Autor Wątek: szyba czołowa  (Przeczytany 1941 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Oleg

• Toyot Leżący
  • *
szyba czołowa
« dnia: 30 Września 2020, 09:35:54 »
Witam wszystkich.
W Polsce w Olsztynie wymienili mnie w serwis centrum szybę w Aygo i wkleili mnie ją krzywo, zdarzy się. Zgłosiłem reklamacje i dostałem odpowiedź
"Dzień dobry.
W odpowiedzi na pana reklamacje to tak jak rozmawialiśmy szyba jest wklejona prawidłowo.
A z tego co wiem dostał pan tez informacje z Toyoty Motor Poland. Który potwierdził naszą decyzje o odnośnie reklamacji .Producent nie podaje wymiarów ani ich tolerancji na wklejenie szyby czołowej - powinno być w miarę symetrycznie w naszej ocenie i ocenie Toyota Motor Poland tak było."

Proponuje sprawdzić swoje samochody. Według serwisu wszyscy my mamy krzywo wklejony szyby czołowe. To jest skandal kiedy w TOYOTe która chwali się tym że ma najwyższą jakość powstają takie stwierdzenia. Niech jest ........ale jednakowo wo wszystkich samochodach.

Offline Meett

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: SUV DSG
Odp: szyba czołowa
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Października 2020, 09:30:21 »
O której wersji piszesz bo w naszym mkII nic takiego nie występuje

Offline Oleg

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Października 2020, 06:12:44 »
Wersja z 2018 roku kupiona w 2019 roku. To że nic takiego nie występuję je ja bardzo chętnie wierze bo dla TOYOTY krzywo wklejona szyba to nonsens, ale dla serwisy z Olsztyna to jest normalnie. Widocznie fachowcy z Olsztyna inaczej nie potrafią, ale że centrala TOYOTY uznała racje Olsztyńskiego serwisu blacharskiego to według mojego zdania jest skandal i wstyd dla takiej marki.
Ta cała moja wypowiedz jest prośbą o radę co ja mam z tym zrobić? Co w ogóle robi się w takiej sytuacji?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Października 2020, 07:38:26 »
Niezależny rzeczoznawca, ekspertyza i wtedy jeśli jest źle, reklamacja. Jeśli odmówią to rzecznik praw konsumenckich i prawnik.

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Oleg

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Października 2020, 08:48:11 »
Dzięki za poradę. Myślisz że da rady wygrać z TOYOTĄ? Ja tylko chciałem żeby inny użytkownicy tych małych pięknych samochodów zwrócili uwagę że w Autoryzowanej Stacji Dealerskiej TOYOTA MIR-WIT Sp. z o.o. al. Obrońców Tobruku 11,10-092 Olsztyn starali się nic nie robić. Spierdolą i udowodnią że ma być h......wo ale jednakowo i jeżcie w dodatek powiedzą że na prędkość to nie ma wpływu. Jaki dojazd do tej stacji taka i jakość wykonania usług.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #5 dnia: 06 Października 2020, 10:35:47 »
Jeśli mieści się w normie, to marne szanse

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Offline Wojak WRO

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #6 dnia: 06 Października 2020, 10:49:37 »
powinno być w miarę symetrycznie w naszej ocenie i ocenie Toyota Motor Poland tak było

Symetryczne, to symetryczne.
Wystarczy zmierzyć i podać w piśmie wyniki pomiarów. I napisać, że to nie jest symetryczne
Kto pyta nie błądzi, kto pyta za dużo może oberwać - Julian Staniszewski, nauczyciel rysunku technicznego w LZN Wrocław

pireus

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 06 Października 2020, 10:52:42 »
W Polsce w Olsztynie wymienili mnie w serwis centrum szybę w Aygo i wkleili mnie ją krzywo, zdarzy się.
Po co zapłaciłeś? Jeżeli by nie chcieli wydać samochodu to wzywasz policję , i potem to ich zmartwienie.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #8 dnia: 06 Października 2020, 11:18:14 »
Zapewne ubezpieczenie pokrywało koszty.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 06 Października 2020, 12:18:11 »
Zapewne ubezpieczenie pokrywało koszty.
Masz rację, to kiepsko.

Offline Oleg

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 06 Października 2020, 13:03:33 »
Z ubezpieczenia robiono i teraz mam to co mam, a dostałem opinie o tym koordynatorze jest do niczego i że pozbywa się problemu na wszystkie sposoby.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl