Autor Wątek: Brak mocy poniżej 2tys obrotów. Auris 1.4d4d  (Przeczytany 3124 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline esc12

• Toyot Leżący
  • *
Brak mocy poniżej 2tys obrotów. Auris 1.4d4d
« dnia: 11 Października 2020, 20:01:45 »
Dzień dobry !! Czy ktoś miał może taki przypadek ze w aurisce 1.4d4d do 2tys muli okropnie nie reaguje zbytnio na pedał gazu a powyżej wciska w fotel..  oleje filtry nowe turbina zregenerowana wyczyszczony egr wraz z zaworem vrv. Pomocy

Offline cezario1

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Brak mocy poniżej 2tys obrotów. Auris 1.4d4d
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Października 2020, 20:25:36 »
A zawsze tak miałeś czy nie muliło a zaczęło? U mnie też powyżej 2 tys samochód ożywa ale nie mogę powiedzieć że poniżej muli raczej to normalne bo turbina przy niskich obrotach słabo ten silnik doładowuje a z takiej małej pojemności bez doładowania to dużo koników nie uzyskasz. Samochód też swoje waży. Nie podałeś z którego roku jest samochód i jaki przebieg. 1.4 d4d  były różne wersje.
« Ostatnia zmiana: 11 Października 2020, 20:29:00 wysłana przez cezario1 »

Offline epadno

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Października 2020, 17:47:32 »
Przy tym silniku i tej wadze auta uznaję to za normalne. Wyższy moment obrotowy zaczyna się od około 1800 obrotów i od tego pułapu rzeczywiście czuć przyspieszenie. Musiałem się przyzwyczajać przy włączaniu się do ruchu i startować z niższego biegu ;-).

Offline esc12

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Października 2020, 18:46:52 »
2007r 230tys

Offline esc12

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 12 Października 2020, 18:52:51 »
Jak mechanik podłączył komputer to wyszło ze błąd p0340. Nie napisałem ze mierzi mnie tez spalanie komputer pokazuje 7.4.. Chyba dużo.  :wallbash:

Gawith

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 12 Października 2020, 21:58:30 »
Błąd położenia wałka rozrządu. Może warto skontrolować w jakim stanie jest rozrząd lub czujnik.

Offline esc12

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 25 Października 2020, 21:11:00 »
Czujnik położenia walka wymieniony trzy dni spokoju i znów błąd silnika się wyświetlił.. Jutro pojadę sprawdzić co to za błąd tym razem ale wydaje mi się ze znowu czujnik bo coś ciężko odpala... Co do łańcucha to nie słychać jakiś metalicznych dźwięków także myśle ze z rozrządem Ok. Zastanawiam się nad diagnoza auta w amo serwis w Katowicach na ul Dobrego urobku. Zna ktoś tego mechanika ponoć specjalizują się tylko w toyotach i lexach..

Gawith

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 26 Października 2020, 06:50:27 »
Czujnik wymieniony na oryginał? Jeśli zamiennik to nie ma prawa długo pochodzić.

Offline tomsan

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 26 Października 2020, 10:13:59 »
Warto tez wyczyścić czujnik przepływu powietrza MAF tuż za filtrem powietrza. Tylko użyć specjalnego środka MAF sensor cleaner. Ok 12zl na alle. Wysokie spalanie, muławotość i problemy z odpalaniem to właśnie brudny MAF. Powodzenia

Offline mysiauek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 01 Listopada 2020, 17:01:32 »
Czujnik położenia walka wymieniony trzy dni spokoju i znów błąd silnika się wyświetlił.. Jutro pojadę sprawdzić co to za błąd tym razem ale wydaje mi się ze znowu czujnik bo coś ciężko odpala... Co do łańcucha to nie słychać jakiś metalicznych dźwięków także myśle ze z rozrządem Ok. Zastanawiam się nad diagnoza auta w amo serwis w Katowicach na ul Dobrego urobku. Zna ktoś tego mechanika ponoć specjalizują się tylko w toyotach i lexach..

Ja tam oddaje mojego Aurisa. Polecam.
Wszystko zawsze wytłumaczone, na fakturze czy rachunku każda pozycja.
Dodatkowo zawsze na czas jak umówione.
Samochód zastępczy w rozsądnych pieniądzach.

Offline palec0

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 06 Listopada 2020, 19:57:30 »
Naprawiłeś tą usterkę ???
Jeśli tak to jaka była przyczyna i ile kosztowała naprawa.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl