Autor Wątek: Zakup nowej RAV4 Hybrid 2020  (Przeczytany 402876 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
Odp: Zakup nowej RAV4 Hybrid 2020
« Odpowiedź #1470 dnia: 13 Listopada 2021, 00:03:18 »
z 1.5 tyg. temu, ale ona już była wtedy na produkcji

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1471 dnia: 13 Listopada 2021, 00:03:46 »
Będzie w styczniu...koniec stycznia
byłoby super;)

Offline pawaroti

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1472 dnia: 13 Listopada 2021, 09:11:22 »
dziś dostałem SMS z informacją, że moja Ravka właśnie opuściła fabrykę;)

Witaj w klubie, u mnie bardzo podobnie. SMS dostałem 5 listopada ale prom to nie autobus, jest szansa że nasze auta przypłynął tym samym. Daj znać jak dostaniesz kolejne powiadomienie, u mnie na razie cisza.

Mój miał być na koniec grudnia ale nie dopytywałem mojego handlowca o termin po tym jak pojawiły się statusy, mogło się to zmienić na styczeń, zobaczymy.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1473 dnia: 13 Listopada 2021, 09:42:36 »
A patrzałek też na stronie Toyoty czy coś się nie zmienia? Z jednej strony trochę mnie zmartwiłes, bo myślałem, że jak wyjeżdża z fabryki, to od razu go pakują i płynie dalej, a twój widać stoi już tydzień... Z drugiej skoro miałeś mieć na koniec grudnia, a masz tydzień wyprzedzenia, to faktycznie jest spora szansa, że dostanę przed terminem (zresztą handlowiec nawet mi mówił, że może być wcześniej, ale woli wpisac w umowie późniejsza datę...)

Offline pawaroti

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1474 dnia: 13 Listopada 2021, 09:48:13 »
Pewnie że patrzyłem :) śledzę w aplikacji, na stronie i mam do tego notyfikacje SMS. Moje zamówienie jest z końca sierpnia ale do produkcji poszedł dopiero w październiku, może z powodu braku komponentów. Spodziewam się kolejnych zmian na dniach, do tej pory otrzymywałem info właśnie ok 1x w tygodniu.

Offline pi-ro

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1475 dnia: 13 Listopada 2021, 10:49:07 »
Wczoraj zamówiłem swoją RAV4. Będzie to Adventure dwukolorowe (Urban Khaki z dachem Dynamic Grey - dopłata 2000zł) rok produkcji 2022. Odbiór do 31.05.2022 r. Nie otrzymałem żadnego vouchera na akcesoria więc ich nie zamawiałem. Handlowiec sprawdzi czy voucher będzie obowiązywał w 2022 roku. Jeśli tak to prawdopodobnie wezmę oryginalne dywaniki i matę oraz chlapacze. Nie wiem tylko czy warto.
Chciałem zamówić kompletne koła z oponami zimowymi ale zrezygnowałem bo nie wiadomo nadal jakie będą homologowane w modelu Adventure. Z tego właśnie powodu (trwająca homologacja) nadal nie ma oficjalnego katalogu RAV4 na 2022 rok. Dealer nie zna nawet parametrów samochodu Adventure. Dopiero po homologacji dowiem się jaką przyczepę będę mógł holować, jaki będzie prześwit czy jakie będą dopuszczone homologacją opony i koła. Jedynie przy zamówieniu dodałem Toyotowski hak wypinany poziomo (tak wiem, że to Brink i że w Toyocie jest drogi) i alarm Cobra w obniżonej cenie.
Ot taki zakup w ciemno. Właściwie jest to rezerwacja kolejki bo samochodu jeszcze nie wyprodukowano.
Zamówienie złożyłem licząc się z tym, że z powodu większego popytu od podaży, TMPL prawdopodobnie albo podniesie ceny (wspominał o tym handlowiec) albo będzie usuwać elementy wyposażenia, do których brakować będzie podzespołów (jak z ogrzewaniem foteli w Comfort o czym wspomniano już na forum).
« Ostatnia zmiana: 13 Listopada 2021, 10:58:17 wysłana przez pi-ro »

Offline pawaroti

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1476 dnia: 13 Listopada 2021, 10:51:45 »
Gratulacje z zakupu, no to czekamy razem na nasze autka.

Offline pi-ro

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1477 dnia: 13 Listopada 2021, 11:02:30 »
Dziękuję. Wzajemnie. Teraz mam czas na poszukiwanie ciekawych felg i opon na zimę pasujących do RAV4, JumStartera na wypadek rozładowania akumulatora oraz na czytanie potwora w postaci instrukcji obsługi RAV4. No i na przygotowanie mojej wysłużonej Hondy Civic UFO do sprzedaży... Czas oczekiwania na RAV4 działa na korzyść przy sprzedaży używanego samochodu bo ceny używek ciągle rosną.

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #1478 dnia: 13 Listopada 2021, 11:21:56 »
Też gratuluję. Pamiętam rok temu miałem podobnie ;)
jest czas aby wszystko przestudiować i przygotować (co dokupić, co wymienić, ...)

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1479 dnia: 13 Listopada 2021, 11:43:13 »
Voucher dostaniesz po zainstalowaniu apki MyT, którą (podobno) ASO musi sparować z Twoim autem i robią to przy odbiorze. Też wziąłem hak Toyoty (udało mi się trochę zejść z ceny...) I cobre. Co do kół/opon, to zdecydowałem się na całoroczne (pisałem w innym wątku dlaczego). Miałem brać selection, ale rzutem na taśmę zmieniłem na JBL Black:-)
Przed odbiorem planuje jeszcze kupić ledy do środka i dostarczyć ASO razem z oponami, żeby nie męczyć się z montażem.

Offline strzmiele

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1480 dnia: 13 Listopada 2021, 13:28:24 »
Dziękuję. Wzajemnie. Teraz mam czas na poszukiwanie ciekawych felg i opon na zimę pasujących do RAV4, JumStartera na wypadek rozładowania akumulatora oraz na czytanie potwora w postaci instrukcji obsługi RAV4.....
co sie porobilo ...czy naprawde jest tak zle z tym akumulatorem w Rav4 ? .... Na niemieckich forach widzialem tez takie problemy, ale tam prawie wszystkie dotyczyly samochodow z wbudowanym ogrzewaniem postojowym... a u nas nickt chyba takowego nie ma....Sam mam juz auto ponad 2 lata i nigdy problemow nie mialem...moze Toyota powinna Jump Starter jako akcesoria proponowac :grin:
Pozdrawiam

PS. Nie mam polskich znakow na klawiaturze
Toyota RAV 4 Hybrid (5.gen - XA5)
http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/1070196.html

Offline pawaroti

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1481 dnia: 13 Listopada 2021, 14:15:14 »
Właśnie to wydaje się być dmuchanie na zimne. Ja z tego co poczytałem to nie widzę na razie sensu zakupu takiego urządzenia na zapas. Jak trochę pojeżdżę i okaże się potrzebne to dopiero wtedy rozważę zakup. Wiele osób pisało, że nigdy nie mieli problemu tak jak Ty. Może to zależy od potrzeb kierowcy i sposobu używania auta.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1482 dnia: 13 Listopada 2021, 15:47:29 »
Ja planuje zakupić dla świętego spokoju... To wydatek mniejszy, niż bak paliwa, a trochę trochę bez sensu czekać na lawetę albo kombinować z kablami w razie czego... Zastanawiam się tylko czy nie wziąć od razu z kompresorem - przyda się choćby do rowerów, piłek itp

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #1483 dnia: 13 Listopada 2021, 15:55:25 »
Wybieracie z kołem zapasowym czy  zestawem naprawczym ?

Offline gad0804

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 222KM
« Odpowiedź #1484 dnia: 13 Listopada 2021, 15:57:13 »
Zestaw naprawczy niszczy nieodwracalnie oponę, wg gumiarzy.

Wysłane z mojego Pixel 5 przy użyciu Tapatalka

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl