. Gratuluję.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #451 dnia: 06 Grudnia 2020, 17:24:15 »
Jeśli Ci mogę podpowiedzieć, to lepiej wziąć na 35mc niż 36 w razie "szczególnych wymagań" leasingodawcy np. W sprawie ubezpieczenia. Wtedy trzecie nie musi być kupione według ich wymagań.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline any1

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #452 dnia: 06 Grudnia 2020, 17:57:57 »
Jeśli Ci mogę podpowiedzieć, to lepiej wziąć na 35mc niż 36 w razie "szczególnych wymagań" leasingodawcy np. W sprawie ubezpieczenia. Wtedy trzecie nie musi być kupione według ich wymagań.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Dziękuję za podpowiedź. Oczywiście wszystkie uwagi i podpowiedzi bardzo wartościowe. Pozdrawiam.

Offline Czeresnia

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #453 dnia: 06 Grudnia 2020, 19:40:53 »
no ja nie mam...chyba ze cos musze zrobic zeby je wlaczyc i jeszczen ie rozkminilem...   :wallbash:

zapal i wrzuć R i -> krecisz kierownicą na max w lewo - potem max  wprawo - patrz na ekran .. powinny sie pojawić linie żółte

Nie zadzialalo, dalej mam w lewym gornym rogu bialy romb z wykrzyknikiem...znalazlem filmik w ktorym mozna wejsc do ukrytego menu gdzie jest opcja powtorzenia tej operacji ale trzeba cos aktywowac, ale chyba czekam az spadnie jakis snieg lob lod zeby nie meczyc ukladu kierowniczego bo ostatnio jak probowalem robic to w garazu czulem dziwny zapach palonej gumy/sprzegla

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #454 dnia: 06 Grudnia 2020, 22:04:30 »
Nic nie musisz kręcić, to znaczy musisz w przypadku rozładowania akumulatora, lub jego odłączenia, procedura adaptacji.
Rodzaj linii (statyczne/ruchome) przełączasz identycznie jak kąt widzenia kamery (kąt -lewy dolny róg) tylko po drugiej stronie ekranu (linie-prawy dolny róg) Możesz też zmieniać jasność i kontrast kamery w menu ekranu.
Po prostu kliknij w ten "kafelek" podczas wyświetlania obrazu z kamery.
Jest o tym w instrukcji od navi/systemu multimedialnego.
« Ostatnia zmiana: 06 Grudnia 2020, 22:12:25 wysłana przez Krisman »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #455 dnia: 07 Grudnia 2020, 10:37:04 »
Tu fotki o czym napisalem
Są widoczne te prostokąciki a dolnych rogach.

Wysłane z mojego J23 przy użyciu Tapatalka

Offline Czeresnia

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #456 dnia: 07 Grudnia 2020, 12:07:00 »
tak wiedzialem ze jest tam kafelka w prawym dolnym rogu, jednak nie dziala i stad mam wykrzyknik na bialym tle w lewym gornym. Kalibracja lewo prawo do konca rowniez nie zadzaialala, widzialem filmik z opcja wejscia w ukryte opcje konsoli.

mam nadzieje ze ta instrukcja pomoze.

https://www.youtube.com/watch?v=nzXgTSCX1cA

pzdr

Offline many

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #457 dnia: 08 Grudnia 2020, 08:57:47 »
jakie macie podejście do wcześniejszej wymiany oleju tj. tak powiedzmy po 2k km? Warto zlać te "opiłki" czy olać i cieszyć się jazdą ;)?
Zaznaczam, że chcę pojeździć dłużej niż 5 lat :)
« Ostatnia zmiana: 08 Grudnia 2020, 09:00:00 wysłana przez many »

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
RAV4 5 gen - wrażenia, problemy, obserwacje
« Odpowiedź #458 dnia: 08 Grudnia 2020, 09:07:00 »
jakie macie podejście do wcześniejszej wymiany oleju tj. tak powiedzmy po 2k km? Warto zlać te "opiłki" czy olać i cieszyć się jazdą ;)?
ja tez chce pojezdzic dluzej niz 5 lat .. mam juz nalatane 1800 km .. ii wymienie dopiero przy 15k km albo 11.21.
Gdzies sie juz przewijał temat tu czy chyba na grupie na fb .. ze nie ma sensu przy 2k wymieniac - ale no.. kto bedzie chcial, to wymieni

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #459 dnia: 08 Grudnia 2020, 10:07:11 »
Dziękuję za odpowiedź. Rozumiem, że zdecydowałeś się na superauto (broker) ?  Z takich najbardziej sensownych ofert na Selection 4x4 hybryda mam:
1) salon 160k pln; leasing 3,8466% oprocentowanie zmienne (WIBOR1M); GAP 69,11 pln
2) superauto 155k pln; leasing 5,8% oprocentowanie zmienne (WIBOR1M); GAP 94,56pln
3) inny broker 155k pln; leasing 3,157% oprocentowanie zmienne (WIBOR1M); GAP 61,82pln
Koledzy (i koleżanki ;-) weźcie sobie kilka ofert na auto z salonu, od brokera oraz z kilku banków na leasing i porównajcie sobie.
Wychodzą bardzo duże różnice w sumarycznym koszcie nabycia auta.
Są firmy które zarabiają wyłacznie na finansowaniu i dają wydawało by się bardzo korzystne ceny zakupu ale sumaryczny koszt wychodzi wysoki.
W tym wątku to trochę nie na temat - jest watek o zakupie nowego ....

Offline Baca90

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #460 dnia: 08 Grudnia 2020, 10:40:19 »
porównajcie
U mnie akurat najkorzystniej wyszła oferta z najdroższym leasingiem, bo na auto było 10k upustu. Najlepiej wbić wszystkie oferty do excela i porównać. Trzeba mocno zwracać uwagę na doliczone produkty (co jest wliczone w ratę a co nie)

Skylog

• Gość
« Odpowiedź #461 dnia: 08 Grudnia 2020, 12:37:38 »

Ja trochę za namową forum wymieniłem, koszt 370zł. Wymieniłem niepotrzebnie na 0w20. I... szkoda kasy.

Byłem przy wymianie, w oleju 0 widocznych opiłków. W filtrze również, nie przykładałem magnesu ale opiłki by się świeciły w świetle LED. A po wymianie oleju z 0w16 na 0w20 auto zaczęło palić około 0,5 l więcej i bardziej czuć moment załączenia silnika spalinowego.

Podsumowanie
Może i w takich markach "premium" jak BMW gdzie silniki wysilone, super nowoczesne z masą dodatkowego osprzętu trzeba wymienić olej na dotarciu, ale tutaj w wolnossącej benzynie która chodzi może 1/3 przebiegu, szkoda kasy. Drugi raz bym nie wymienił. A przy najbliższym przeglądzie, wracam do 0w16.

Offline lechu

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #462 dnia: 08 Grudnia 2020, 13:26:55 »
Ja wymieniłem olej przy 2000 km. Nie wiem czy to coś dało, ale jestem z siebie zadowolony .
« Ostatnia zmiana: 08 Grudnia 2020, 13:29:39 wysłana przez lechu »

Offline many

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #463 dnia: 08 Grudnia 2020, 13:35:51 »
cieszy mnie zadowolenie lecha :) i opinia Skylog-a, pytanie tylko czemu przy wymianie leją 0w20? ehh te serwisy...
mam jeszcze trochę czasu do 2k żeby poczytać i pomyśleć

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #464 dnia: 08 Grudnia 2020, 13:48:56 »
cieszy mnie zadowolenie lecha :) i opinia Skylog-a, pytanie tylko czemu przy wymianie leją 0w20? ehh te serwisy...
mam jeszcze trochę czasu do 2k żeby poczytać i pomyśleć
Mnie serwis poinformował, że leje 0w16.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl