Autor Wątek: Zakup nowej RAV4 Hybrid 2020  (Przeczytany 403152 razy)

Offline diesel_power

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Zakup nowej RAV4 Hybrid 2020
« Odpowiedź #300 dnia: 30 Października 2020, 12:14:48 »
Ale kolega pytał o auto do produkcji a nie gotowe...

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #301 dnia: 30 Października 2020, 12:21:55 »
U mnie chyba było trochę inaczej.

Firma przez którą brałem ma umowy z kilkoma salonami na śląsku, zamawiają wcześniej i w moim przypadku jak się zdecydowałem to auto było już w drodze.....

..dlatego musze jechać 500km po odbiór, na Podlasiu nie dali takiej ceny :-)   dają voucher 200PLN na paliwo żebym mógł wrócić  :-)

to wypada to napisac,że komisem/pośrednikiem załatwiałeś,bo ktoś pomyśli,że z fabryki w m-ąc przypłyneło, aa to.. nie realne ;)

ps Ja mialem opcje jechac do W-wy, ale odpuscilem i wybralem lokalny salon (niż jechać 300km). Zresztą ...jechac 500 km --> aa jak sie okarze, że jest coś nie tak z autem (?) czy po prostu masz to w d* i bierzerzsz takie jakie jest ?  :grin:

Offline Yanky

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #302 dnia: 30 Października 2020, 13:30:21 »
czy po prostu masz to w d* i bierzerzsz takie jakie jest ? 

model miałem wybrany, czy trafiło akurat że był w trasie... to moje domysły.
Auto odbieram w salonie, jak każdy inny.
4,3k różnicy + opony. Nie pojechałbyś 5oo km ?   no...,   opony może i bym u lokalnego "wyłudził"....

Offline diesel_power

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #303 dnia: 30 Października 2020, 13:54:09 »
Mi superauto zaproponowało taką samą cenę jak diler i taki sam czas oczekiwania, więc wybór był prosty i nadal czekam na auto  <kawusia>

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #304 dnia: 30 Października 2020, 15:56:24 »
Fabryka w Japonii ?> Adres producenta : BELGIA czyli auto sprowadzone z UE a nie z poza..

Wlasnie odebralem papiery do rejestracji i takie info czytam jak wyzej napisalem .. to pytanie :
- Akcyza ?> płacić musze ? Bo na fakturze nie mam info,ze salon zaplacil akcyze ..

Czy jak sie kupuje nowe w salonie (prywatnie) to sie płaci czy nie płaci ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #305 dnia: 30 Października 2020, 16:06:23 »
Fabryka w Japonii ?> Adres producenta : BELGIA czyli auto sprowadzone z UE a nie z poza..

Wlasnie odebralem papiery do rejestracji i takie info czytam jak wyzej napisalem .. to pytanie :
- Akcyza ?> płacić musze ? Bo na fakturze nie mam info,ze salon zaplacil akcyze ..

Czy jak sie kupuje nowe w salonie (prywatnie) to sie płaci czy nie płaci ?

akcyza jest w cenie samochodu już uwzględniona...

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #306 dnia: 30 Października 2020, 16:37:12 »
A produkcja Japonia :)

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Terror

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #307 dnia: 30 Października 2020, 17:36:13 »
Teraz po 5000 kilometrów mam wrażenie że toyota cały wysiłek skupiła na dopracowaniu hybrydy zapominając o całej reszcie.
Cześc panowie, Przymierzam się do wymiany mojego obecnego auta na nowe i do wyboru mam m.in. RAV4 Comf+Style 4x4 lub Tiguana Ellegance. Naprawdę to auto jest tak niedopracowane? Poza niezłym napędem, hałasuje, trzeszczy, multimedia są dramatyczne a ten wyświetlacz centralny z przyciskami jak z pierwszej RAV4 bije wszystko.
Powiedzcie mi, że mimo wszystko taka RAVka będzie dobrym wyborem vs Tiguan. Co w niej jest takiego że "chcę to"?
Da się do comfort dołożyć przednie ledy?
Pozdr
Terror

Offline Skonek1976

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #308 dnia: 30 Października 2020, 17:44:54 »
Teraz po 5000 kilometrów mam wrażenie że toyota cały wysiłek skupiła na dopracowaniu hybrydy zapominając o całej reszcie.
Cześc panowie, Przymierzam się do wymiany mojego obecnego auta na nowe i do wyboru mam m.in. RAV4 Comf+Style 4x4 lub Tiguana Ellegance. Naprawdę to auto jest tak niedopracowane? Poza niezłym napędem, hałasuje, trzeszczy, multimedia są dramatyczne a ten wyświetlacz centralny z przyciskami jak z pierwszej RAV4 bije wszystko.
Powiedzcie mi, że mimo wszystko taka RAVka będzie dobrym wyborem vs Tiguan. Co w niej jest takiego że "chcę to"?
Pozdr
Terror

Ja byłem w takiej sytuacji jak Ty, miałem podpisana umowę na 2.0 TSI Allspaca. Samochód miał być do odbioru na CW23 2020.....jednak prze pandemie zaczęło sie spir****** diler zaczął mnie informować o potencjalnych opóźnieniach już w lutym......dlatego wypowiedziałem umowę na Tiga i mam RAV4 Hybrid, Comfort + Style i cieszę sie nią od Maja 2020. Auto jest bardzo fajne, napęd rewelacja.....spalanie koszmarnie niskie......Allspace przy głaskaniu pedału  gazu wciągał 13l/100km w mieście (dali mi go na 24h).....a tu mam 5.2l 100km.....do tego auto podąża za trendami motoryzacji, ma mega wygląd i jest zdecydowanie większe niż Tig krótki. RAV4 ma światła LED z przodu. Polecam rozważyć RAV4 bo to fajne auto. Sprzedaje sie świetnie, zobacz na TOP 50 na samar.pl. Super auto, super wybór.

Tig wyglada trochę jak ?ogór? chyba ze jest w R-line i na kołach 20?......ale wtedy cena kosmos i silnik 1.5TSI + suche sprzęgło przy DSG.....tu masz 2.5l i 220 koni od tak :-)

Dodam za na początku tego roku u mnie w grazu pod blokiem było 0 RAV4, obecnie jest 5 RAV4-ek....:-). Ludzie potrafią liczyć
Polecam !
« Ostatnia zmiana: 30 Października 2020, 18:07:58 wysłana przez Skonek1976 »

Offline Czeresnia

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #309 dnia: 30 Października 2020, 18:14:16 »
Pozdr
Terror

KAzde auto ma swoje plusy i minusy, ja na razie tylko opieram sie na video relacjach i krotkiej jazdy probnej w ktorej osobiscie nie odczulem zadnych stukow, a i tez glosnosc az tak mi nie doskwierala. Jak nie masz problemu z ang polecam to porownanie, mysle ze idealnie odpowiada na twoje pyt.

https://www.youtube.com/watch?v=j5RBm2e0MUI

pzdr

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #310 dnia: 30 Października 2020, 18:26:54 »
Też wybierałem między Tiguan, RAV4, a najnowszym Tucson, którego niestety jeszcze nie było w realu. Wybrałem RAV 4 i nie żałuję, to bardzo fajny  samochód. Ma braki ale plusy są zdecydowanie ważniejsze. Ja mam wersję benzynowa 4x4 AT comfort + style. Ledy są w standardzie (basic, ale są ok) Mam nadzieję że to auto będzie mniej awaryjne od Volkswagena. Teraz zapewne rozważyłbym również nowego Tucsona (już lada chwila się pojawi) będzie rewelacyjny z tego co widzę,  tylko to sterowanie dotykowe wszechobecne.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Offline Czyżby nowy fan rav4

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #311 dnia: 30 Października 2020, 18:32:05 »
Cześć all,

To mój pierwszy post tutaj, w poniedziałek Rav 4 zamówione, 
Zastanawiałem się, nad Q3, Tiguanem i skodą kodiaq, wybór padł na Rav4 2.5 Hybrid 222Km E-Cvt Selection 4x4 z pakietem JBL w srebrnym kolorze teraz tylko miesiąc oczekiwania, ma być na początku grudnia.

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #312 dnia: 30 Października 2020, 18:33:37 »
Też wybierałem między Tiguan, RAV4, a najnowszym Tucson, którego niestety jeszcze nie było w realu. Wybrałem RAV 4 i nie żałuję, to bardzo fajny  samochód. Ma braki ale plusy są zdecydowanie ważniejsze. Ja mam wersję benzynowa 4x4 AT comfort + style. Ledy są w standardzie (basic, ale są ok) Mam nadzieję że to auto będzie mniej awaryjne od Volkswagena. Teraz zapewne rozważyłbym również nowego Tucsona (już lada chwila się pojawi) będzie rewelacyjny z tego co widzę,  tylko to sterowanie dotykowe wszechobecne.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka
ja na początku roku patrzylem na Sportage (rodzice gtline kupili w tym tyg) .. ale mi przeszło i Tucson byl na liście, ale od sierpnia przeszło mi i padlo na szukanie Ravki
Nowy Tucson totalnie odpadł - to wszystko dotykowe

Offline Yanky

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #313 dnia: 30 Października 2020, 19:09:53 »
Ale to by była jazda... gdyby tak się spotkać przy przy grillu czy ognisku i te wszystkie posty móc omówić na żywo.. twarzą w twarz. 
Oj browar by się lał jak Niagara, a noc by trwała  7 dni  <taniec>

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #314 dnia: 30 Października 2020, 22:31:46 »
Ale to by była jazda...
Oj browar by się lał jak Niagara, a noc by trwała  7 dni  <taniec>
...a dzień 7 nocy ;) ...oj się rozmarzyłem ;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl