Autor Wątek: RAV4 5 gen - wrażenia, problemy, obserwacje  (Przeczytany 794859 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: RAV4 5 gen - wrażenia, problemy, obserwacje
« Odpowiedź #945 dnia: 06 Lutego 2021, 22:38:06 »
Hybryda. Pewnie coś trzeba aktywować ale nie wiem jak
Przejedź się i zobaczysz, że koła pokazują napęd, nie trzeba nic aktywować. A reszta zmian  to tryb jazdy + sterownik np. trial.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #946 dnia: 06 Lutego 2021, 22:44:06 »
Właśnie chciałem przy parkowaniu do garażu zobaczyć. Na śniegu, a tu nic

Offline diesel_power

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #947 dnia: 06 Lutego 2021, 22:45:25 »
Trial mi pokazuje centralny ekkran na szaro i takie jakby skałki. Eco na zielono, sport na czerwono. Normal nie ma żadnego koloru. Idzie rozpoznać Eco i sport podczas normalnej jazdy. Trial to chyba tylko po tym ekranie co jest pokazane na które koła idzie napęd...

Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #948 dnia: 06 Lutego 2021, 23:02:32 »
No i właśnie myślałem, że to jest podgląd jak i który napęd jest obciążony

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #949 dnia: 06 Lutego 2021, 23:12:02 »
No i właśnie myślałem, że to jest podgląd jak i który napęd jest obciążony

mówisz o tym widoku?
https://images89.fotosik.pl/471/13b47521cee48c89med.jpg

ja z niego rzadko korzystam (bo z widoku pracy układu hybrydowego też widać, które koła pracują), ale jeśli dobrze pamiętam to przy toczeniu się z prędkościami parkingowymi mało tam się dzieje, spróbuj przyśpieszyć mocniej

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #950 dnia: 06 Lutego 2021, 23:38:58 »
O tak to to. I tam bo bokach nic nie pokazuje ź jakim momentem napędy pracują. Ale zobaczę jak na szybszej prędkości będzie. Ale myślałem, że na glebokim sniegu coś pokaże.

Offline AttiCuS

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #951 dnia: 07 Lutego 2021, 01:21:53 »
Cześć, czekam na odbiór RAV4 Executive, hybryda 4x2, Skyview, Royal Grey. Mam kilka pytań i zastanawiam się nad doborem akcesoriów.

Samochód zamówiłem razem z kołami zimowymi, felgi Ronal 19", opony Nokian. Jak w linku poniżej. Dziwne, że nie ma ich w katalogu. Czy ktoś takie posiada? Interesuje mnie sprawa z dekielkami, dealer twierdzi że będą z logo Ronal, natomiast według oficjalnego sklepu widać że są z logo toyota. Może to tylko pierdoła, ale przecież jak bym chciał to kupiłbym identyczne gdzie indziej. + taki że wykorzystuje na to tą zniżkę 1000 zł.

Co więcej chciałbym zrobić podmiankę opon tj. Ronal z oponami na lato. Czy ktoś się zdecydował na taki krok?

https://sklep.toyota.pl/produkt/kolo-rav4-19-kompletne-kolo-zimowe-na-feldze-aluminiowej-rav4-hybrid-19.html

Dealer dorzucił dywaniki gumowe, natomiast ja korzystając z kodu "500+" dobieram wykładzinę bagażnika i jeszcze coś tam zostanie. Teraz pytanie czy te oryginalne nakładki progowe i listwa ochronna na tylni zderzak są coś warte? Czy sobie darować? Najbardziej się obawiam że po jakimś czasie po prostu zaczną się odklejać. A i tak bym musiał za to dopłacić.

Stoję jeszcze przed wyborem wideorejestratora i tu mam największą zagwozdkę bo chciałbym zainwestować już w sprzęt lepszej jakości, interesuje mnie wersja duo czyli przód + tył z opcją parking. Najwięcej informacji i chyba najbardziej popularny jest zestaw z linku poniżej VIOFO A129-G DUO GPS + adapter zasilania. Natomiast mając na uwadze małą pojemność akumulatora w RAV4 V generacji mam obawy jak ten adapter zasilania na to wpłynie. Przeglądając forum, widziałem że parę osób zdecydowało się na taki zestaw. Jaki są wasze doświadczenia? Czy mieliście jakiekolwiek problemy z odpaleniem auta? Czy taki adapter zasilania źle wpływa na żywotność akumulatora i zdecydowanie lepszym rozwiązaniem byłoby zamontowanie power banka typu Cellink?

https://allegro.pl/oferta/viofo-a129-g-duo-gps-smartbox-128-gb-filtr-9687468205

Dzięki!

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #952 dnia: 07 Lutego 2021, 01:26:16 »
O tak to to. I tam bo bokach nic nie pokazuje ź jakim momentem napędy pracują. Ale zobaczę jak na szybszej prędkości będzie. Ale myślałem, że na glebokim sniegu coś pokaże.

w sumie powinno, ale to zależy od tego jak jechałeś po tym śniegu - jeśli powoli i nie było trzeba użyć większego momentu to za dużo nie pokaże; tak czy inaczej but w podłogę i rozpędzenie się do 50km/h powinno tam coś pokazać na 4 kołach

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
RAV4 5 gen - wrażenia, problemy, obserwacje
« Odpowiedź #953 dnia: 07 Lutego 2021, 06:45:41 »
wyjezdz teraz na drogę i zapuść Trail
...na południu na ulicach istny sajgon ...

ze świateł czy zakręty 4x4 idzie elegancko ... aa ten kto ma tylko RAV2 ... to potańczy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
« Ostatnia zmiana: 07 Lutego 2021, 06:50:40 wysłana przez crystian09 »

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #954 dnia: 07 Lutego 2021, 08:04:45 »
O i o ten widok mi chodzi :)

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #955 dnia: 07 Lutego 2021, 08:07:02 »
Cześć, czekam na odbiór RAV4 Executive, hybryda 4x2, Skyview, Royal Grey. Mam kilka pytań i zastanawiam się nad doborem akcesoriów.

Samochód zamówiłem razem z kołami zimowymi, felgi Ronal 19", opony Nokian. Jak w linku poniżej. Dziwne, że nie ma ich w katalogu. Czy ktoś takie posiada? Interesuje mnie sprawa z dekielkami, dealer twierdzi że będą z logo Ronal, natomiast według oficjalnego sklepu widać że są z logo toyota. Może to tylko pierdoła, ale przecież jak bym chciał to kupiłbym identyczne gdzie indziej. + taki że wykorzystuje na to tą zniżkę 1000 zł.

Co więcej chciałbym zrobić podmiankę opon tj. Ronal z oponami na lato. Czy ktoś się zdecydował na taki krok?

https://sklep.toyota.pl/produkt/kolo-rav4-19-kompletne-kolo-zimowe-na-feldze-aluminiowej-rav4-hybrid-19.html

Dealer dorzucił dywaniki gumowe, natomiast ja korzystając z kodu "500+" dobieram wykładzinę bagażnika i jeszcze coś tam zostanie. Teraz pytanie czy te oryginalne nakładki progowe i listwa ochronna na tylni zderzak są coś warte? Czy sobie darować? Najbardziej się obawiam że po jakimś czasie po prostu zaczną się odklejać. A i tak bym musiał za to dopłacić.

Stoję jeszcze przed wyborem wideorejestratora i tu mam największą zagwozdkę bo chciałbym zainwestować już w sprzęt lepszej jakości, interesuje mnie wersja duo czyli przód + tył z opcją parking. Najwięcej informacji i chyba najbardziej popularny jest zestaw z linku poniżej VIOFO A129-G DUO GPS + adapter zasilania. Natomiast mając na uwadze małą pojemność akumulatora w RAV4 V generacji mam obawy jak ten adapter zasilania na to wpłynie. Przeglądając forum, widziałem że parę osób zdecydowało się na taki zestaw. Jaki są wasze doświadczenia? Czy mieliście jakiekolwiek problemy z odpaleniem auta? Czy taki adapter zasilania źle wpływa na żywotność akumulatora i zdecydowanie lepszym rozwiązaniem byłoby zamontowanie power banka typu Cellink?

https://allegro.pl/oferta/viofo-a129-g-duo-gps-smartbox-128-gb-filtr-9687468205

Dzięki!

Witaj
Ja też koła zimówki kupiłem na takich samych felgach i oponach. Logo jest TOYOTY

Offline AttiCuS

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #956 dnia: 07 Lutego 2021, 11:27:52 »
Dzięki za info gilal. Widać będę musiał trochę pomęczyć handlowca  :grin:

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #957 dnia: 07 Lutego 2021, 12:09:00 »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #958 dnia: 07 Lutego 2021, 12:33:58 »
Tu jest moja fotka :)

https://www.fotosik.pl/zdjecie/8a1abe72ce116320
Śliczne są te fele, ja kupiłem DEZENT 18" +czujniki OEM+ wrd4 suv zimowe też w toyocie i niestety dekielki były dezent. Ale jak komuś zależy to można tanio je zmienić na bardzo dobre zamienniki, lub drożej OEM. Mi to nie przeszkadza. Zaleta tych DEZENT TA jest taka, że absolutnie wszystkie parametry mają jak oryginał.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #959 dnia: 07 Lutego 2021, 13:45:47 »
Tu jest moja fotka :)

https://www.fotosik.pl/zdjecie/8a1abe72ce116320

No ładnie wygląda - czy to jest faktycznie kolor "Tokyo Red" bo wygląda bardzo ok.  a tą co widziałem w realu to wpadała w jakiś odcień wiśni :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl