Autor Wątek: Demontaż poduszki w kierownicy, o co chodzi...  (Przeczytany 11692 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Pierdziawka :)
Odp: Demontaż poduszki w kierownicy, o co chodzi...
« Odpowiedź #15 dnia: 17 Marca 2022, 23:42:42 »
Za czorta nie działa.

Przyznam, że albo dawno temu użyłem i nie pamiętam, albo wcale nie użyłem. Wiem że ikona zielona wyskoczy na górze środkowego wyświetlacza, tam gdzie ikona tempomatu, a dalej pozostaje do sterowania jedynie wajcha ta co do tempomatu. Nie może być inaczej, jutro aż z ciekawości sprawdzę. Czasem przypadkiem ikonę włączyłem, to jest początek wyboru.
« Ostatnia zmiana: 17 Marca 2022, 23:44:18 wysłana przez Rademenes »
Toyota Auris II 2013 wer. Start+Edition.
1.6, 132KM, 1ZR-FAE + ORLEN PLATINUM 5W30 MAX EXPERT DEX 1.

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Pierdziawka :)
Odp: Demontaż poduszki w kierownicy, o co chodzi...
« Odpowiedź #16 dnia: 18 Marca 2022, 22:31:25 »
No więc tak. Po wciśnięciu przycisku ograniczenia prędkości na kierownicy. Wyświetla się w tym samym miejscu ikona zielona co tempomatu, czyli środkowy wyświetlacz, lewy górny róg. A dalej wajcha od tempomatu w dół/górę i na samym dole pokazuje się speed limit i aktualna prędkość, wajcha do góry czy do dołu zmienia o 1km/h. Wyłączanie identycznie jak przy tempomacie. Działa to w zakresie 30-199km/h, a jeśli ustawiamy mniej niż akurat jedziemy, to cały dolny pasek ze speed, podświetla się na jasno.
Różnica między tempomatem to jego zakres od 40km/h, brak wpływu na zadane ograniczenie przy zmianie biegów i zmiany prędkości cyfrowo pokazywane. Wolę tempomat, ale przeniósł bym do niego z ograniczenia prędkości, niższy zakres od 30km/h i cyfrowo pokazywaną prędkość. Bo przy tempomacie celuje się po wskazaniu wskazówki prędkościomierza. 

Toyota Auris II 2013 wer. Start+Edition.
1.6, 132KM, 1ZR-FAE + ORLEN PLATINUM 5W30 MAX EXPERT DEX 1.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl