Autor Wątek: Isofix w Toyocie Verso  (Przeczytany 5576 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maniak1983

• Prawie Toyot
Isofix w Toyocie Verso
« dnia: 14 Września 2020, 21:45:25 »
Siemanko

Mam takie małe pytanie - kupuje z żoną auto ale jestem zielony w tych sprawach

Wiecie może czy w Toyota Verso w którymś roczniku występują w 2 rzędzie siedzeń 3 niezależne fotele które mają isofixa (wszystkie 3) mówię o 7 osobowym verso oczywiście benzyna

Bardzo proszę o odpowiedź

Nie patrz na nasz budżet bo najwyżej będziemy się ratować kredytem

To jest bardzo ważne dla mnie - jak cos bedziesz wiedział to wyślij jakieś ogłoszenie i chce wiedzieć rocznik i ile kosztuje

Z góry dziękuję za odpowiez

Offline apq

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Isofix w Toyocie Verso
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Września 2020, 08:53:08 »
U mnie w 7 os. iso. są tylko przy drzwiach w drugim rzędzie - zresztą jak w zdecydowanej większości samochodów.

Jeśli potrzebujesz wrzucić 3 foteliki "na tył" to bez problemu się zmieszczą: ja mam zewnętrzne wpinane na isofixa (jak potrzebuję podwieźć kogoś to wypinam fotelik i wrzucam do bagażnika - do domu zazwyczaj nie chce mi się nosić - w bagażniku bez zasłaniania roletą dwa na luzaka się mieszczą), a środkowy na pas - trochę się obawiałem, że będzie za krótki ale nawet kilka cm ma zapasu. A jak zostaje tylko środkowy to bez problemu można odsunąć sąsiedni fotel i wpuścić pasażera do trzeciego rzędu.
Tylko pamiętaj, jak jeszcze nie macie fotelików, zwracaj uwagę na szerokość max. - niektóre są tak szerokie, że zestawu trzech takich samych nie upchniesz w jednym rzędzie. Ale dzięki temu, że fotele mają regulację tył-przód i temu można zaradzić, tylko już kosztem przestrzeni na nogi dziecka...

Offline Maniak1983

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Września 2020, 09:50:15 »
Wlasnie to o chodzi że we wszystkich toyotach jakie oglądam z żoną isofixy są w skrajnych fotelach ale żona się uparla że muszą być we wszystkich (wiecie jak z babami jest) ona chce wpiąć jeden fotelik za fotelem pasażera a 2 na środku - ten za fotelefom kierowcy chce mieć pusty że jak będzie trzeba kogoś przewieź w 3 rzędzie żeby go odsunąć bez wypinania fotelika

Offline gmarcin

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Września 2020, 17:07:04 »
Maniak z tego co pamiętam to szukając verso rozważałem kia carens który ma 3 isofixy z tylu.

Szukałem auta dla rodziny 2+3 /wtedy dzieci 3 lata, 3 lata i 8 lat/ a jako że ceny były zbliżone to wzialem verso. Bliźniaki po bokach a starsza w środku.
Toyota Verso 1.8 Premium & Nissan Note 1.4 I-Way

Offline EliEli

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Września 2020, 19:36:21 »
Wlasnie to o chodzi że we wszystkich toyotach jakie oglądam z żoną isofixy są w skrajnych fotelach ale żona się uparla że muszą być we wszystkich (wiecie jak z babami jest) ona chce wpiąć jeden fotelik za fotelem pasażera a 2 na środku - ten za fotelefom kierowcy chce mieć pusty że jak będzie trzeba kogoś przewieź w 3 rzędzie żeby go odsunąć bez wypinania fotelika
To zaproponuj żonie zakup S-Maxa (tylko po lifcie 2010) bo on miał 3 pełnowymiarowe fotele w 2 rzędzie z ixofixem.
Przesiadałem się z S-Maxa z 2 isofixami do Verso i środkowy fotelik zawsze przypinałem pasami (w zasadzie to miałem bazę ze stopką podpartą o podłogę)
To są również atestowane i sprawdzone rozwiązania gwarantujące bezpieczeństwo.

Nie ma co grymasić :)

Offline apq

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Września 2020, 09:38:18 »
A sprawdzał może ktoś czy do środkowego fotela da się uchwyt isofixa przykręcić (pod warunkiem, że w zewnętrznych fotelach są demontowane)?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl