Autor Wątek: Głośne uzbrojenie alarmu (trąbienie klaksonem)  (Przeczytany 993 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rafylk

• Toyot Leżący
  • *
Głośne uzbrojenie alarmu (trąbienie klaksonem)
« dnia: 24 Października 2020, 21:28:21 »
Dzień dobry, chciałem przywitać się z Wami! Dzisiaj stałem się (mam nadzieję, że szczęśliwym) nabywcą Aurisa ST z 2016 r. po FL, wersja active. Szukałem podobnego wątku, ale każdy trochę się różnił.

Po uzbrojeniu alarmu samochód 3x wydaje głośny dźwięk klaksonem, a po kilku sekundach 2x cichy dźwięk klaksonem. W komisie nie wiedzieli jak wyłączyć tę funkcję, nie ma też dedykowanej instrukcji do alarmu. Niestety nie wiem jaki to model alarmu, ale obsługuje się go fabrycznym pilotem, nie ma dodatkowej "pastylki". Z tego co slyszalem, popularny jest tzw. alarm Cobra, także niewykluczone, że to ten model.

Pytanie zasadnicze, czy ktoś z Was wie, jak można wyłączyć to głośne uzbrojenie alarmu? Będę wdzięczny za pomoc!

Offline Zbig

• Toyot Spamer
Odp: Głośne uzbrojenie alarmu (trąbienie klaksonem)
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Października 2020, 22:35:08 »
To jest funkcja programowalna więc z poziomu użytkownika tego nie zrobisz. Dziwne że ASO nie potrafi.  Spróbuj w innym albo skontaktuj się z Semeco, importerem Cobry w Polsce.

Offline rafylk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Października 2020, 23:13:50 »
W ASO jeszcze nie byłem. Kupiłem dzisiaj samochód w komisie i tam nie wiedzieli jak wyłączyć tę funkcję.

Dzięki za wskazówkę, skontaktuję się w tygodniu z ASO lub Semeco. Btw, ta funkcja najbardziej podoba się mojemu psu - wie, że przyjechałem do domu ;)

Pozdrawiam

Offline dav4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Października 2020, 09:50:18 »
ASO powinno ogarnąć bo to chyba standardowy alarm Cobra, koledze też jakiś czas temu sie rozkodowało coś i tam mu ogarneli

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl