Mam kilka pytań odnośnie CarPlay w Camry:
- Czy ten facet z Wołomina, o którym wspominaliście robi to sprawnie, bez żadnych uszkodzeń mocowań listew, że potem coś skrzypi lub widać że jest poluzowane?
- Czy takie wgranie softu poza ASO nie powoduje utraty jakiejś gwarancji? Niby nie powinno, ale wolę dmuchać na zimne.
- Czy jak się korzysta z tego Car Play to rozmowy są odbierane nadal po bluetooth czy bluetooth się automatycznie rozłącza po wpięciu kabla i wszystko jest już tylko po Car Play? No i czy mogę te rozmowy nadal odbierać przez kierownicę i widzę na desce rozdzielczej kto dzwoni, czy wszystko widać tylko i wyłącznie na panelu multimedialnym?
- Czy jest łatwo się przełączać między Car Play a resztą panelu multimedialnego? Chodzi mi o to, czy jak sobie w Car Play wklepię jakąś trasę w Google Maps, to czy jak się przełączę na ustawienia radia, to czy mogę łatwo wrócić jednym guzikiem do tej mapy czy muszę przeklikiwać kilka zakładek zanim znowu tam wejdę? No i czy wtedy moja trasa na Google Maps jest kontynuowana czy muszę ją od nowa wprowadzać?
- Czy Car Play nie koliduje z radiem? Tzn. czy korzystając z CP nadal mogę na kierownicy przełączać i słyszeć zaprogramowane stacje radiowe, czy wejście do CP powoduje zablokowanie innych opcji panelu multimedialnego?
1. Tam nie ma co zepsuc. Jest doslownie kilka spinek a wszystko rozklada sie jak klocki lego.
2. Pewnie nie bedziesz mial gwarancji na radio. Samo radio jest dostepne na all…
3. Rozmowy sa odbierane po Carplay. Mozesz odbierac kierownica. Nie pamietam jak to widac, na pewno masz duzy ekran z carplay pokazujacy.
4. Przelaczasz bardzo latwo. Mozesz odpisc ori nawi i nacisnac MAP wtedy przeniesiesz sie google maps. Albo, phone i wtedy przechodzisz bezposrednio do carplay. Albo menu i tam masz duza ikone z carplay.
5. Carplay nie koliduje z radiem.
Pamietaj: lepiej jechac do Wolomina niz do znanej warszawiej firmy na H.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk