Autor Wątek: Toyota Rav4 III generacja zmiana radia na panel dotykowy  (Przeczytany 3853 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline swirs12

• Toyot Leżący
  • *
Toyota Rav4 III generacja zmiana radia na panel dotykowy
« dnia: 29 Sierpnia 2020, 14:22:47 »
Witam

Posiadam Toyote Rav4  III generacji z 2006 roku, a w niej zwykłe radio na płyty CD. Chciałbym zamienić je na jakieś z systemem bluetooth by móc odtwarzać muzykę przez bluetooth. Na początek rozważam zakup używanego radia z panele dotykowym  montowanego fabrycznie np toyota MODEL B9017. Moje pytanie brzmi, czy posiada ono system bluetooth i czy ktoś w ogóle próbował zamieniać te radia ( bo jestem ciekaw, czy w ogóle występuje możliwość zamiany )?

Pozdrawiam

Offline radek4

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Toyota Rav4 III generacja zmiana radia na panel dotykowy
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Września 2020, 13:46:49 »
Ja mam coś takiego: https://pl.aliexpress.com/item/4000702307287.html
Wszystko działa pięknie, sterowanie  z kierownicy i komendy głosowe. Każdy przycisk kierownicy może mieć dowolną funkcję przy krótkim i dodatkowo przy przytrzymaniu.

Offline kniazio

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Września 2020, 08:14:19 »
Ja mam cos takiego jak kolega wyzej tylko troszke starsza wersja.
Radyjko rewelacja.
Do tego dolozylem kamere przod, kamere tyl(cofania), tuner dvb-t, interface diagnostyczny OBD II na wifi, modem Huawei w podlokietniku (internet w calym aucie)
Kamera przednia sluzy jako rejestrator (uruchamia sie wraz z radiem i nagrywa caly czas
Tuner dvb-t z RDS sprawuje sie wysmienicie. Na postoju kiedy czekam na zone moge ogladac sobie programy na TV
Diagnozowanie auta niemalze LIVE. OBD wpiete na stale w radiu oprogramowanie SDProg oraz Carista.
Jedyna wada tego mojego radyjka to dlugi czas uruchamiania. Chyba ze czegos nie ustawilem.
Jest mozliwosc ustawienia zwloki wylaczenia radia ale gdy auto stoi przez noc to rano trwa to troche dlugo poniewaz Android musi sie uruchomic

Offline swirs12

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Września 2020, 03:03:19 »
Dzięki za odpowiedź ogólnie. Właśnie dlatego myślałem, o kupnie używki fabrycznej by uniknąć czas załadowywania się  androida, ale zastanawiam się czy w tym modelu co podałem w pierwszym poście występuje bluetooth. Nie chciałbym bezsensu kupować. Czy dokonywaliście jakichś poprawek montując to radio z androidem ( mam na myśli kostkę itp ? ).
Pozdrawiam

Offline radek4

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 07 Września 2020, 09:51:45 »
Złącze antenowe było inne w moim przypadku, reszta plug&play. Kierownica i wszystko działa od strzału. Ja wrzuciłem kamerę na tył + czujniki ciśnienia opon wewnętrzne.

Offline kniazio

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 07 Września 2020, 18:10:26 »
Pokaż jeśli możesz te czujniki

Offline radek4

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 09 Września 2020, 20:57:55 »
https://www.aliexpress.com/item/32803916037.html

kurcze 117zł wychodzi teraz.  Tylko bateria wytrzymuje w nich 2 lata a nie da się jej wymienić. Więc za 2 -3 lata kolejne 117zł trzeba wydać.

Offline kniazio

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 10 Września 2020, 18:59:07 »
Ok. Ale ktory z tych kompletow posiadasz? Czujniki do wewnatrz opony czy nakretki na wentyle?

Offline radek4

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 14 Września 2020, 09:14:10 »
Czujniki do wewnątrz, bałem się ze wentyle znikną gdzięś pod marketem.
Do tego jest takie małe coś na usb i apka od majfrenda.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl