Autor Wątek: RAV4 5 gen - wrażenia, problemy, obserwacje  (Przeczytany 794530 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wist1974

• Toyot Leżący
  • *
Odp: RAV4 5 gen - wrażenia, problemy, obserwacje
« Odpowiedź #1380 dnia: 07 Sierpnia 2021, 17:16:20 »
Panowie ratunku który bezpiecznik chroni gniazdo 12v w bagażniku... Jutro wyjazd a cholerstwo martwe konsola i schowek dzialaja
Udało Ci się zlokalizować ten bezpiecznika ? Czy wizyta w ASO ?
Może znalazł ktoś w sieci rozpiskę bezpieczników RAV4 5gen ?
Te symbole na pokrywach są mało czytelne, a w instrukcji nie znalazłem opisu.
Udało się od gniazd 12v pod maską opisane jako p/Outlet

Offline wist1974

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1381 dnia: 07 Sierpnia 2021, 17:26:22 »
Panowie ratunku który bezpiecznik chroni gniazdo 12v w bagażniku... Jutro wyjazd a cholerstwo martwe konsola i schowek dzialaja
Udało Ci się zlokalizować ten bezpiecznika ? Czy wizyta w ASO ?
Może znalazł ktoś w sieci rozpiskę bezpieczników RAV4 5gen ?
Te symbole na pokrywach są mało czytelne, a w instrukcji nie znalazłem opisu.
Udało się od gniazd 12v pod maską opisane jako p/Outlet
https://1drv.ms/u/s!Aq22DVHuKUd3y1uzJPEDx0uLzNVE

Offline Nath55

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1382 dnia: 08 Sierpnia 2021, 13:19:30 »
Witam,

28.07.2021 zamówiłem RAV 4 w maksymalnej opcji wyposażenia (Lounge) + pakiety wyposażenia, oprócz progów. Mieszkam we Francji, gdy auto przyjedzie pomiędzy 20.09 a 15.10 to dam Wam znać, czy RAV4 na rynek francuski ma takie same bolączki jak w Polsce.
Mam jedno pytanie, handlowiec powiedział mi, że nie ma możliwości śledzenia auta i dopiero zadzwoni do mnie, gdy będzie gotowe do odbioru. Nie znam zatem VIN, ani nie mam żadnej informacji jak śledzić zamówienie. Czy to normalne? W Polsce jak zamówiłem Auris 2018 Selection to miałem te dane i widziałem zamówienie w aplikacji.

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #1383 dnia: 08 Sierpnia 2021, 15:16:49 »
Witam,

28.07.2021 zamówiłem RAV 4 w maksymalnej opcji wyposażenia (Lounge) + pakiety wyposażenia, oprócz progów. Mieszkam we Francji, gdy auto przyjedzie pomiędzy 20.09 a 15.10 to dam Wam znać, czy RAV4 na rynek francuski ma takie same bolączki jak w Polsce.
Mam jedno pytanie, handlowiec powiedział mi, że nie ma możliwości śledzenia auta i dopiero zadzwoni do mnie, gdy będzie gotowe do odbioru. Nie znam zatem VIN, ani nie mam żadnej informacji jak śledzić zamówienie. Czy to normalne? W Polsce jak zamówiłem Auris 2018 Selection to miałem te dane i widziałem zamówienie w aplikacji.
aaa coś pierd*li ten handlowiec
nie masz logina by wejsc na toyota.fr ? to wtedy jak piszesz - śledzic statek mozna .. ale

jak troche kumasz developerke - to po zalogowaniu przez proces strony po wejsciu na niä,  moglbys wyszukać swoj VIN - ja tak robilem jak czekalem na swojä w PL

ps Tak z ciekawosci zapytam - macie juz tam nowä Sportage czy to tez dopiero po 09.21 bedzie w UE chyba? bo Cenniköw jeszcze nie widze..

no albo nowy Lex NX 350h bo dziada w PL mozna juz bylo w ten weekend zobaczyc bo pokazy premierowe .. ale no cena od 250-270K takiego w dobrej wersji

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Nath55

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1384 dnia: 08 Sierpnia 2021, 15:47:24 »
Witam,

aaa coś pierd*li ten handlowiec
nie masz logina by wejsc na toyota.fr ? to wtedy jak piszesz - śledzic statek mozna .. ale

jak troche kumasz developerke - to po zalogowaniu przez proces strony po wejsciu na niä,  moglbys wyszukać swoj VIN - ja tak robilem jak czekalem na swojä w PL

ps Tak z ciekawosci zapytam - macie juz tam nowä Sportage czy to tez dopiero po 09.21 bedzie w UE chyba? bo Cenniköw jeszcze nie widze..

no albo nowy Lex NX 350h bo dziada w PL mozna juz bylo w ten weekend zobaczyc bo pokazy premierowe .. ale no cena od 250-270K takiego w dobrej wersji

Mam login do toyota.fr (ten sam co używałem w Polsce), ale widzę tylko mojego Auris, nic kompletnie o RAV4 nie mam. Posiadam jedynie wydrukowany numer zamówienia ale nie mam możliwości dodania go w jakikolwiek sposób :/.

Odnośnie Lexa NX 350h to widzę, że cena od 65 990 ? za 4 AWD Executive. Przez chwile zastanawiałem się, no ale musiałbym dopłacić Jeszce prawie 20k ?, więc póki co odpuściłem, może kiedyś.

Odnośnie Sportage nie mam pojęcia. Zamówiłem RAV4 po przejechaniu się 5 minut, po Auris 2018 wiedziałem po prostu, że kolejne auto to Toyota i musiał być SUV więc RAV4 lub Highlander. Highlander jednak za duży na mój garaż, a cena to już pod nowego Lexa  NX podchodzi.

Offline Brylec

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #1385 dnia: 08 Sierpnia 2021, 17:07:26 »
Witam szanownych forumowiczów jestem "nowy" i mam pytanie jak wyłączyć system AVAS ? ma ktoś wiedzę a może jakiś link ?

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #1386 dnia: 08 Sierpnia 2021, 17:13:42 »
Witam szanownych forumowiczów jestem "nowy" i mam pytanie jak wyłączyć system AVAS ? ma ktoś wiedzę a może jakiś link ?
Nie da sie.

Offline Nath55

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1387 dnia: 08 Sierpnia 2021, 19:08:24 »
Czy mógłby ktoś powiedzieć jak wygląda wzór numeru zamówienia?  Z tego co widzę u mnie to jest XXXXX-XXXXXXX ale nie mam pojęcia gdzie go dodać, aby śledzić auto :/

Offline Tracz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1388 dnia: 08 Sierpnia 2021, 21:31:03 »
Rav4 gen5 2021 hybrid, pod maską po lewej stronie są jakby 2 zbiorniki z różowym płynem chłodniczym. W jednym stan jest w normie, zaś w drugim jest ponad max. Czy warto coś z tym robić? Z czego wynika kwestia, że są tam 2 zbiorniki, są one połączone ze sobą?

Offline wszim

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V hybr AWD
« Odpowiedź #1389 dnia: 09 Sierpnia 2021, 06:20:51 »
Są 2 niezależne układy chłodzenia, jeden dla silnika spalinowego, drugi dla modułu falownika i konwerterów napędu elektrycznego..

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #1390 dnia: 09 Sierpnia 2021, 08:29:09 »
Też mam podniesiony, chyba w obu ponad max (lekko), w ASO oglądali i tak ma być :).

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #1391 dnia: 09 Sierpnia 2021, 21:00:15 »
Test RAV4 2021 (raczej marny): https://www.youtube.com/watch?v=VBqe6rAOBOw
ale zauważyłem od 2:38, że tegoroczna edycja chyba nie ma już patyka pod pokrywa silnika - ktoś to potwierdzi z nowych nabywców ?
Jest postęp ;)

Offline wszim

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V hybr AWD
« Odpowiedź #1392 dnia: 09 Sierpnia 2021, 21:59:58 »
Test RAV4 2021 (raczej marny): https://www.youtube.com/watch?v=VBqe6rAOBOw
ale zauważyłem od 2:38, że tegoroczna edycja chyba nie ma już patyka pod pokrywa silnika - ktoś to potwierdzi z nowych nabywców ?
Jest postęp ;)
Ja jeszcze nie mam, ale mój znajomy odebrał tydzień temu i patyk jest. Przykro mi.  :|

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #1393 dnia: 10 Sierpnia 2021, 00:16:13 »
A więc klapa po własnej modyfikacji. Dziwne bo takiej modyfikacji klapy na Ali... nie spotkałem.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1394 dnia: 10 Sierpnia 2021, 06:37:14 »
Jak najbardziej były tam dostępne siłowniki klapy, ale tu jakby ich nie było.
No bo jeśli to te zawiasy mają sprężyny, to by była bajka.
Jest siłownik z prawej (z lewej od czoła) fajnie to działa.
« Ostatnia zmiana: 10 Sierpnia 2021, 06:45:28 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl