Autor Wątek: RAV4 5 gen - wrażenia, problemy, obserwacje  (Przeczytany 794531 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: RAV4 5 gen - wrażenia, problemy, obserwacje
« Odpowiedź #3465 dnia: 15 Lipca 2024, 21:35:32 »
 <kucharz>Xenony były w Aurisie II do rocznika 2015 kwiecień, od maja bylo potem LED lub HIR2 halogen
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy

Offline Nath55

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3467 dnia: 17 Lipca 2024, 21:29:04 »
miałem przycisk do regulacji położenia 1,2,3 z tego co pamiętam

Offline westsajd

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: .
« Odpowiedź #3468 dnia: 24 Lipca 2024, 22:49:25 »
Czy można gdzieś ustawić taką opcję żeby kamera cofania/360 nie wyłączała się od razu po zrzuceniu wstecznego? Żeby nie trzeba było szukać lewą ręką tego nieszczęsnego przycisku podczas manewrowania?

Offline don_pazurro

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3469 dnia: 25 Lipca 2024, 13:13:57 »
Masz opcje w ustawieniach, by kamera 360 stopni włączała się zawsze gdy prędkość spada niemal do zera. Ja mam to aktywowane i ekran w opcji 360 załacza się gdy staję na światłach lub manewruję. Powiedz głosowo Hi Toyota - ustawienia kamery 360" i samo Cię powinno pokierować we właściwą opcję.
Toyota RAV4 Hybrid 2WD, 2023 r., Executive+Skyview

Offline westsajd

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: .
« Odpowiedź #3470 dnia: 25 Lipca 2024, 14:03:52 »
Dzięki, to znam ale to nie do końca to czego bym chciał.

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #3471 dnia: 25 Lipca 2024, 14:17:13 »
Czy można gdzieś ustawić taką opcję żeby kamera cofania/360 nie wyłączała się od razu po zrzuceniu wstecznego? Żeby nie trzeba było szukać lewą ręką tego nieszczęsnego przycisku podczas manewrowania?
Chyba nie. Przy manewrowaniu najlepiej przed wstecznym kliknac ten przycisk

Offline sig.segv

• Toyot Pełzający
  • **
    • Paweł Online
  • Samochód:: 2024 RAV4 Adv
« Odpowiedź #3472 dnia: 29 Lipca 2024, 10:38:01 »
Macie może pomysł czym można "wypolerować" szybkę od zegarów z MY 2024. Ona jest matowa ale niestety jak poświeci trochę słońca to widać na niej masę rys (które musiałem zrobić przy jej myciu)?

Obawiam się, że środki do czyszczenia plastikowych szybek błyszczących tutaj nie pomogą a tylko zrobią dodatkowy shit.

p,paw

Online LEBIK

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4HEV2,5 C+S
« Odpowiedź #3473 dnia: 29 Lipca 2024, 12:22:00 »
Macie może pomysł czym można "wypolerować" szybkę od zegarów z MY 2024. Ona jest matowa ale niestety jak poświeci trochę słońca to widać na niej masę rys (które musiałem zrobić przy jej myciu)?

Obawiam się, że środki do czyszczenia plastikowych szybek błyszczących tutaj nie pomogą a tylko zrobią dodatkowy shit.

p,paw
Witam , dlatego natychmiast po odbiorze  założyłem szybkę zabezpieczającą na zegary z ali  w MY 23 HEV  , w poprzedniej RAV 4 2,0 też bardzo szybko miałem zarysowania .
pozdrawiam
zam. 4.01.23  RAV IV Hybryda FWD C+S termin odbioru sierpień 23 ??

Offline sig.segv

• Toyot Pełzający
  • **
    • Paweł Online
« Odpowiedź #3474 dnia: 29 Lipca 2024, 12:23:49 »

p,paw
Witam , dlatego natychmiast po odbiorze  założyłem szybkę zabezpieczającą na zegary z ali  w MY 23 HEV  , w poprzedniej RAV 4 2,0 też bardzo szybko miałem zarysowania .
pozdrawiam

Ja założyłem tylko na panel multimediów. Na zegarach jest matowa to miałem przekonanie, że się nie porysuje :(
Wcale nie jest tak łatwo znaleźć szybkę na te zegary. A do Ali mam jakiś wstręt...

p,paw

Offline sig.segv

• Toyot Pełzający
  • **
    • Paweł Online
« Odpowiedź #3475 dnia: 31 Lipca 2024, 16:01:54 »

p,paw
pozdrawiam

Ja założyłem tylko na panel multimediów. Na zegarach jest matowa to miałem przekonanie, że się nie porysuje :(
Wcale nie jest tak łatwo znaleźć szybkę na te zegary. A do Ali mam jakiś wstręt...

p,paw

Po krótkich poszukiwaniach okazało się, że samą szybkę można kupić w ASO i to za całkiem rozsądne pieniądze.
Swoją dobrze, że tam jest szybka a nie tylko ekran LCD :)
Wymiana banalnie prosta.

p,paw

Offline sig.segv

• Toyot Pełzający
  • **
    • Paweł Online
« Odpowiedź #3476 dnia: 09 Sierpnia 2024, 10:18:40 »
Ostatnio coraz częściej po odpaleniu samochodu (multimedia) dostaję komunikat "Nie można zsynchronizować profilu z sieci. Aby kontynuować zaloguj się".
Jak się kliknie kontynuuj to się pojawia przeglądarka (tak tak, wersja bez HD też ją posiada) gdzie trzeba się zalogować na konto Toyota. I wtedy działa.
Można też przejść przez ponowne logowanie do multimediów przy pomocy kodu QR. Starcza na jakiś czas a potem znowu ten sam komunikat.

Ktoś też tak ma?

p,paw

Offline Gregoriuss

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 PHEV
« Odpowiedź #3477 dnia: 09 Sierpnia 2024, 14:46:33 »
Ostatnio coraz częściej po odpaleniu samochodu (multimedia) dostaję komunikat "Nie można zsynchronizować profilu z sieci. Aby kontynuować zaloguj się"
Mam cos takiego od paru tygodni. Czesto pomaga wylaczenie i wlaczenie systemu, ale pare razy musialem sie logowac, albo uzywac nawigacji jako gosc. Toyota chyba wynajela najtanszych informatykow do zrobienia oprogramowania.

Offline Ari93

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 AWD-i 2020
« Odpowiedź #3478 dnia: 13 Sierpnia 2024, 12:00:28 »
Szczerze mówiąc nie kojarzę tematu na forum, tylko było żeby tego pilnować itp. ale czy istnieją jakieś patenty na poprawę chłodzenia akumulatora? Ostatnio jadąc w 5 osób i z bagażami po sufit po jednym czy dwóch wzniesieniach ten dobił do 44-45C gdzie drastycznie spadła możliwość hamowania elektrykiem do zaledwie 5,4kW (z 38,8kW) co wyłącza tryb EV i baaardzo mozolnie szło zbijanie tej temperatury, wentylator pracował na 3 biegu cokolwiek to znaczy. Poprzedniej generacji hybrydy miały możliwość włączenia w HybridAssistancie maxa czyli 6 biegu a tutaj niestety...

Offline Ari93

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 AWD-i 2020
« Odpowiedź #3479 dnia: 13 Sierpnia 2024, 12:01:39 »
Oczywiście już jakiś czas temu osłonę miałem zdjętą, kurzu na filtrze nie było. Pytam też w kontekście ciągania ewentualnej przyczepy; byle jazda pozamiejska będzie już znacznie mocniej cisnęła akumulator, ten w chwilę dobije do tych 45C i nie wydaje się żeby chłodzenie miało sobie z tym poradzić. W yarisce żony baaardzo rzadko akumulator przekracza 40C a nawet jeśli już to bardzo szybko temperatura jest zbijana a w Ravce ponad 40C to jest standard, jedna większa górka i już mamy "throttling" układu hybrydowego...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl