Autor Wątek: Zakup nowej RAV4 Hybrid 2020  (Przeczytany 403161 razy)

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
Odp: Zakup nowej RAV4 Hybrid 2020
« Odpowiedź #1335 dnia: 06 Września 2021, 10:29:52 »
Data krytyczna dla MY jest sierpień. Wtedy nastepuje przerwa w produkcji i przestawienie fabryk.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #1336 dnia: 06 Września 2021, 12:01:39 »
widzicie, moja też jest z końca sierpnia dostawa, ale rok modelowy 2020..., może dlatego nie działa u mnie info w aplikacji, że drzwi otwarte, itd.

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1337 dnia: 06 Września 2021, 20:26:26 »
widzicie, moja też jest z końca sierpnia dostawa, ale rok modelowy 2020..., może dlatego nie działa u mnie info w aplikacji, że drzwi otwarte, itd.

no tak, ale jeśli dostałeś ją w sierpniu to była produkowana gdzieś w czerwcu, a tak jak ktoś pisał wcześniej, mi też w salonie mówili, że te produkowane w sierpniu (czyli u nas do odbioru jakoś od października) idą jako nowy rocznik modelowy
w tym roku zapewne będzie inaczej, bo w cenniku ciągle tylko MY2021, ale skoro toyota zapowiedziała ograniczenia produkcji to nie jest dziwne... ciekawe czy to wszystko nie wpłynie też na FL (np tucson hybrid w ogóle zniknął z cennika hyndaia), pewnie się opóźni, a może potem się okaże, że nie warto robić większych zmian (dodadzą najwyżej podświetlenie przycisków :cheesy:), bo trzeba będzie nowy model wprowadzać...

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #1338 dnia: 06 Września 2021, 21:41:31 »
dodadzą najwyżej podświetlenie przycisków
No to ja już mam FL ;)

pireus

• Gość
Re: Zakup nowej RAV4 Hybrid 2020
« Odpowiedź #1339 dnia: 24 Września 2021, 16:42:09 »

Offline pi-ro

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1340 dnia: 28 Września 2021, 08:59:25 »
Witam.
Nosząc się z zamiarem kupna RAV4 w kolorze Urban Khaki (Lunar Rock w USA) skontaktowałem się z dealerem w celu ustalenia dlaczego za kolor Urban Khaki, będący kolorem podstawowym, trzeba zapłacić 2900 zł. Biały podstawowy jest w cenie. Rozumiem dopłatę za lakiery perłowe i metalizowane (częsta praktyka producentów aut). Uzyskałem odpowiedź, że kolor Urban Khaki ma więcej warstw od białego podstawowego. Poza tym jest to rzadko zamawiany kolor. Może tu leży przyczyna dopłaty ?
Co ciekawe w UK to właśnie khaki nie wymaga dopłaty a za biały się dopłaca. W odróżnieniu od Polski za kwotę niższą od lakierów perłowych i metalizowanych.
Czy jest to kolejny sposób dealerów na nieuzasadnione wyciągnięcie kasy od kupującego?
Czy ktoś może potwierdzić stanowisko dealera w kwestii różnicy między lakierami podstawowymi: biały i khaki ?

« Ostatnia zmiana: 28 Września 2021, 09:05:31 wysłana przez pi-ro »

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1341 dnia: 28 Września 2021, 11:05:21 »
Poza producentem i warsztatami blacharskimi to chyba nikt, trzeba by specjalnie lakier zeszlifować.
Mój jest biały i jak to ktoś zgrabnie ujął: "rysuje się od samego patrzenia". ;)

Offline marek324

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1342 dnia: 28 Września 2021, 11:37:44 »
Poza producentem i warsztatami blacharskimi to chyba nikt, trzeba by specjalnie lakier zeszlifować.
Mój jest biały i jak to ktoś zgrabnie ujął: "rysuje się od samego patrzenia". ;)
Ja to powidziałem :)
I niestety to jest prawda że jakość a przede wszystkim twardość obecnych lakierów stawia wiele do życzenia.

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #1343 dnia: 28 Września 2021, 13:02:53 »
Też "postawiłem" na rav4. Jestem dopiero na wyborze wersji (selection lub executive), bo w niższych niestety nie ma tego, co bym chciał. Mam wycenę indywidualną i nie licząc katalogowych rabatów oraz punktów na nowe auto z Toyota More, to rabat jest bardzo niski - mniej niż dopłata za kolor metalic. Czekam na wyprzedaż rocznika, a jak nic nie będzie ciekawego, to pomyślę o modelu po lifcie. Zastanawiam się też nad skyview, nigdy nie miałem takich rzeczy i nie wiem, czy to przyjemny dodatek, czy z rodzaju raz na ruski rok włączę. Jeśli chodzi o kolor, to dziwi mnie, że w selection jest tyle do wyboru bez dopłaty, a w wyższej wersji każdy płatny. Co do Urban khaki, to widziałem i jak dla mnie to nie jest ładne, ale każdy ma swój gust.
« Ostatnia zmiana: 28 Września 2021, 13:06:17 wysłana przez apek »
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1344 dnia: 28 Września 2021, 13:07:31 »
Witaj
Ja mam skyview i jest cały czas odsłonięty. Chyba, że słońce mocno
 wali to trochę zasłaniam. Jak dla mnie to super. Bardzo jasno i wydaje się bardziej przestronnie
Pozdrawiam

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1345 dnia: 28 Września 2021, 13:10:46 »
Uzyskałem odpowiedź, że kolor Urban Khaki ma więcej warstw od białego podstawowego.
Jak byś gdzieś wyczaił u dealera auto w tym kolorze (co może być trudne) to mógłbyś podjechać z miernikiem grubości lakieru i pomierzyć w różnych miejscach, biały będzie dużo łatwiej namierzyć.
Wtedy by się okazało, czy to co mówi dealer to prawda.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #1346 dnia: 28 Września 2021, 13:22:09 »
Wszystkie rabaty zostaly wycofane. Na wszystjie samochody.

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #1347 dnia: 28 Września 2021, 13:30:37 »
Też "postawiłem" na rav4. Jestem dopiero na wyborze wersji (selection lub executive), bo w niższych niestety nie ma tego, co bym chciał. Mam wycenę indywidualną i nie licząc katalogowych rabatów oraz punktów na nowe auto z Toyota More, to rabat jest bardzo niski - . Zastanawiam się też nad skyview

Na ile Ci wycenili Selection? Ja tez indywidualnie brałem.
Skyview - bierz pan … nie pożałujesz
JBL nie bierz - tylko tablet wymienisz i bedzie git
Fabryczne glosniki graja super - jak Equalizer poustawiasz.

Ciekaw jestem czy w przeciagu roku przekombinowali z tymi cenami..

Offline rydz124

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1348 dnia: 28 Września 2021, 17:29:15 »

Fascynuje mnie to rozpływanie się sprzedawców nad szklanymi dachami - to taka ogólna refleksja po oglądaniu aut w salonach różnych marek.
Według mnie bardzo dyskusyjna i indywidualna sprawa z tym dachem - osobiście nie znam nikogo kto by chciał go mieć.
I jeszcze dodam, że we wnętrzu z dachem szklanym jest nieco niżej  (mniej miejsca na głowę).

PS - Miałem kiedyć szklany w aucie  - cały czas zasunięty bo słońce wkurzało.

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1349 dnia: 28 Września 2021, 17:40:44 »

Fascynuje mnie to rozpływanie się sprzedawców nad szklanymi dachami - to taka ogólna refleksja po oglądaniu aut w salonach różnych marek.
Według mnie bardzo dyskusyjna i indywidualna sprawa z tym dachem - osobiście nie znam nikogo kto by chciał go mieć.
I jeszcze dodam, że we wnętrzu z dachem szklanym jest nieco niżej  (mniej miejsca na głowę).

PS - Miałem kiedyć szklany w aucie  - cały czas zasunięty bo słońce wkurzało.

dokładnie, jak ktoś jest dość wysoki to przez ten cały mechanizm dachu człowiek raczej przytłoczony jest; masakra, że np topowej cr-v nie można kupić bez szklanego dachu...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl