Autor Wątek: Zakup nowej RAV4 Hybrid 2020  (Przeczytany 403145 razy)

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
Odp: Zakup nowej RAV4 Hybrid 2020
« Odpowiedź #915 dnia: 18 Stycznia 2021, 10:16:24 »
ale zarówno handlowiec na jeździe próbnej jak i Pani handlowiec mnie przekonali, że szkoda przepłacać
W sumie to ciekawe, że handlowcy namawiają do tańszych wersji ;) zwykle ich celem jest - sprzedać droższe.

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #916 dnia: 18 Stycznia 2021, 10:20:34 »
każdy jest zadowolony szczególnie w pierwszych dniach po wyjeździe z salonu
Ja już chodzę zadowolony 4 tydzień, oby tak dalej ;)
Co prawda spalanie jest dalekie od obiecywanego ale to nie było moim najważniejszym priorytetem przy wyborze auta, poza tym zima, krótkie trasy i chyba ciężka noga ... robią swoje.
Czekam niecierpliwie na wiosnę ;)

Offline sleepy

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #917 dnia: 18 Stycznia 2021, 11:14:55 »
Co prawda spalanie jest dalekie od obiecywanego
Mamy zimę i na pewno pali więcej. Moja w tej chwili pokazuje średnią 6,5 l/100km.

Offline sleepy

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #918 dnia: 18 Stycznia 2021, 11:22:55 »
tak jak tylko w Exe jest : elektr. fotel pasażera, oświetlenie zewn. lusterek, podgrzewana tylna kanapa, kamery 360 i RCTA
Czy modele exe z 2020 miały elektryczny fotel pasażera? Ja mam tylko elektryczny fotel kierowcy.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #919 dnia: 18 Stycznia 2021, 11:23:46 »

każdy jest zadowolony szczególnie w pierwszych dniach po wyjeździe z salonu
Ja już chodzę zadowolony 4 tydzień, oby tak dalej ;)
Co prawda spalanie jest dalekie od obiecywanego ale to nie było moim najważniejszym priorytetem przy wyborze auta, poza tym zima, krótkie trasy i chyba ciężka noga ... robią swoje.
Czekam niecierpliwie na wiosnę ;)

U mnie już cztery miesiące i gębą śmieje się coraz bardziej, naprawdę świetny napęd AWD i Direct Shift też rewelka
Co do spalania mam odwrotnie, jest o wiele niższe niż się spodziewałem przy silniku benzynowym i jestem z niego mega zadowolony. 8l bez żadnych sztuczek przy normalnej jeździe średnia z 4 mc

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #920 dnia: 18 Stycznia 2021, 11:33:45 »
tak jak tylko w Exe jest : elektr. fotel pasażera, oświetlenie zewn. lusterek, podgrzewana tylna kanapa, kamery 360 i RCTA
Czy modele exe z 2020 miały elektryczny fotel pasażera? Ja mam tylko elektryczny fotel kierowcy.
Mam wszystkie specyfikacje PL 19r,20r i21r i nigdzie taka opcja nie występuje.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Czeresnia

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #921 dnia: 18 Stycznia 2021, 12:26:31 »
Teraz już oficjalnie TOŚKA JBL-ka jest z nami :good: <taniec> <taniec> <taniec>
Polecam TOYOTA Dobrygowski Wrocław-Długołęka :)

O sasiadka, ja rowniez polecam ten salon.

Pieknie sie prezentuje....gdyby nie brak opcji skyview tez bralbym czarny :)

Szerokosci!

Pzdr
« Ostatnia zmiana: 18 Stycznia 2021, 12:29:23 wysłana przez Czeresnia »

Offline kenzo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #922 dnia: 18 Stycznia 2021, 12:35:06 »
Superauto się opłaca żeby mieć kontrofertę jak się uda wynegocjować, ale zamawiać nie polecam. Obiecują gruszki na wierzbie
Ta firma powinna mieć szlaban na OtoMoto. Nie sposób jest się przebić przez ten ich "spam"  :wallbash:

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #923 dnia: 18 Stycznia 2021, 14:11:21 »
8l bez żadnych sztuczek przy normalnej jeździe średnia z 4 mc
To ja tez bez żadnych sztuczek mam 8,7 l/100km ;) na przebiegu 810km od 22 grudnia, średni czas jazdy EV 41%, średni dystans w trybie EV 29% i punktacja kierowcy hybrydowego 58%
Chyba muszę się zdrowo podciągnąć ;) stare nawyki górują.

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
Zakup nowej RAV4 Hybrid 2020
« Odpowiedź #924 dnia: 18 Stycznia 2021, 14:17:34 »
Co prawda spalanie jest dalekie od obiecywanego
Mamy zimę i na pewno pali więcej. Moja w tej chwili pokazuje średnią 6,5 l/100km.
ja przewaznie mam podobne spalanie (screen przed tankowaniem w sobote)

od wyjechania z salonu po 5 tankowaniach - na liczniku 4118km .. wiec chyba dobra moja noga

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline wist1974

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #925 dnia: 18 Stycznia 2021, 14:33:11 »
Czujniki martwego pola z Ali..
https://pl.aliexpress.com/item/1005001355679529.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.2cae2e0exCftSw
Miałem takie z alli w innym aucie. Całkiem spoko działa i podłącza się to też pod kierunki. Ale, wykrywa zasadniczo auta które cię wyprzedzają. Te które jadą równo lub wolniej niestety nie łapie ich.  Więc bez porównania z fabrycznymi.

Wysłane z mojego ONEPLUS A6013 przy użyciu Tapatalka
Zakładałem 2 dni temu czujniki  martwego pola z AliExpress do swojej C+S działa całkiem nieźle. Samochód do blachy i kładzenie okablowania. Najwięcej zachodu z przepustami do lusterek i mocowaniem wkładów lusterek. Niby dedykowane do Rav4 a pilnik w użyciu  :-).

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #926 dnia: 18 Stycznia 2021, 16:02:46 »
https://pl.aliexpress.com/item/1005001355679529.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.2cae2e0exCftSw
Miałem takie z alli w innym aucie. Całkiem spoko działa i podłącza się to też pod kierunki. Ale, wykrywa zasadniczo auta które cię wyprzedzają. Te które jadą równo lub wolniej niestety nie łapie ich.  Więc bez porównania z fabrycznymi.

Zakładałem 2 dni temu czujniki  martwego pola z AliExpress do swojej C+S działa całkiem nieźle. Samochód do blachy i kładzenie okablowania. Najwięcej zachodu z przepustami do lusterek i mocowaniem wkładów lusterek. Niby dedykowane do Rav4 a pilnik w użyciu  :-).
panie kolego .. aa nie masz przypadkiem foto relacji - co by na 'Nasze Modyfikacje' dać

hmm czyli na wiosne jest plan

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #927 dnia: 18 Stycznia 2021, 16:39:33 »
.. wiec chyba dobra moja noga
... bardzo dobra Krystian, a ja musze iść potrenować lekkie wciskanie gazu ;)
ale tak serio to chyba te krótkie (2..3km), codzienne, poranne trasy na zimnym silniku tak podwyższają spalanie, więc aby do wiosny

Offline wist1974

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #928 dnia: 18 Stycznia 2021, 20:30:10 »

panie kolego .. aa nie masz przypadkiem foto relacji - co by na 'Nasze Modyfikacje' dać

hmm czyli na wiosne jest plan

Niestety nie miałem głowy do foto, samemu to katorga ;) (4,5 godziny). Rozbrajanie plastików, boczków drzwi, zdjęcie zderzaka na podstawie filmów z youtuba...

Offline Czyżby nowy fan rav4

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #929 dnia: 18 Stycznia 2021, 20:38:58 »
Widzę ciekawa rozmowa, u mnie 4x4 Selection hybryda, samochód od 30.12 w moich rękach przebieg 1337 km, punktacja kierowcy hybrydowego 55(trzeba się podciągnąć) średnie spalanie 8,1
Frajda z jazdy jest cały czas
na plus:
napęd 4x4 - ostatnio spadło trochę śniegu auto spisuje się znakomicie
cieszy jazda w trybie EV podczas spokojnej jazdy w mieście
przyspieszenie przy wyprzedzaniu wystarczające
bardzo wygodny fotel
podgrzewana szyba + kierownica - super sprawa(na plus przy szybie bardzo dobra widoczność nic nie ogranicza, nic nie przeszkadza)
Światła full Led - bardzo dobrze oświetlają  - nie brakuje mi doświetlania zakrętów, które miałem wcześniej
Tempomat - działa super - tak jak jeden z forumowiczów polecał delikatne dodatnie gazu pomaga przy ograniczaniu nadmiernego zwalniania
Srebrny Selection z zewnątrz bardzo cieszy moje oczy w środku czarna podsufitka też robi robotę (oczywiście jak zawsze kwestia gustu)
na minus :
faktycznie głośny (w większości przypadków zupełnie nie przeszkadza, ale fakt słychać ten silnik )
brak haczyków w bagażniku (rozwiąże to jakimś organizerem np. na rzepy )
w sumie to przydałby się schowek na okulary
brak możliwości regulacji oświetlenia półeczek (te niebieskie podświetlanie )
Ciekawostka
Według specyfikacji bak mam 55 litrowy - rezerwa doprowadzona do 0 km(+ kilka kilometrów przejechane) czyli teoretycznie potrzebna laweta, albo doby kumpel z kanistrem - przy tankowaniu weszło 46,7 litra

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl