Autor Wątek: Android Auto i Apple CarPlay  (Przeczytany 140882 razy)

Offline andnor

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4 PHEV AWDi
Odp: Android Auto i Apple CarPlay
« Odpowiedź #465 dnia: 29 Sierpnia 2025, 17:11:42 »
AA/CP przyszło w 2020 do Corolli i RAV4.

Camry XV70 przedlift nie miało.
klaudiusz - nie wiem jakie to Camry. Kupione u dealera Toyoty w Norwegii. W papierach 2021. CA/AA brak. Jak się dowiadywałem w serwisie - brak możliwości zaktualizowania oprogramowania urządzenia multimedialnego. Tłumaczyli to jakimiś konfliktami w oprogramowaniu czy cos takiego...
Przed Camry miałem Rav4 z 2019 kupione u tego samego dealera - CP i AA było.

Offline Tomahawk5000

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: 2021 Camry Exe
« Odpowiedź #466 dnia: 29 Sierpnia 2025, 18:22:35 »
Moda Camry z 2021 (październik chyba) już ma AA

Offline kylo86

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Camry
« Odpowiedź #467 dnia: 29 Sierpnia 2025, 19:48:47 »
Ktoś coś gdzie to ogarnąć? Hadron już nie robi (podobno od 25go sierpnia). Podobno ktoś w Wołominie jest, jakieś namiary?

Offline kylo86

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #468 dnia: 30 Sierpnia 2025, 07:42:32 »
Cześć, ja chętny. Napisałem PRIV, odezwij się proszę. Pozdrawiam

Offline kylo86

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #469 dnia: 30 Sierpnia 2025, 07:44:34 »
Witam,

Jeśli ktoś chciałby aktywować AA/CP to mogę wykonać taką usługę, BEZ targania środka auta na zbędny demontaż radia.

Wszystkie funkcje działają bez zmian, DAB AM FM bez szumów ani problemów ze złapaniem stacji. Navi bez zmian.

I od razu beż żadnych kombinacji i niedomówień -  koszt 500 zł , myślę że to rozsądna kwota :)

Cześć, ja chętny. Napisałem PRIV, odezwij się proszę. Pozdrawiam

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #470 dnia: 30 Sierpnia 2025, 08:04:30 »
Moda Camry z 2021 (październik chyba) już ma AA
Polift ma. Przedlift nie.

Czyli ta Camry co ma tablet już ma.

Problemem niby była płyta CD.

Offline Bierut

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #471 dnia: 24 Września 2025, 14:00:13 »
Czy mogę prosić namiary gdzie znaleźć zawartość USB3 do aktywacji Carplay/AA.?

Offline Bierut

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #472 dnia: 28 Września 2025, 17:56:35 »
Cześć musisz przeczytać wątek na forum toyoty
https://www.toyotaownersclub.com/forums/topic/193487-2020-camry-software-update-apple-carplay-in-eu/page/9/#comments

Bo są różne radia  -  to  o czym pisałem dotyczy - wersji EU , Panasonic  o kodach jak wyżej ( NIE dla  wersji USA )

Normalnie trzeba by było przerabiać pliki - w edytorze HEX - ale ten kolega z forum przerobił dla 4 wersji panasonica - ja tego nie potrafię  u mnie się spasowało z wersja radia
pliki z tamtego forum można pobrać po zarejestrowaniu się - nie ma z tym problemu
ale nie wiem czy  sa dostępne dla twojej wersji
- zawartośc USB 1-3  można pobrać albo z forum angielskiego toyotaownersclub jw  albo z linku  w tutorialu tego gościa z youtuba - sa linki  hasła w opisie filmu

Możesz pytać na forum toyotaownersclub myśle że pomogą - zresztą jak poczytasz zobaczysz moje wpisy tez pytałem

phaseup.dat - usunąłem bo gdzieś przeczytałem że odpowiada za ten ERROR 1  - plik jest pusty - nie ma zawartości - jak widać usunąłem szczęśliwie

Witam wszystkich, właśnie jestem po samodzielnej aktualizacji systemu z użyciem USB1 i USB2 oraz instalacji AA/CP z użyciem USB3. Chętnie podzielę się doświadczeniami. Jednak na początek polecam dokladnie przeczytać temat od strony 9 na angielskim forum:

https://www.toyotaownersclub.com/forums/topic/193487-2020-camry-software-update-apple-carplay-in-eu/page/9/

« Ostatnia zmiana: 28 Września 2025, 17:58:14 wysłana przez Bierut »

Offline mariuszfil

• Początkujący
« Odpowiedź #473 dnia: 05 Października 2025, 16:16:19 »
Witam,

Jeśli ktoś chciałby aktywować AA/CP to mogę wykonać taką usługę, BEZ targania środka auta na zbędny demontaż radia.

Wszystkie funkcje działają bez zmian, DAB AM FM bez szumów ani problemów ze złapaniem stacji. Navi bez zmian.

I od razu beż żadnych kombinacji i niedomówień -  koszt 500 zł , myślę że to rozsądna kwota :)

Offline kylo86

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #474 dnia: 07 Października 2025, 16:55:27 »
Witam,

Niestety parę razy odzywałem się i na forum ogólnym i na PW ale cisza. Byłem nawet w okolicach Krakowa i myślałem, że wtedy to z użytkownikiem ogarnę ale bez odzewu. Nie chciałem już dłużej czekać, bo  jak robić to zaraz po zakupie i korzystać a nie przed sprzedażą. Podjechałem do Hadrona i szybko poszło, pół godziny i po robocie. Tak wiem drożej (choć i tak taniej niż jeszcze w sierpniu ) ale co zrobić. Działać działa jak należy. Dokupiłem jeszcze "wihajster" z ali za 30 zł i bezprzewodowo śmiga..
« Ostatnia zmiana: 07 Października 2025, 16:57:39 wysłana przez kylo86 »

Offline dav4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #475 dnia: 22 Października 2025, 22:27:16 »
Camry 2020 Executive (Panasonic)
DCU 171DT2EU-DA01
MEU 171MT2EU-FA10
86140-33D01
Mapy 2019 v2

Mam dziwny problem. Podniosłem MEU do FA10 za pomocą USB1/2.
Potem chyba źle utworzyłem USB3 ponieważ po wgraniu, carplaya brak. Nie wrzuciłem wszystkich plików do VehicleParameter. Próbowałem potem jeszcze raz robić pendrive wg. instrukcji ale nadal nie łapie mi CarPlaya, pomimo że pokazuje mi wersje 1023.

I teraz pytanie - czy ktoś miał coś podobnego? Próbowałem kilka razy wgrywać pliki i nadal to samo.
Czy opcja CarPlay powinna gdzieś wyskoczyć w menu? Podłączałem iPhone kabelkiem USB ale tylko się ładuje, nic więcej się nie uruchamia. Wciśnięcie słuchawki na kierownicy urchamia bluetooth. Mam jeszcze teorie że może coś z kabelkiem usb (mam baseus)

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #476 dnia: 22 Października 2025, 23:12:56 »
Mam jeszcze teorie że może coś z kabelkiem usb (mam baseus)
Pewnie z brakującymi pinami od przesyłu danych.
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline malpanamaxa

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota
« Odpowiedź #477 dnia: 23 Października 2025, 00:37:21 »
Witam,

Niestety parę razy odzywałem się i na forum ogólnym i na PW ale cisza. Byłem nawet w okolicach Krakowa i myślałem, że wtedy to z użytkownikiem ogarnę ale bez odzewu. Nie chciałem już dłużej czekać, bo  jak robić to zaraz po zakupie i korzystać a nie przed sprzedażą. Podjechałem do Hadrona i szybko poszło, pół godziny i po robocie. Tak wiem drożej (choć i tak taniej niż jeszcze w sierpniu ) ale co zrobić. Działać działa jak należy. Dokupiłem jeszcze "wihajster" z ali za 30 zł i bezprzewodowo śmiga..

Witaj, mogę Cie tylko przeprosić za brak odpowiedzi. Niestety czas jest moim największym wrogiem przez co niektóre tematy uciekają, tym bardziej gdy na głowie szykowanie stałego miejsca.
Z ciekawości, wrzucane przez USB czy wyciągane i programator?

Offline malpanamaxa

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota
« Odpowiedź #478 dnia: 23 Października 2025, 00:38:37 »
DCU 171DT2EU-DA01
MEU 171MT2EU-FA10
86140-33D01
Mapy 2019 v2

Potem chyba źle utworzyłem USB3 ponieważ po wgraniu, carplaya brak. Nie wrzuciłem wszystkich plików do VehicleParameter. Próbowałem potem jeszcze raz robić pendrive wg. instrukcji ale nadal nie łapie mi CarPlaya, pomimo że pokazuje mi wersje 1023.

I teraz pytanie - czy ktoś miał coś podobnego? Próbowałem kilka razy wgrywać pliki i nadal to samo.
Czy opcja CarPlay powinna gdzieś wyskoczyć w menu? Podłączałem iPhone kabelkiem USB ale tylko się ładuje, nic więcej się nie uruchamia. Wciśnięcie słuchawki na kierownicy urchamia bluetooth. Mam jeszcze teorie że może coś z kabelkiem usb (mam baseus)

w ustawieniach ogólnnych radia usuń dane użytkownika, w telefonie aktywuj SIRI.

Offline dav4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #479 dnia: 23 Października 2025, 07:03:56 »
DCU 171DT2EU-DA01
MEU 171MT2EU-FA10
86140-33D01
Mapy 2019 v2

w ustawieniach ogólnnych radia usuń dane użytkownika, w telefonie aktywuj SIRI.

I śmiga pięknie, dzięki!

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl