Heh, raport bezawaryjnosci to temat rzeka, byl walkowany niedawno tez na corollaclub.
Po prostu niestety trzeba sie pogodzic z faktem, ze e11 vvti (mam wiec wiem) i e12 nie beda najjasniejszymi punktami w historii Toyoty, jezeli chodzi o jakosc. Miejmy nadzieje, ze nastepna generacja bedzie powrotem do tradycji, choc pewnie to tylko marzenie, bo czasy mamy takie jakie mamy.
Bardzo bym uwazal z opiniami, ze te raporty sa stronnicze czy przekrecone. Gdyby to sie dalo udowodnic, to pewnie PR firm, ktore kiepsko wypadly, juz dawno by to zrobily. No a poza tym, jak pare lat temu Toyota miazdzyla konkurencje, ze az milo, to te raporty byly ok, a teraz sa be, bo Toyota dostaje w du.e od Puga? Cos sie zmienilo w metodologii statystyk? Nie bede udawal znawcy, byc moze tak, ale na razie nikt dowodow na takie cos nie przedstawil. Tak, wiem, czesc usterkowych Pugow sie do statystyk nie zalapala, bo w ogole nie byla w stanie na przeglad przyjechac:D
No a poza tym, czasy mamy takie, ze niedlugio Pug ilestam i Toyota Aygo beda robione w tej samej fabryce, na tej samej tasmie, przez tych samych ludzi, z tych samych czesci. Ciekaw jestem jak to sie przelozy na te rankingi?
Gonia - moim zdaniem to Toyocie powinno byc przykro, a nie Tobie. Ty i tak dokonalas calkiem niezlego wyboru;)