Autor Wątek: Zakup nowej RAV4 Hybrid 2020  (Przeczytany 403016 razy)

Offline Czeresnia

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Zakup nowej RAV4 Hybrid 2020
« Odpowiedź #540 dnia: 27 Listopada 2020, 11:45:10 »
nie ma nigdzie w Warszawie 4x2 hybrid do jazdy próbnej
To weź AWD i umów się z kimś z forum kto ma FWD - pogadacie, porównacie. Przyjemne z pożytecznym ;-)

Tak no wlasnie chyba musza zalatwic wiazke elektryczna do haka, moj juz u dealera od tyg, nie ma rejestracji niby 2 dni zajmuje w urzedzie i nie wiem dlaczego nie robia tego rownolegle do jakiegokolwiek montazu...widac date 15.12 biora na powaznie.... sprzedawca mial mi dzisiaj potwierdzic co i jak ale przed koncem jego pracy montazysci nie wrocili z odpowiedzia....watpie zeby bylo gotowe w tym tyg. Ale za obsuwe biore na siebie bo jak juz auto bylo na miejscu zazyczylem sobie hak i pakiet protect.

To może będą ją haratać z jakiegoś rozbitka :D A tak na serio, to jeśli ją załatwią, to daj mi numer do Twojego handlowca, bo mój mówi, że nie ma w Polsce w ogóle. Aha no i cena - 2 K PLN Ci powiedzieli za demontowany hak? To jest cena brutto?

Hey diesel, masz juz jakies info co do wiazki ?W ogole jezeli to jest taki problem to moze lepiej zalozyc ten hak kiedy indzien niz miec zamrozone auto na dealerskim parkingu....wiesz moze jakie sa proceduralne wymagania przy zakladaniu haku w innym terminie niz przy odbiorze ?

bo nie wiem czy jest osobiscie sens jak nie bede go uzywal od razu zebym mial auto zamrozone przez nastepny tydz u dealera.

Pozdro

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #541 dnia: 27 Listopada 2020, 12:49:05 »
A nie można sobie samemu wiązki kupić za 300PLN, dedykowanej do RAV4 5?
U mnie w ASO zakładanie wiązki trwało 2h, bo się grzebali...

Offline gad0804

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 222KM
« Odpowiedź #542 dnia: 27 Listopada 2020, 12:52:04 »
U mnie hak zakładali tydzień po zakupie i jedyna niedogodność to trzeba iść do wydziału komunikacji aby wbili hak w dowód. Jak kolega może czekać, to niech lepiej poczeka przy obecnym systemie działania urzędów oszczędzi sobie problemów.

Offline diesel_power

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #543 dnia: 27 Listopada 2020, 13:57:51 »
nie ma nigdzie w Warszawie 4x2 hybrid do jazdy próbnej
To weź AWD i umów się z kimś z forum kto ma FWD - pogadacie, porównacie. Przyjemne z pożytecznym ;-)

Tak no wlasnie chyba musza zalatwic wiazke elektryczna do haka, moj juz u dealera od tyg, nie ma rejestracji niby 2 dni zajmuje w urzedzie i nie wiem dlaczego nie robia tego rownolegle do jakiegokolwiek montazu...widac date 15.12 biora na powaznie.... sprzedawca mial mi dzisiaj potwierdzic co i jak ale przed koncem jego pracy montazysci nie wrocili z odpowiedzia....watpie zeby bylo gotowe w tym tyg. Ale za obsuwe biore na siebie bo jak juz auto bylo na miejscu zazyczylem sobie hak i pakiet protect.

To może będą ją haratać z jakiegoś rozbitka :D A tak na serio, to jeśli ją załatwią, to daj mi numer do Twojego handlowca, bo mój mówi, że nie ma w Polsce w ogóle. Aha no i cena - 2 K PLN Ci powiedzieli za demontowany hak? To jest cena brutto?

Hey diesel, masz juz jakies info co do wiazki ?W ogole jezeli to jest taki problem to moze lepiej zalozyc ten hak kiedy indzien niz miec zamrozone auto na dealerskim parkingu....wiesz moze jakie sa proceduralne wymagania przy zakladaniu haku w innym terminie niz przy odbiorze ?

bo nie wiem czy jest osobiscie sens jak nie bede go uzywal od razu zebym mial auto zamrozone przez nastepny tydz u dealera.

Pozdro
Nie mam, bo na razie temat nieaktualny. W przyszłym roku na wiosnę zamontuję hak. Można sobie go założyć samemu jak się umie, nie trzeba się prosić dealera, tylko wiadomo - chodzi o gwarancję - jak montowałeś sam i coś dupnie, to reklamacja do samego siebie. Niedogodność jest taka, że musisz pojechać do SKP na dodatkowy przegląd a potem po pieczątkę do wydziału komunikacji. Jak masz auto w leasingu to z nimi musisz załatwić zgodę i potem tą pieczątkę (w zależności co masz w umowie). Jak nic nie będziesz ciągał zimą to sobie daruj i odbieraj furę ;-)

Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka

Offline Czyżby nowy fan rav4

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #544 dnia: 27 Listopada 2020, 19:41:39 »
Panowie i Panie  :-)
Jak wasze terminy odbiorów ?
Dostałem informację, że u mnie z przyczyn niezależnych odbiór przesunięty o 10 dni ( a  i ten termin nie gwarantowany )

Offline aro23

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #545 dnia: 27 Listopada 2020, 19:59:58 »
Nasza jest juz w Mszczonowie i salon wysyla papiery do rejestracji ? niby? w poniedziałek a odbiór ok 10 grudnia( oby  :o)

Offline Yanky

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #546 dnia: 27 Listopada 2020, 20:20:42 »
moja już  w salonie i czekam na blachy

Offline Czeresnia

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #547 dnia: 27 Listopada 2020, 21:17:11 »
Ja mam termin na jakis czw lub piatek w przyszlym tyg, przeciaga sie bo sobie zazyczylem dodatkowo hak, protect, instalacje kamerki i opony zimowe...i proboja jeszcze sie uwinac z instalacja pomimo szalejacych chorob i zwolnien wiec chyba nie jest zle...choc wiadomo chcialo by sie wczesniej...auto w salonie od sr zeszlego tyg...

Offline Czyżby nowy fan rav4

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #548 dnia: 27 Listopada 2020, 21:27:16 »
Powodzenia z odbiorem i aby nie przedłużyło się o ani jeden dzień
Dajcie znać jak wrażenia z jazdy

Offline Czeresnia

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #549 dnia: 27 Listopada 2020, 21:52:39 »
Nawzajem panowie....najszybszych odbiorow !

Offline aro23

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #550 dnia: 28 Listopada 2020, 04:50:27 »
 :hug:

Offline Podolec

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #551 dnia: 28 Listopada 2020, 18:46:11 »
Ja dzisiaj byłam podpisać umowę kredytową i odebrać kwity do rejestracji. Rejestracja umówiona na poniedziałek, a na wtorek mam nadzieję odbiór.

Offline diesel_power

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #552 dnia: 30 Listopada 2020, 13:42:54 »
Mam i ja!

Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka

Offline krzychook

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #553 dnia: 30 Listopada 2020, 13:56:07 »
140k PLN

Spróbuj zagadać do FleetAgency.pl i AutoFinance. Stamtąd dostałem najlepsze oferty.

Dzwonilem do AutoFinance i wzgledem ceny na otomoto trzeba doliczyc 4k pln (zakup prywatny) + dla prywatnego kredyt 3.5k prowizji...
Wiec wychodzi drozej jak w salonie...

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #554 dnia: 30 Listopada 2020, 13:56:33 »
@diesel_power _> Gratki i szerokości
« Ostatnia zmiana: 30 Listopada 2020, 13:58:21 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl