Jak cię stać to czemu nie Mi tylko z tego wszystkiego wysuwa się wniosek, że ludzie traktują olej bardzo subiektywnie. Pytanie kto porównywał karty katalogowe olei. Fakt, nie jest to łatwe bo aby coś porównać to trzeba jabłka z jabłkami a gruszki z gruszkami. Niestety dane często są niespójne.
Ja np leje 0W40.
TO widzę że jeszcze lepiej niż Ja, napisz mi na priv czemu wybrałeś ten olej . Pozdrawiam
Nie muszę na priv

po prostu zrobiłem w excelu porównanie parametrów olei które brałem pod uwagę. A później cena uczyniła zwycięzcę. Bo taki Amsoil czy Royal Purple okazały się za drogie. Oczywiście jak ktoś jeździ na gazie to powinien brać jeszcze pod uwagę liczbę zasadową. A tak naprawdę Mobil ma najlepsze parametry za rozsądną cenę. I mówię tu o oleju POE prawdziwym syntetyku. A lepkość, to wiadomo za co odpowiadają oznaczenia, co się przekłada na parametry w niskich i wysokich temperaturach. Fakt, wszystko zależy od tego jak też się i gdzie jeździ. Tydzień temu monitorowałem temperaturę silnika po jeździe w mieście i np w jedną stronę trasa bardziej z górki i po płaskim ok 15km, to miałem ok 60% trasy na elektryku a silnik zdążył się nagrzać do ok 60st. Jazda zaraz z powrotem już nagrzała silnik to 90st a udział elektryka spadł do 35% trasy. Więc, faktycznie jeżeli chodzi o jazdę po mieście to ważniejszy wg mnie partner to 0W. Nie chcę robić reklamy jakiemuś produktowi ale z jednej strony ktoś nieświadomy będzie albo przepłacał i dostanie dziadostwo w serwisie, albo przepłaci za super jakość.
Wysłane z mojego LM-G810 przy użyciu Tapatalka