Autor Wątek: wersja japońska czy europejska  (Przeczytany 5279 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline hiszpan1331

• Prawie Toyot
wersja japońska czy europejska
« dnia: 20 Sierpnia 2020, 20:15:16 »
Witajcie mam mętlik. Do tej pory byłem przekonany  że mam wersję japońską Corolki. Vin zaczyn asie na JTDKZ... Model ZZE121L - czy wg was to Europa czy Japonia. O tyle jest to dla mnie ważne bo niestety zaczęła mi się sypać blacharka w kilku miejscach na tyle mocno że właściwie naprawa blacharska była by kosztowna a na alledrogo można czasami trafić nawet w kolorze gotowe elementy - szukam drzwi prawych przód i lewych tył w kolorze dość popularnym 8P4. Teoretycznie mógłbym ją sprzedać ale mechanicznie mimo prawie 300 tys. przebiegu działa bardzo dobrze tylko ta blacha. Szukam pomocy na tym forum na którym jestem NOWY. Wszystkim z góry dziękuję za pomoc.

Offline NiKnight

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: E11, P1, XH10
Odp: wersja japońska czy europejska
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Sierpnia 2020, 09:29:14 »
Jak masz VIN od JT to egzemplarz został wyprodukowany w Japonii. Być może będą pasowały drzwi od wersji europejskiej, musiałbyś poszukać oznaczeń z obu wersji.

Jak już drzwi Ci się posypały to zrób porządny przegląd pozostałych elementów, nie tylko podwozia i progów ale również kielichów, nadkoli (wewnątrz kabiny również) i innych elementów blacharskich. Może okazać się, że szkód będzie więcej i opłacalność naprawy stanie pod znakiem zapytania.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl