Autor Wątek: RAV4 5 gen - wrażenia, problemy, obserwacje  (Przeczytany 794527 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: RAV4 5 gen - wrażenia, problemy, obserwacje
« Odpowiedź #765 dnia: 20 Stycznia 2021, 17:36:25 »

pomogło otworzenie drzwi pasażera od strony kierowcy (kierowcy nie pomagało ) Auto przestało się "drzeć"
Na to niestety nie wpadłem, u mnie przy zmianie opon cały czas piszczało, po 5 min przestało mi przeszkadzać, na szczęście akumulator nie padł od tego ;)
Jeśli po 5 min. Ci przestało się drzeć, to może to był przypadek u mnie z tymi drzwiami   :o
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #766 dnia: 20 Stycznia 2021, 20:16:50 »
Jeśli po 5 min. Ci przestało się drzeć,
Nie przestało marudzić, ja po prostu przestałem tego słuchać i wyszedłem na powietrze.

Offline piotrek404

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #767 dnia: 21 Stycznia 2021, 08:15:32 »
Mam taki problem: łączę się przez Android Auto i zazwyczaj słucham muzy przez Spotify. Na ekranie Home powinienem mieć aktualnie odtwarzane utwory i często tak jest, ale czasami pojawiają się napisy "nieznany" i nie działa przełączanie utworów na kierownicy. Jak wejdę wtedy w "media" to pod przyciskiem "teraz odtwarzane" jest właśnie "nieznany, nieznany", a jak nacisnę na dole na "android auto" to włącza się aplikacja Spotify. Co robię źle?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #768 dnia: 21 Stycznia 2021, 08:16:23 »
Takie pytanie, co macie wyświetlane w kompie po wgraniu drugiego kompletu czujników? Bo u mnie nic się nie zmieniło, jest tylko pozycja "zmień koła"
Czujniki skalibrowane i działają.
Czy nie powinno być dwóch pozycji do wyboru kół?

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: 21 Stycznia 2021, 08:19:44 wysłana przez Krisman »

Offline Fifek64

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #769 dnia: 21 Stycznia 2021, 08:31:50 »
Jeżeli działa to jak w Corolli, a pewnie tak, to nie ma drugiego kompletu do wyboru.
Jest tak jak Piszesz, po prostu działa a u mnie pokazuje jeszcze ciśnienie, ale to już inna historia  :grin:
C-HR II Executive  2.0 Hybrid Dynamic Force 197 + Tech

Była Corolla B21 Comfort 1.2 Turbo HB
Style + Tech

Offline Maver27

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #770 dnia: 21 Stycznia 2021, 08:55:56 »
No to mam debiut serwisowy.Po 2000 km przestał działać panel sterowania szybami na drzwiach pasażera.W dziwny sposób - działa tylko szyba kierowcy - i to w wersji bez podtrzymania. Tzn trzeba trzyma c przycisk żeby szyba jechała.Pozostałe przyciski martwe. Blokowanie szyb, otwierania/zamykania auta także.Nawet się ucieszyłem - bo chciałem skorumpować mechanika w serwisie i wymienić na taki z podświetleniem, ale....Po diagnozie stwierdzili, że to panel.Zamówiony, auto umówione. Godzina roboty podobno. Po 2 h przyszedł smutny pan i stwierdził że musimy się umówić raz jeszcze.Bo to jednak nie panel tylko coś dalej w instalacji.No to siup - drugi termin. Dzisiaj.Przy okazji sprawdziłem i to faktycznie coś więcej bo programowanie fotela kierowcy i jego pamięć także nie działa.Auto odstawione. "Będziemy dzwonić"Właśnie zadzwonili, że nie zrobione. Szukają dalej i może jutro ogarną o co chodzi.

Witam, i coś wiadomo w temacie?  Ku mojemu zdziwieniu dzisiaj z rana dotknęła mnie ta sama przypadłość. Wczoraj do końca wszystko działało.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #771 dnia: 21 Stycznia 2021, 09:18:07 »
Jeżeli działa to jak w Corolli, a pewnie tak, to nie ma drugiego kompletu do wyboru.
Jest tak jak Piszesz, po prostu działa a u mnie pokazuje jeszcze ciśnienie, ale to już inna historia  :grin:
Czyli przy następnej zmianie wystarczy zrobić kalibrację, przytrzymać potem przycisk zmiany kół i wsio?
A wiesz może co z rotacją kół, trzeba wgrywać nowe położenie czujników?
Co do ciśnienia w kołach, to u nas też po zainstalowaniu modułu z Alle są wskazania.

Offline rydz124

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #772 dnia: 21 Stycznia 2021, 09:24:54 »
Witam, i coś wiadomo w temacie?  Ku mojemu zdziwieniu dzisiaj z rana dotknęła mnie ta sama przypadłość. Wczoraj do końca wszystko działało.

Wczoraj temat ogarnęli.
Ich błąd przy montażu wiązki haka jakaś kostka po czasie zaczęła robić zwarcie na instalacji i stąd problem.
Minus tego jest taki, że to jednak nie panel i nie udało się go podmienić ;)

Fotele to był inny problem - nie były od nowości uaktywnione, a to podobno robota serwisu przed wydaniem auta.
To samo lampy przednie - podregulowali mi je w stacji diagnostycznej bo jazda w nocy była dramatem- świeciły maks 15 m przez autem - i znowu robota serwisu przed wydaniem auta.

Offline Maver27

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #773 dnia: 21 Stycznia 2021, 09:37:54 »
Wczoraj temat ogarnęli.Ich błąd przy montażu wiązki haka jakaś kostka po czasie zaczęła robić zwarcie na instalacji i stąd problem.Minus tego jest taki, że to jednak nie panel i nie udało się go podmienić Fotele to był inny problem - nie były od nowości uaktywnione, a to podobno robota serwisu przed wydaniem auta.To samo lampy przednie - podregulowali mi je w stacji diagnostycznej bo jazda w nocy była dramatem- świeciły maks 15 m przez autem - i znowu robota serwisu przed wydaniem auta.

Też mam hak. Mi przestały działać szyby z panela (działa tylko kierowcy) oraz sterowanie centralnym zamkiem.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #774 dnia: 21 Stycznia 2021, 09:42:34 »
Z tymi lampami to jakaś paranoja, trzecie z rzędu nowe auto różnych marek i we wszystkich za nisko ustawione lampy. Co oni robią na tym przeglądzie zerowym, poza umyciem brudną szmatą auta?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #775 dnia: 21 Stycznia 2021, 09:45:08 »

Też mam hak. Mi przestały działać szyby z panela (działa tylko kierowcy) oraz sterowanie centralnym zamkiem.

I weź teraz jedz do nich z tą usterką ze zmienionymi panelami od Chińczyka, na bank na to zrzucą winę.

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #776 dnia: 21 Stycznia 2021, 10:05:27 »
I weź teraz jedz do nich z tą usterką ze zmienionymi panelami od Chińczyka, na bank na to zrzucą winę.
Wychodzi na to, że przed wizytą w serwisie trzeba podłączyć oryginalne. Ja swoje zostawiłem na wszelki wypadek.

Offline Fifek64

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #777 dnia: 21 Stycznia 2021, 10:35:42 »

Czyli przy następnej zmianie wystarczy zrobić kalibrację, przytrzymać potem przycisk zmiany kół i wsio?
Co do ciśnienia w kołach, to u nas też po zainstalowaniu modułu z Alle są wskazania.

Z rotacją kół też nie ma problemu.
Ja nie mam modułu z Alli  :grin: moja stacja multimedialna to rozwiązuje.
« Ostatnia zmiana: 21 Stycznia 2021, 10:46:54 wysłana przez Fifek64 »
C-HR II Executive  2.0 Hybrid Dynamic Force 197 + Tech

Była Corolla B21 Comfort 1.2 Turbo HB
Style + Tech

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #778 dnia: 21 Stycznia 2021, 11:25:57 »

Z rotacją kół też nie ma problemu.
Ja nie mam modułu z Alli  :grin: moja stacja multimedialna to rozwiązuje.
Wszystko jasne thanks!

Offline kenzo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #779 dnia: 21 Stycznia 2021, 14:54:42 »
Wygłuszenie Ravki ssie :thumbdown: Dzisiaj 500km na zmianę Toyotą i Sorento siostry, przepaść na korzyść koreańczyków (jest tam cicho jak u mnie w Volvo... albo nawet ciszej). Powyżej 100km/h w Toyocie jest już nieprzyjemnie. Powyżej 140 ciężko się skupić na drodze.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl