Autor Wątek: Klapa bagażnika uderza o zderzak (sedan)  (Przeczytany 7765 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PLS

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Klapa bagażnika uderza o zderzak (sedan)
« Odpowiedź #15 dnia: 19 Września 2020, 23:24:29 »
Dziś sprawdziłem to u siebie i mam to po obu stronach klapy (sedan).
Na początku grudnia mam przegląd i jeśli do tego czasu otrzymasz odpowiedź i opiszesz jak co to załatwili to uderzę do nich z tematem od razu, jeśli nie to poczekam do mojego przeglądu.
Trochę lipa. Jak znajdę czas to zrobię zdjęcia.

Wysłane z Galaxy S20 przy użyciu Tapatalka

Offline PLS

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 20 Września 2020, 17:59:02 »
Pod poniższym linkiem są zdjęcia mojej Corolli, nie zaznaczyłem ale chyba każdy zauważy. Dziwne, że z obu stron, klapa po zamknięciu bardzo ładnie się trzyma z dala od zderzaka, odstępy równe, wszędzie około 4-5 mm, więc nie wiem skąd te otarcia.
Lepiej dokładnie obejrzyjcie swoje klapy w sedanach.
https://mega.nz/folder/Fg8SWaJD#5qxt7i3YKBGmDWZqwKrpkA

Offline Portowiec

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 20 Września 2020, 18:11:06 »
Pod poniższym linkiem są zdjęcia mojej Corolli, nie zaznaczyłem ale chyba każdy zauważy. Dziwne, że z obu stron, klapa po zamknięciu bardzo ładnie się trzyma z dala od zderzaka, odstępy równe, wszędzie około 4-5 mm, więc nie wiem skąd te otarcia.
Lepiej dokładnie obejrzyjcie swoje klapy w sedanach.

Ja pier... Dla mnie to skandal!

Offline dawid8493

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 21 Września 2020, 07:48:23 »

No u Ciebie to już w ogóle tragedia jest..
Mimo mojego telefonu w środę o to jaka jest odpowiedź centrali po ponad 4 tygodniach, nikt nie raczył oddzwonić z serwisu. Dzisiaj się tam udam żeby spróbować się czegoś dowiedzieć a przy okazji może zrobię zdjęcia aut z placu które też mają ten defekt..
2019 Corolla Sedan 1.6 (Comfort + Style + Tech)

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
« Odpowiedź #19 dnia: 21 Września 2020, 13:28:41 »
Zatrzymałem się na E18, więc nie mam pełnej wiedzy w temacie wyposażenia obecnego modelu, stąd zapytam - czy ASO nie dokładało tobie czegoś  co wymagałoby zdjęcia zderzaka (czujniki, hak) ? Bo nie chce mi się wierzyć aby fabryka dała ciała w temacie składania auta.
E18_Prestige_MultidriveS

Offline dawid8493

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 21 Września 2020, 13:51:06 »
Zatrzymałem się na E18, więc nie mam pełnej wiedzy w temacie wyposażenia obecnego modelu, stąd zapytam - czy ASO nie dokładało tobie czegoś  co wymagałoby zdjęcia zderzaka (czujniki, hak) ? Bo nie chce mi się wierzyć aby fabryka dała ciała w temacie składania auta.

U mnie był dokładany jedynie alarm i przekładane opony na zimowe, więc zero ingerencji w klapę i zderzak :/

Offline dawid8493

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 21 Września 2020, 19:10:13 »
Byłem dzisiaj w serwisie spytać jaki jest status mojego zgłoszenia i niczego się nie dowiedziałem, a to kierownik serwisu na urlopie do października, a to centrala potrzebuje dodatkowych pomiarów (szkoda tylko, że ostatni raz pobierali je ode mnie prawie 5 tygodni temu). Może w październiku się czegoś dowiem, jak dla mnie jest to nieśmieszny żart...

Ponadto zobaczyłem znowu używane sedany, które stoją na placu i na 7 sztuk, 6 posiada defekty (poniżej zdjęcia dla czarnych, srebrnych i celestial grey):
https://mega.nz/folder/LVtX3BSQ#sLHmgHVKF5W47g-lHAqnzQ

Zobaczyłem również Avensis ostatniej generacji w sedanie oraz Lexusy i też w podobnych miejscach miały mniejsze bądź większe uszkodzenia...

Offline Portowiec

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: 21 Września 2020, 20:05:23 »
Byłem dzisiaj w serwisie spytać jaki jest status mojego zgłoszenia i niczego się nie dowiedziałem, a to kierownik serwisu na urlopie do października, a to centrala potrzebuje dodatkowych pomiarów (szkoda tylko, że ostatni raz pobierali je ode mnie prawie 5 tygodni temu). Może w październiku się czegoś dowiem, jak dla mnie jest to nieśmieszny żart...

Ponadto zobaczyłem znowu używane sedany, które stoją na placu i na 7 sztuk, 6 posiada defekty (poniżej zdjęcia dla czarnych, srebrnych i celestial grey):
https://mega.nz/folder/LVtX3BSQ#sLHmgHVKF5W47g-lHAqnzQ

Zobaczyłem również Avensis ostatniej generacji w sedanie oraz Lexusy i też w podobnych miejscach miały mniejsze bądź większe uszkodzenia...
Jaki nasz obecnie przebieg?

Offline PLS

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #23 dnia: 21 Września 2020, 20:08:16 »
Nic nie robili, przynajmniej nic o czym bym wiedział. Szpary są wszędzie takie same, rzekłbym że wzorcowe a jak dociskam klapę to nie dotyka ona zderzaka więc nie mam pojęcia jak to się stało. Może ten zderzak jakoś pracuje przy prędkościach autostradowych i podchodzi pod klapę i wtedy się to rysuje, nie wiem.
Bardzo dziwna sprawa.
Też to zgłoszę w najbliższym czasie w ASO.

Offline dawid8493

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 21 Września 2020, 20:19:38 »
Jaki nasz obecnie przebieg?

Raptem 9700km

Offline Jastrząb

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 22 Września 2020, 10:28:52 »
No i u mnie to samo. Szlag mnie trafia. I co dalej? Pomalują i zadowoleni będą? Nie po to kupowałem nowy samochód, żeby już był malowany nie z mojej winy. A co z utratą wartości?

Offline PLS

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #26 dnia: 22 Września 2020, 10:30:58 »
No i u mnie to samo. Szlag mnie trafia. I co dalej? Pomalują i zadowoleni będą? Nie po to kupowałem nowy samochód, żeby już był malowany nie z mojej winy. A co z utratą wartości?
Zgadzam się z tobą, mnie też się to nie podoba.

Poza tym malowanie nie zamyka sprawy, należy znaleźć przyczynę i ją wyeliminować. Bez tego po malowaniu za kilka miesięcy problem się znowu pojawi a nie uśmiecha mi się naprawą tego co 12 miesięcy.

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #27 dnia: 25 Września 2020, 10:42:33 »
Tak jak pisałem wcześniej, u mnie nie ma tego defektu. Przyjrzałem się dokładnie w miejsca, które są tutaj w wątku pokazane na zdjęciach i wszystko jest tip-top :good:. Może w autach z początku 2019, gdy jeszcze nikt nie gonił, ludzie nie kupowali tak na potęgę, a floty nie były pełne sedanów Corolli, to fabryki nie zasuwały, żeby nadążyć z produkcją. A później to wiadomo i spadła jakość montażu. Mogę się mylić, ale jak wytłumaczyć, że jak koledzy piszą, tyle aut ma identyczną wadę. Trzeba pisać do TMP. Im więcej osób to zrobi, tym bardziej się temu będą przyglądać i może coś z tym zrobią. Życzę powodzenia.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline PLS

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #28 dnia: 02 Grudnia 2020, 22:45:02 »
Byłem wczoraj na przeglądzie, zgłosiłem to. O dziwo nie kręcili tylko wprost powiedzieli, że nie znają przyczyny ale już kilka samochodów poprawiali (czyt. malowali) i znają problem. To samo zaproponowali mnie, mam czas do końca gwarancji na zgłoszenie się i mi pomalują klapę oraz zderzak.
Na razie się nie zdecydowałem, będę myślał.

Offline dawid8493

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 04 Grudnia 2020, 09:04:02 »
U mnie po 3 miesiącach oczekiwania od zgłoszenia, wreszcie zostałem zaproszony do serwisu na usunięcie usterki. Klapa oraz zderzak zostały pomalowane. Niby zostały wymienione odbojniki na twardsze, aby usterka nie powróciła, ale na wszelki wypadek i tak podkleję je chyba filcem żeby zminimalizować ruchy klapy na dziurach.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl