Kolejne kilometry za mną (aktualny przebieg 2600+) to i kolejne obserwacje:
- środek ciężkości - to ogólnie dotyczy "SUVów", a nie tylko RAV4 - nie sprawdziłem tego na jazdach próbnych, a przekonałem się dopiero "w praniu" - trzeba się do tego przyzwyczaić, a miejscami trochę zwolnić - na zakrętach "Zakopianki" lub na ślimakach autostradowych czasami mam wrażenie, że samochód za chwilę się przewróci, choć prowadzi się bardzo stabilnie.
- Parowanie szyb - nie stwierdziłem nadmiernego parowania - jak tylko wsiadam do auta z automatyczną klimą, to włączam auto+a/c i zapominam o temacie. Może faktycznie trochę bardziej parują szyby boczne z tyłu, ale nie jest to dla mnie jakaś znacząca niedogodność.
- Brak podświetlenia przycisków/klamek - zupełnie mi nie przeszkadza, z wyjątkiem niepodświetlonych przycisków ryglowania, ale zamiast go szukać po prostu wbijam P i zamki się odryglowują. Ze znalezieniem klamki nigdy problemu nie miałem (ani pasażerowie).
- Oświetlenie kabiny- nie mam w zwyczaju przesiadywać w aucie przy włączonym świetle, zupełnie mi ono nie przeszkadza - bardziej uciążliwy jest brak lampek do czytania z tyłu i to że nie mogę wyłączyć tylnej lampki przyciskiem z przodu jeśli pasażerowie z tyłu zostawią ją w pozycji 'ON'.
- Słabe oświetlenie bagażnika - będzie upgrade - seryjna żaróweczka nadaje się do... nie wiem właściwie do czego ona się nadaje, może do jakiejś zabawki - na pewno nie do oświetlenia bagażnika.
- Bagażnik - haczyki ze skody zamontowane (oraz siatka pionowa, którą zamiast zamontować w salonie przed wydaniem to rzucili do bagażnika, a ja nie wiedząc, że trzeba do niej przykręcić dodatkowe uchwyty nie drążyłem tematu). Przeszkadza mi brak rozsuwanej siatki, którą możnaby oddzielić przestrzeń bagażową od pasażerskiej w razie gdybym załadował ponad poziom rolety (może ktoś z Was ma jakiś patent i chce się podzielić?).
- Wycieraczki - działają jak należy (odpukać w niemalowane). Jedyne zastrzeżenie mam do spryskiwacza tylnej szyby - nawet po wielokrotnym użyciu wycieraczki (również w odstępach czasowych) z górnego "śladu" wycieraczki spływa płyn. Może mam źle ustawiony spryskiwacz...
- Stuki, trzaski, puki - czytałem tu kiedyś na forum o stuku chyba przy wjeżdżaniu na próg lub czymś podobnym - słyszałem ze dwa razy coś takiego, ale nie umiem tego sprowokować ani powiedzieć kiedy dokładnie to się dzieje.
- Tryby jazdy - ECO używam w mieście - z mojej obserwacji wynika, że "przeciąga" na prądzie ile się da i z racji "zduszenia" motoru spalinowego powoduje, że subiektywne wrażenie jest takie, że ciszej pracuje. Poza miastem tryb Normal. Sport używałem ze 2-3 razy, ale motor spalinowy jest włączany nawet kiedy nie trzeba i jest to trochę denerwujące, aczkolwiek odpycha się nieźle. Trybu Trail jeszcze nie miałem okazji używać.
- Reflektory przednie - dobrze oświetlają drogę i zupełnie nie brakuje mi doświetlania zakrętów, które miałem w poprzednim aucie.
- Otwieranie klapy bagażnika nogą - gdyby nie było w pakiecie to nie zamówiłbym - użyłem tego raz po to żeby sprawdzić czy działa i to byłoby na tyle.