Autor Wątek: Zakup nowej RAV4 Hybrid 2020  (Przeczytany 403157 razy)

Offline Czeresnia

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Zakup nowej RAV4 Hybrid 2020
« Odpowiedź #975 dnia: 24 Stycznia 2021, 13:32:03 »
No i stało się :)). Dzięki za checklistę!

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka

Gratki ! Szerokosci !   :good:

Haha, czy każdy ma takie zdjęcie z pierwszego tankowania? :)

Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka

Chyba jestes Trendsetterem  :good:
« Ostatnia zmiana: 24 Stycznia 2021, 13:42:01 wysłana przez Czeresnia »

Offline Yanky

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #976 dnia: 24 Stycznia 2021, 14:35:02 »
Jakie różnice względem salonu? U mnie ostatecznie i tak wyszedł lepiej salon

170500
Executive 4x4 + lakier + opony zima + chodniki gumowe (z bagażnikiem),    bez SkyView(obniża sufit o prawie 10 cm), bez JBL (nie warto, choć zwykłe radio gra kiepsko, jak na tej klasy samochód)

Offline Yanky

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #977 dnia: 24 Stycznia 2021, 14:41:49 »
No i dlaczego lakier Tokyo Red jest buraczkowy?!?

Wybrałem Blue Print, bardzo ładnie wygląda. Zastanawiałem się nad Tokio Red, żona nie chciała "czerwonego". Spotkaliśmy taki potem pod galerią, zmieniła zdanie.
Mimo wszystko nie żałuję Blue Print, Jako drugi będzie Tokio Red w wersji Plug-In.

rav4 4x4 jeżdżę codziennie do pracy. Co pokazują zegary, tylny napęd często jest używany w obecnych warunkach

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #978 dnia: 24 Stycznia 2021, 17:01:46 »
Jakie różnice względem salonu? U mnie ostatecznie i tak wyszedł lepiej salon

170500
Executive 4x4 + lakier + opony zima + chodniki gumowe (z bagażnikiem),    bez SkyView(obniża sufit o prawie 10 cm), bez JBL (nie warto, choć zwykłe radio gra kiepsko, jak na tej klasy samochód)

jak kogoś stać to uważam, że warto dopłacić do JBL - różnica w dźwięku znacząca, ale fakt: może 6k to dużo i jak ktoś chce się bawić to wymieniając głośniki/stację pewnie wyjdzie porównywalnie i taniej, ale nie każdy chce nowy samochód rozbierać i wymieniać głośniki, dokładać subwoofer itd.

Offline Yanky

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #979 dnia: 24 Stycznia 2021, 19:38:53 »
jak kogoś stać to uważam, że warto dopłacić do JBL - różnica w dźwięku znacząca, ale fakt: może 6k to dużo i jak ktoś chce się bawić to wymieniając głośniki/stację pewnie wyjdzie porównywalnie i taniej, ale nie każdy chce nowy samochód rozbierać i wymieniać głośniki, dokładać subwoofer itd.
Zgadzam się z tobą, jednak moim zdaniem brać JBL, a oszczędzić na 4x4   DUŻY BŁĄD. To mój pierwszy samochód 4x4, nie wrócę już do napędu na jedną oś. Rozumiem już wszystkich fanów off road'u, w tym po prostu "coś" jest

Nie neguję osób wybierających 4x2,  jednak różnica jazdy 4x4 jest zauważalna znacząco. JBL sobie odpuściłem, JBL mnie z zimowej opresji nie wyciągnie...

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #980 dnia: 24 Stycznia 2021, 20:03:40 »
Zgadzam się z tobą, jednak moim zdaniem brać JBL, a oszczędzić na 4x4   DUŻY BŁĄD. To mój pierwszy samochód 4x4, nie wrócę już do napędu na jedną oś. Rozumiem już wszystkich fanów off road'u, w tym po prostu "coś" jest

Nie neguję osób wybierających 4x2,  jednak różnica jazdy 4x4 jest zauważalna znacząco. JBL sobie odpuściłem, JBL mnie z zimowej opresji nie wyciągnie...

ja też bym wybrał JBL, zima u nas krótka (wielkopolska ), a przez ostatnie lata śnieg widziałem na kamerach internetowych.
W tym roku faktycznie było 8cm ,ale stopniało po 4 dniach. A super muzyczka grałaby cały rok <taniec>
RAV4 2.5 hybrid

Offline tilf

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #981 dnia: 24 Stycznia 2021, 20:07:42 »
Mam nissany 2 i miałem jeszcze 2 inne, to jednak inna bajka i niestety mimo że jestem fanem marki, to dla mnie prawdziwe nissany w EU skończyły się w 2000r. Z tym rav 4 jest tak, że z każdym dniem jestem coraz bardziej zadowolony (choć na początku było "średnio") i mam nadzieję, że też tak będzie z Tobą, choć wieeele rzeczy i "oszczędności" dla mnie w toyocie jest...nielogicznych. Na 90% następny to raczej będzie lexus lub, jeśli zmienią podejście do klienta, mazda.
Załóżmy że zmienią podejście (cokolwiek to znaczy, bo podejście Toyoty też jest nazwijmy to umownie kontrowersyjne) to co z palety silnikowej obecnie dostępnej  byś wybrał? Pytam bo rozumiem że rozmawiamy o Pb.

Wysłane z mojego SM-J600FN przy użyciu Tapatalka

"Nie dyskutuj z debilem! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem."

Offline Czyżby nowy fan rav4

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #982 dnia: 24 Stycznia 2021, 20:52:22 »
Mam JBL i powiem wam, że dla mnie gra fajnie - jestem zadowolony (nie słyszałem jak RAV gra bez JBL) Może nie jest to car audio z filmów gdzie i ziemia się trzęsie, ale nie o to chodzi. Mam czysty i wyraźny dźwięk, słychać wszystkie dźwięki i instrumenty.
To też moje pierwsze auto 4x4, sprawdza się super, start na śniegu bez problemu, ostatnio miałem dłużą przejażdżkę przez las, mała prędkość trochę dziur,  w trybie Trial głównie jechał na elektryku od czasy do czasu wspomagając się benzyną. Wiem, że to nie terenówka z prawdziwego zdarzenia, ale na "spacerową przejażdżkę" się sprawdza.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #983 dnia: 24 Stycznia 2021, 21:24:34 »
Audio zawsze można poprawić, dołożyć, a 4x4 jak nie kupisz to już tak niestety zostanie.
Co do silników,  na całe szczęście toyota jeszcze się broni i nie idzie w "turbo/pierdziawki" do Suv-ów. Silniki są spoko.
Edit: Zabawne jest uzależnianie kupna 4x4 od...zimy, jakby w deszczu błocie, na szutrze leśnych drogach, dojazdach do wielu ciekawych miejsc w Polsce i Europie to nie miało znaczenia  <zalamka> Rozumiem, ze ktoś tego nie miał i mieć nie musi ze względu na przekonanie, że to mało przydatny system na co dzień, ale tak nie jest. AWD przydaje się często, choć nie zawsze mamy tego świadomość, "szybki lewoskręt" gdzie niejednokrotnie liczą się ułamki sekund, śliska droga pokryta liśćmi, żwir rozsypany na drodze, wąska droga  przy mijaniu się, gdy złapiemy pobocze, dojazd nad jezioro czy miejsce widokowe gdzieś w terenie... masa takich sytuacji gdzie dzięki AWD mamy i łatwiej i zdecydowanie bezpieczniej. :good:
« Ostatnia zmiana: 24 Stycznia 2021, 21:44:07 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #984 dnia: 24 Stycznia 2021, 22:00:31 »
Mam nissany 2 i miałem jeszcze 2 inne, to jednak inna bajka i niestety mimo że jestem fanem marki, to dla mnie prawdziwe nissany w EU skończyły się w 2000r. Z tym rav 4 jest tak, że z każdym dniem jestem coraz bardziej zadowolony (choć na początku było "średnio") i mam nadzieję, że też tak będzie z Tobą, choć wieeele rzeczy i "oszczędności" dla mnie w toyocie jest...nielogicznych. Na 90% następny to raczej będzie lexus lub, jeśli zmienią podejście do klienta, mazda.
Załóżmy że zmienią podejście (cokolwiek to znaczy, bo podejście Toyoty też jest nazwijmy to umownie kontrowersyjne) to co z palety silnikowej obecnie dostępnej  byś wybrał? Pytam bo rozumiem że rozmawiamy o Pb.

Tylko i wyłącznie 2.5 AT, na 100% nie skyactiv-x, przynajmniej na razie. Mamy szóstkę (już niedługo) z 2.5 i silnik jest super. Siostrzeniec ma 2.0 180KM skyactiv-x w aucie cx30 i powiem Ci, że tańszym a lepszym wyborem byłby 2.0 150KM. Jeździłem wszystkimi nawet wersją 122KM, ta niestety moim zdaniem za słaba a jak jeszcze dołożyć klasyczny w mazdzie automat + 4x4, to odpada.
2.5 w PL dostępny w 6tce i cx5.

Offline Tommmy.g

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #985 dnia: 24 Stycznia 2021, 23:06:27 »
Czesc. Jestem tu nowy, z racji ze wlasnie bede dokonywal zamowienia Rav4
Wybralem wersje Executive, hybryda, 4x4, biala perla. Mysle ze to dobry wybor.
Obecnie pomykam jeszcze Tucsonem w dieslu, w automacie. Ale czas na hybryde :)
Z tego co sie orientuje, auto do odbioru dopiero maj-czerwiec 2021. Tez tak dlugo czekaliscie?

Offline Skonek1976

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #986 dnia: 25 Stycznia 2021, 00:05:14 »
Ja zamawiałem koniec stycznia 2020, przed majowym. Weekendem była do odbioru. Wiec podobnie jak u Ciebie. Fajny wybór, będziesz zadowolony !!!

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #987 dnia: 25 Stycznia 2021, 06:54:15 »
@Tommmy.g
"Zazdraszczam" wyboru  wersji i witam kolegę z Tucsonem , też przed rav jeździłem tym autem, ale wersją w benzynie

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #988 dnia: 25 Stycznia 2021, 08:36:43 »
Z tego co sie orientuje, auto do odbioru dopiero maj-czerwiec 2021. Tez tak dlugo czekaliscie?

Ja zamawiałem 5.09.20 - i w salonie była 5.11.20  :grin:
Czyli to juz bedziesz mial rocznikowo 2021 (?) .. dłuugo troche tego czekania (chociaż ja mialem na papieprze wpisanie koniec listopada,wiec i tak sie skrocilo o ponad 20dni).
Bylem w sob w salonie,bo musialem coś odebrać.. i słyszałem, że któś zamawiał Exe, ale o ''eko bonusie'' nie mowili. W cenniku tez nie ma teraz - ale hm, załapałeś sie ?

Offline Tommmy.g

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #989 dnia: 25 Stycznia 2021, 09:37:53 »

Ja zamawiałem 5.09.20 - i w salonie była 5.11.20  :grin:
Czyli to juz bedziesz mial rocznikowo 2021 (?) .. dłuugo troche tego czekania (chociaż ja mialem na papieprze wpisanie koniec listopada,wiec i tak sie skrocilo o ponad 20dni).
Bylem w sob w salonie,bo musialem coś odebrać.. i słyszałem, że któś zamawiał Exe, ale o ''eko bonusie'' nie mowili. W cenniku tez nie ma teraz - ale hm, załapałeś sie ?

Tak, to bedzie rocznik 2021. Zamowiony do produkcji
Eko bonus, hmm... ponoc wliczony juz w cene auta, przed targowaniem sie ;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl