Autor Wątek: RAV4 5 gen - wrażenia, problemy, obserwacje  (Przeczytany 794793 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: RAV4 5 gen - wrażenia, problemy, obserwacje
« Odpowiedź #1650 dnia: 18 Lutego 2022, 18:01:58 »
Ostrzeżenie ( to długie piiii),  że karta nie wykryta i jeśli dalej jej nie znajdzie, to zacznie wyć.

"Przy okazji jeszcze sie dopatrzylem przypadkiem, ze po wizycie w ASO nie moge otworzyc okna pasażera z panelu obok kierowcy Komedia"

Nie masz czasem w tym panelu wciśniętego przycisku blokady szyb?
« Ostatnia zmiana: 18 Lutego 2022, 18:04:53 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #1651 dnia: 18 Lutego 2022, 18:18:21 »
Chyba na wszelki wypadek warto wymienić baterię, żeby czasem gdzieś nie stanąć... Może ta po prostu leżała 2 lata na magazynie
 Cr2033, zgadza się?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1652 dnia: 18 Lutego 2022, 18:25:24 »
Raczej 2032 o ile pamiętam

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #1653 dnia: 18 Lutego 2022, 21:07:44 »
... I pamiętać PIN

Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka

Offline emdzej

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4
« Odpowiedź #1654 dnia: 19 Lutego 2022, 00:37:47 »
Nie masz czasem w tym panelu wciśniętego przycisku blokady szyb?

Nie no jasne, ze nie (to pierwsze co sprawdzilem ;)). Poza tym ta blokada chyba dziala tylko na tylne okna.

Dodatkowo często (nie zawsze ) mam taki długi piiii (może z 5sekund) jak otwieram drzwi - ktoś wie co to?

Mozesz spojrzec na diode na panelu Cobry, jesli miga to moze miec problemy z wykryciem karty.

Offline wpisdu

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Plug-in
« Odpowiedź #1655 dnia: 20 Lutego 2022, 15:29:19 »
Jest jakaś apka na iOS która w połączeniu z interfejsem OBDII pokaże mi co się dzieje z silnikiem spalinowym, obroty, temperatura itp?

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #1656 dnia: 21 Lutego 2022, 07:57:54 »
Niedawno skończyłem się izolować. Bateria jak zawsze rozładowana przez kamerkę do zera (12,3-12,4 V max) i tak 2 tygodnie postoju (niecałe). Wsiadam - odpalił bez problemu, diody na podsufitce ledwo świeciły przed włączeniem ładowania.

Czyli nie ma się co martwić - jeździć obserwować, aku jest trupem, ale na postoju nie mam nadmiarowego poboru póki kamera nie zdechnie.

Offline Skonek1976

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1657 dnia: 21 Lutego 2022, 19:23:02 »
Czyli nie jest tak źle. U mnie tez po 2-uch tygodniach stania odpala bez problemu, ale ja nie mam kamerki.

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1658 dnia: 24 Lutego 2022, 10:38:28 »
Właśnie dostałem na zastępcze auto Qashkaia, 09.2020 (prawie jak moja rav:P), nie wiem jaka wersja, wiem, że jest biały i chciałem automat.

Jak ktoś mówi, że RAV wyje to niech się puknie w czoło :P. Ten Q to dopiero wyje, jak jeżdżę moim stylem czyli gazem do prędkości przelotowej od świateł, to niestety, ale przed zmianą biegu jest mega ciężko.
No i przy 100-120 km/h auto nie reaguje na pedał gazu. A start-stop, eh, trzeba dusić na pomarańczowym by na zielonym ruszył.

Z różnic twardsze plastiki, niewygodnie na prawe kolano, dużo przycisków i opcji, szklany dach :)

Chcę z powrotem Toyotę :).

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #1659 dnia: 24 Lutego 2022, 11:03:48 »
Chcę z powrotem Toyotę
... a co z RAVunią ?
Swoja drogą często narzekamy tu na forum na Toyotę, a Nissan czaruje nowym X-Trailem na obrazkach chyba od roku i ciągle go nie widać.
Brałem pod uwagę X-Traila przed zakupem RAVki ale silniki jakoś mnie nie przekonywały.
« Ostatnia zmiana: 24 Lutego 2022, 11:08:52 wysłana przez Markid »

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1660 dnia: 25 Lutego 2022, 06:51:45 »
Mała ryska na zderzaku + pęknięcie z tyłu (malowany element po środku (pod klapą)) + wgniotka w części czarnej (tej brzydkiej/matowej) wielkości paznokcia - wszystko na nowe do wymiany.
Dostałem QQ. Więcej pojeździłem, fajnie jest wyposażona, wygląda jakby miała ta wersja wszystko, ale nie ma monitorowania martwego pola (dziwne), ma grzaną szybę, 360st., grzane fotele, auto wycieraczki. Dzisiaj lekko padał śnieg - radar zdechł, w T przy grubych zamieciach nigdy nie wyłączył się. Lane assist w nocy praktycznie nie działa. No można byłoby się czepiać. Do tego spalanie na trasie dom-praca prawie 9l, gdzie RAV powinna mieć jakieś 6,5-7l na tej trasie (moim stylem). Wygodnie kierownica podcięta - lepiej się wsiada.

Offline pio76

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1661 dnia: 03 Marca 2022, 18:27:16 »
Czy jak jest podpięta przyczepa to po włączeniu kierunkowskazów macie u siebie sygnał dźwiękowy w samochodzie...?

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1662 dnia: 03 Marca 2022, 19:25:51 »
hehehe :)
Jak nie przetniesz kabelka, to będzie wyć. Ma Ci to przypominać przy wyprzedzaniu, że masz nieco dłuższy zespół niż tylko sam samochód.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #1663 dnia: 03 Marca 2022, 19:51:00 »
Taka sytuacja... Wsiadam rano do zmarzniętego auta, za oknem temperatura na minusie, włączam napęd i .... jadę na baterii. Benzynówka włącza się dobre kilkaset metrów dalej. Też tak macie? Zdarzyło mi się to już dwukrotnie...

Offline ArtFoto

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1664 dnia: 04 Marca 2022, 07:05:02 »
Taka sytuacja... Wsiadam rano do zmarzniętego auta, za oknem temperatura na minusie, włączam napęd i .... jadę na baterii. Benzynówka włącza się dobre kilkaset metrów dalej. Też tak macie? Zdarzyło mi się to już dwukrotnie...
Zależy czy masz włączone ogrzewanie, przy braku można przejechać kawałek w zależności jaki stan baterii, przy włączonym ogrzewaniu np 22 stopnie włącza sie silnik wręcz zaraz.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl