Autor Wątek: Najbardziej udany model Corolli  (Przeczytany 16914 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wiwo

• Gość
Najbardziej udany model Corolli
« Odpowiedź #15 dnia: 19 Czerwca 2005, 20:57:44 »
Cytat: gonia77
Cytat: wiwo
Po czwarte mój typ na najlepszą Corollęto oczywiście E12  
Po piąte : Każda pliszka swój ogonek chwali

Dzięki Wiwomyslalam, ze juz pozostane sama przy takim wyborze  8)

My właściciele e12 musimy siętrzymać razem bo nas Ci zazdrośnicy starszych Corollek chcą zakrzyczeć że prawdziwe Toyoty  to mają tylko oni   :cnice

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
« Odpowiedź #16 dnia: 19 Czerwca 2005, 21:01:57 »
Po czwarte mój typ na najlepszą Corollęto oczywiście E12  
Po piąte : Każda pliszka swój ogonek chwali

Dzięki Wiwomyslalam, ze juz pozostane sama przy takim wyborze  8)

jak mozecie tak pisac o e-9 i e10 przeciez napisałem ze nowa corolla(e-12) tez mi sie podoba. a co do modelu E-9 to prosze oto wasza historia w wydaniu na maxa:

i na koniec cos dla was e-12

www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl
Lancia Lybra SW 1,9 JTD Power

gonia77

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 19 Czerwca 2005, 21:07:34 »
Cytat: GLADIATOR
jak mozecie tak pisac o e-9 i e10 przeciez napisałem ze nowa corolla(e-12) tez mi sie podoba

fakt - nie zauwazylam  :oops:
niezle odjechane te autka  :lol:
A tak wracajac do tematu - to pewnie wszyscy, ktorzy pisza o tych starszych modelach (jeszcze made in japan) maja duzo racji. Choc wydaje mi sie, ze obecnie samochody (chyba wiekszosci marek) sa gorsze niz kiedys - ciecie kosztow produkcji itd.
Nie wiem czy czytaliscie (juz niestety nie pamietam w czym) ze w ubieglym roku japonskie samochody odnotowaly rekordowa liczbe reklamacji (chyba mistsubishi mialo ich najwiecej, ale i toyka nie wypadla najlepiej).

wiwo

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 19 Czerwca 2005, 21:13:39 »
Gladiator - super bryczki, no i wybacz nie chciałem nikogo urazić pisząc o historii :oops:

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
« Odpowiedź #19 dnia: 19 Czerwca 2005, 21:13:55 »
jak mozecie tak pisac o e-9 i e10 przeciez napisałem ze nowa corolla(e-12) tez mi sie podoba

fakt - nie zauwazylam  :oops:
niezle odjechane te autka  :lol:
A tak wracajac do tematu - to pewnie wszyscy, ktorzy pisza o tych starszych modelach (jeszcze made in japan) maja duzo racji. Choc wydaje mi sie, ze obecnie samochody (chyba wiekszosci marek) sa gorsze niz kiedys - ciecie kosztow produkcji itd.
Nie wiem czy czytaliscie (juz niestety nie pamietam w czym) ze w ubieglym roku japonskie samochody odnotowaly rekordowa liczbe reklamacji (chyba mistsubishi mialo ich najwiecej, ale i toyka nie wypadla najlepiej).

Odjechane na maxa swoją mam zamiar tak zrobic ale mysle skad pieniadze moze w totka wygram.
A po drugie to wszystkie TOYOTY sa udane i basta, temat zamykam...  :adiabelek
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl

wiwo

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 19 Czerwca 2005, 21:27:13 »
Choc wydaje mi sie, ze obecnie samochody (chyba wiekszosci marek) sa gorsze niz kiedys - ciecie kosztow produkcji itd.

dodałbym do tego jeszcze wszędobylską elektronikęktóra niestety potrafi odmówic posłuszeństwa, części wykonywane proekologicnie co często oznacza że nie są tak wytrzymałe jak te stare itd.

hrabiadrykula

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 19 Czerwca 2005, 23:18:17 »
Heh, raport bezawaryjnosci to temat rzeka, byl walkowany niedawno tez na corollaclub.

Po prostu niestety trzeba sie pogodzic z faktem, ze e11 vvti (mam wiec wiem) i e12 nie beda najjasniejszymi punktami w historii Toyoty, jezeli chodzi o jakosc. Miejmy nadzieje, ze nastepna generacja bedzie powrotem do tradycji, choc pewnie to tylko marzenie, bo czasy mamy takie jakie mamy.

Bardzo bym uwazal z opiniami, ze te raporty sa stronnicze czy przekrecone. Gdyby to sie dalo udowodnic, to pewnie PR firm, ktore kiepsko wypadly, juz dawno by to zrobily.  No a poza tym, jak pare lat temu Toyota miazdzyla konkurencje, ze az milo, to te raporty byly ok, a teraz sa be, bo Toyota dostaje w du.e od Puga? Cos sie zmienilo w metodologii statystyk? Nie bede udawal znawcy, byc moze tak, ale na razie nikt dowodow na takie cos nie przedstawil. Tak, wiem, czesc usterkowych Pugow sie do statystyk nie zalapala, bo w ogole nie byla w stanie na przeglad przyjechac:D

No a poza tym, czasy mamy takie, ze niedlugio Pug ilestam i Toyota Aygo beda robione w tej samej fabryce, na tej samej tasmie, przez tych samych ludzi, z  tych samych czesci. Ciekaw jestem jak to sie przelozy na te rankingi?

Gonia - moim zdaniem to Toyocie powinno byc przykro, a nie Tobie. Ty i tak dokonalas calkiem niezlego wyboru;)

Madzia83

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 20 Czerwca 2005, 07:03:06 »
My właściciele e12 musimy siętrzymać razem bo nas Ci zazdrośnicy starszych Corollek chcą zakrzyczeć że prawdziwe Toyoty to mają tylko oni

Jacy zazdrosnicy - rzecz w tym że mywcale nie zazdrościmy a jesteśmy dumni ze swoich niuniek :P a zanim one przestaną jeździć to upłynie wieeeeeell lat   :-DD

Bartek72

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 20 Czerwca 2005, 07:24:53 »
Musze sie w 100% zgodzic z madzia83:
Cytuj (zaznaczone)
Najbardziej udanym modelem Corolli jest ten który kazÿdy sam posiada  

Wiec oczywiscie najlepsza jest E 12.  :lol:  
Ale (o ile dobrze kojarze) bardzo fajna byla E10 (to ta przed okularnikiem, prawda?)

Co sie zas tyczy raportow usterkowosci to widze, ze Dekra bardzo rozni sie w ocenach od TUV-a...

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
« Odpowiedź #24 dnia: 20 Czerwca 2005, 10:03:47 »
Jakieś nieporozumienie jak można porownac TOYOTE do jakiegos smiesznego zabojada, oni sie znaja na udkach od zab a nie na samochodach, i niech nikt mi nie porownuje niezawodnej TOYOTY do jakiegos puga(pupy) bo mi sie scyzoryk otwiera w kieszeni i ziemniaki mi gniją w piwnicy.
TOYOTA to toyota i mam gdzies testy i wyniki kazdy z nas wie ze jest NIEZAWODNA !!!!!!!!
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl

Micmal

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 20 Czerwca 2005, 10:15:18 »
alleluja ! ! !   :athunbsup    :aslyer     :bbravo

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #26 dnia: 20 Czerwca 2005, 10:42:23 »
Jakieś nieporozumienie jak można porownac TOYOTE do jakiegos smiesznego zabojada, oni sie znaja na udkach od zab a nie na samochodach, i niech nikt mi nie porownuje niezawodnej TOYOTY do jakiegos puga(pupy) bo mi sie scyzoryk otwiera w kieszeni

:bbravo    :bbravo  
poza tym  307-ki czresto idą z dymem ale to taki malo znaczacy szczegól.

Ja tez bym chcial zeby E-12 byla rownie niezawodna jak E-10 ale niestety nie potrafie, podam 3 szybkie przykłady dlaczego .
1.Mam orginalne tarcze hamulcowe od nowosci z 1993r.raz toczone z przebiegiem 196000km
2.amortyzatory ktore dopiero teraz sie nadaja do wymiany (196000km przebiegu i 12 lat)
3.orginalny wydech bez znakow korozji
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

Micmal

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 20 Czerwca 2005, 10:53:54 »
a moja E10 na oryginalnych japonskich klockach zrobiła 160 tys km ! ! ! - poszła w swiat przy przebiegu 200.000 i jedyne co zrobiłem to osłona katalizatora !

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #28 dnia: 20 Czerwca 2005, 11:10:15 »
moje klocki wytrzymaly 195000km :-)
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

Bartek72

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 20 Czerwca 2005, 11:37:24 »
A nie dlatego ze mialy domieszki azbestu? (tak mi sie kiedys obilo o uszy)
Teraz takich po prostu nie wolno produkowac  :lol:  
Ale generalnie masz racje...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl