Autor Wątek: Wyprzedaż rocznika 2020.  (Przeczytany 13839 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jaykob

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Wyprzedaż rocznika 2020.
« Odpowiedź #15 dnia: 08 Października 2020, 10:24:20 »
nikt nie żartuje , jeżeli pis zrobi zakaz handlu używkami z zachodu to w cenniku za chwilę zobaczysz 100tys.
Kup auto z przebiegiem do 20tys i z gwarancją lub demonstracyjne ,to zaoszczędzisz i zmieścisz sie w 75 tys
Dobra, dobra, polityki w to nie mieszajmy. To, ze ludzie sprowadzali złomy z Nemiec po "crash testach" kupione od Turków to nie wina władz. Poza tym nigdzie w projekcie ustawy nie jest mowy o zakazie zakupu aut używanych zza granicy. Po prostu auta bez historii zagrażające życiu i zdrowiu nie będą miały prawa wjazdu na teren RP. Osobiście w dupie mam, że jakiś laweciarz będzie mi teraz jęczał, że nie ma komu opchnąć złoma, gdzie Niemiec płakał jak sprzedawał. Zresztą cała unia dązy do unifikacji, że auta bez historii mają lecieć na złom, a nie przekraczać granicę.

Faktem wysokich cen jest to, że "japończyki" długo trzymają wartość, a brak na stoku co fajniejszych modeli jest spowodowane tym, że jest duże ssanie na rynku na Toyoty i Skody.

Ja od dilera z Warszawy u ktorego kupiłem auto dostałem sms ze wyprzedaż rusza 7.X
Ciekawe co będzie w wyprzedaży rocznika i w jakiej cenie? Corolle raczej w wersji Active się pojawią.

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #16 dnia: 08 Października 2020, 12:27:58 »
nikt nie żartuje , jeżeli pis zrobi zakaz handlu używkami z zachodu to w cenniku za chwilę zobaczysz 100tys.
Kup auto z przebiegiem do 20tys i z gwarancją lub demonstracyjne ,to zaoszczędzisz i zmieścisz sie w 75 tys
Dobra, dobra, polityki w to nie mieszajmy. To, ze ludzie sprowadzali złomy z Nemiec po "crash testach" kupione od Turków to nie wina władz. Poza tym nigdzie w projekcie ustawy nie jest mowy o zakazie zakupu aut używanych zza granicy. Po prostu auta bez historii zagrażające życiu i zdrowiu nie będą miały prawa wjazdu na teren RP. Osobiście w dupie mam, że jakiś laweciarz będzie mi teraz jęczał, że nie ma komu opchnąć złoma, gdzie Niemiec płakał jak sprzedawał. Zresztą cała unia dązy do unifikacji, że auta bez historii mają lecieć na złom, a nie przekraczać granicę.

Faktem wysokich cen jest to, że "japończyki" długo trzymają wartość, a brak na stoku co fajniejszych modeli jest spowodowane tym, że jest duże ssanie na rynku na Toyoty i Skody.

Ja od dilera z Warszawy u ktorego kupiłem auto dostałem sms ze wyprzedaż rusza 7.X
Ciekawe co będzie w wyprzedaży rocznika i w jakiej cenie? Corolle raczej w wersji Active się pojawią.

Normalnie jakbym słuchał wiadomości z tvp1.  Chyba nigdy auta nie kupowałeś za granica że powtarzasz slogany zasłyszane na podwórku. Nikt nie każe ci kupować rozbitego auta , chcesz kupić auto dobrze wyposażone i serwisowane ,kupisz taniej w Niemczech niż w Polsce.
Bardziej zagrażają ludziom , nakazy , i pomysły co zmienić żeby było gorzej , a jak tak zależy ci na zdrowiu rodaków , to kup elektryka , i zmuś naród do ogrzewania domów gazem albo prądem,
RAV4 2.5 hybrid

Offline dempsej

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 08 Października 2020, 19:20:03 »
chcesz kupić auto dobrze wyposażone i serwisowane ,kupisz taniej w Niemczech niż w Polsce

Poproszę o jakieś przykłady, bo mnie to zaciekawiło?

Offline EliEli

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 08 Października 2020, 19:37:57 »

Kilka lat temu kupowałem Forda S-Max 2.0 diesel. Znalazłem w Niemczech, umówiłem się z handlarzem, przyjechałem, sprawdziłem auto w pobliskim warsztacie (promocja, 50EU) i kupiłem.
Dostałem samochód z udokumentowanym przebiegiem 140 kkm, dobrze wyposażony, w dokonałym stanie i z kompletem opon. Słowo klucz - poleasingowy. Trafiłem na handlarza, który sprzedawał wyłącznie auta flotowe, bo takie musiały mieć regularne przeglądy i naprawy w Niemczech. Do tego dostałem gwarancję w formie ubezpieczenia na wypadek gdyby w ciągu 6 miesięcy coś się zepsuło w aucie.
Jak opłaciłem wszystkie papierki, cła i akcyzy to to auto było wciąż o 15-20% tańsze niż ten sam rocznik z podobnim przebiegiem ale w podstawowej wersji i z "przygodami" dostępny na polskich portalach aukcyjnych.
Dodam że to było moje pierwsze sprowadzane auto i nie miałem żadnej pomocy poza znajomym, który już miał S-Maxa i wiedział na co patrzeć oraz znał biegle niemiecki.

Offline Akwarysta6

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 08 Października 2020, 20:17:11 »
Ja mam zamiar tym razem zmieścić się w 80tyś. zł. Nie interesuje mnie żadne pseudo nowe auto typu demonstracyjne itp. W tamtym roku w tej cenie można było bez problemu Corolle sedan kupić w wersji comfort. To ma być moja 3 nowa Toyota, ale jeśli z ceną dalej będą przesadzać, to tym razem nie będzie to Toyota. Będzie to Hyundai Elantra albo Dacia Duster. Warunki gwarancji i przeglądów o wiele lepsze niż w Toyocie. No ale zobaczymy, co będzie do końca października. Na razie nie ma żadnych nowych cenników wyprzedażowych.

Offline kosmo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 09 Października 2020, 00:16:01 »
Schodzicie trochę z tematu z tymi używanymi furmankami.
Co do nowego cennika, to tam jest małymi literkami zapis, że wersje executive i gr mają dodatkowo ten eko upust 1,5% od ceny  obniżonej, a o okazyjne ceny na corolle z produkcji RM20 trzeba pytać dilera. Pytał ktoś? :)

Offline jaykob

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 09 Października 2020, 10:34:51 »
Ja mam zamiar tym razem zmieścić się w 80tyś. zł. Nie interesuje mnie żadne pseudo nowe auto typu demonstracyjne itp. W tamtym roku w tej cenie można było bez problemu Corolle sedan kupić w wersji comfort. To ma być moja 3 nowa Toyota, ale jeśli z ceną dalej będą przesadzać, to tym razem nie będzie to Toyota. Będzie to Hyundai Elantra albo Dacia Duster. Warunki gwarancji i przeglądów o wiele lepsze niż w Toyocie. No ale zobaczymy, co będzie do końca października. Na razie nie ma żadnych nowych cenników wyprzedażowych.
Nawet taniej... niestety.. Elantra nie jest głupim samochodem, sam go brałem pod uwagę zanim kupowałem swojego sedana. W obecnej wyprzedaży jest w komplecie dojazdowe koło zapasowe, a wersja comfort ma więcej "featur'eów" niż Toyota Sedan Comfort. W budżecie się mieścisz. Poczekaj jednak trochę i zobacz co daje Toyota.

PS: za 80 tysięcy też bym nie brał jakiejś flotówki, czy powystawowego.

Cytat: darek60 w Wczoraj o 12:27:58
chcesz kupić auto dobrze wyposażone i serwisowane ,kupisz taniej w Niemczech niż w Polsce

Mnie też :)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #22 dnia: 09 Października 2020, 10:38:36 »
Z doświadczenia powiem, że s Hyundaiu można utargować dużo więcej niż cennikowe maximum.

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Akwarysta6

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #23 dnia: 09 Października 2020, 11:09:49 »
Tylko ile można czekać na wyprzedaż Toyoty  skoro handlowiec zapewnia mnie że wyprzedaży nie będzie. Między czasie Hyundai sprzeda najlepsze egzemplarze A Dacia ceny będzie o 2000 podnosić. Obecnie moim faworytem jest właśnie Duster.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #24 dnia: 09 Października 2020, 11:17:26 »
Bez urazy, ale jak trzeba nie lubić motoryzacji by patrzeć w stronę Dacii?

Offline Akwarysta6

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #25 dnia: 09 Października 2020, 11:27:05 »
Przejedź się Duster 1.3 130km w najwyższej wersji wyposażenia to zobaczysz. Do tego 5 lat gwarancji i komplet przeglądów. Porównaj to z ofertą Toyoty.

Offline chabciu

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 09 Października 2020, 11:31:21 »
No ale to czegoś nie rozumiem, skoro Dacia jest super i tańsza, to kup Dacie. To jest zupełnie inny samochód niż Corolla, a do tego,Toyota schodzi na pniu, więc ma w poważaniu promocje.

Nie rozumiem skąd oczekiwanie że coś będzie ileś kosztować, bo kiedyś tyle kosztowało.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #27 dnia: 09 Października 2020, 12:20:13 »
Przejedź się Duster 1.3 130km w najwyższej wersji wyposażenia to zobaczysz. Do tego 5 lat gwarancji i komplet przeglądów. Porównaj to z ofertą Toyoty.
Mamy je  w pracy, jeżdżą codziennie więc...
Nie twierdzę że to jakieś wybitnie złe auto, ale cięcia w jakości, konserwacji, usterki zawieszenia do tego skrzynia biegów gumowa (przejedź się i cały czas trzymaj rękę na dźwigni przy zmianach biegów, przyspieszaniu i hamowaniu)
Pochwalić mogę tylko napęd 4x4 (bodajże zaadoptowany od X-traila poprzedniej generacji) silnik dci wytrzymał 87kkm i padły panewki, mieliśmy też stare z wolnossącymi 1.6 i te były bdb.
Elantra przy jakości Daci, to jak Audi przy oplu.
Jeśli nie wymagasz dużo od auta to ok, ale osobiście za praktycznie te same pieniądze wybrałbym np. ASXa, też stara technologia ale jakość i bezawaryjność w standardzie.

P. S.
Ten silnik 1.3 (chyba to to samo) ma córka w Qashqaiu ale ma moc 140 lub 160KM i fajnie się o dziwo zbiera do tego dość oszczędny.
« Ostatnia zmiana: 09 Października 2020, 12:42:12 wysłana przez Krisman »

Offline Akwarysta6

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #28 dnia: 09 Października 2020, 12:43:10 »
Ja potrzebuje auto rodzinne Asx jest za mały. Jeżdżą z rodziną na wakacje potrzebuje bagażnika okazji. 500l więc w grę wchodzi kombi, sedan, ewentualnie suv ale nie tak mały jak Asx.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #29 dnia: 09 Października 2020, 13:41:21 »
Przecież dacia nie jest większa?
26l różnicy w bagażniku... :)
https://www.autocentrum.pl/dane-techniczne/porownanie/dacia/duster/ii/silnik-benzynowy-1.6-sce-115km-2018-2019/?vs=mitsubishi/asx/suv-facelifting-2016/silnik-benzynowy-1.6-117km-2016-2019

Za 80 to kupisz Tucsona 1.6 gdi classic+, może nawet ciut taniej (ponegocjuj) a to jest spory samochód /500l bagażnik i świetne spasowane i wyciszenie.
« Ostatnia zmiana: 09 Października 2020, 13:45:54 wysłana przez Krisman »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl