Też mam alarm Cobry serii AK4600 i problemy z alarmem to raczej wina złej konfiguracji alarmu
jest tam tzw opcja pasywnego uzbrajania: wyłączasz zapłon i jeżeli drzwi kierowcy otworzą się i zamkną to po 30 sekundach alarm się automatycznie uzbroi ( nie wiem co wtedy z pasażerami w samochodzie bo na razie nie testowałem tej konfiguracji)
Wykorzystuję opcję : 1x lock z kluczyka ręcznie: uzbrojenie alarmu razem z zamknięciem drzwi
Dodatkowo dezaktywowałem to cholerną kartę Proxy która teraz leży sobie w biurku ( bo to rozwiązanie dla mnie jest bezsensowne)
Teraz próbuję włączyć z kluczyka elektronicznego :
wersja a
1 x unlock : odblokowanie drzwi kierowcy
2 x unlock : odblokowanie pozostałych drzwi
lub
wersja b
1 x unlock : odblokowanie bagażnika
2 x unlock : odblokowanie wszystkich drzwi
w wersji b będę chyba musiał pozamieniać kable przy sterowniku cobry. jak to wyjdzie to kupię i zrobię jakiś przełącznik dwutorowy DPDT
i ręcznie będę wybierał funkcję pomiędzy wersją a a wersją b

Przy okazji ktoś gdzieś na serwisach "ali coś tam" widział taki przełącznik lub przycisk w standardzie rav4 2020 poznać go można tak na szybko po sześciu wyprowadzeniach i opis DPDT : ma dwa styki : COM-NO-NC
przy przełączniku z dioda będą też dwa dodatkowe cienkie wyprowadzenie lub kabelek z kostką lub bez kostki.