Autor Wątek: Yaris hsd vs. Corolla 1,8 hsd  (Przeczytany 1321 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline krison

• Toyot Leżący
  • *
Yaris hsd vs. Corolla 1,8 hsd
« dnia: 25 Października 2020, 19:34:38 »
Zamierzam kupić, któryś z tych modeli i nie wiem na co się zdecydować dobrze wyposażonego yarisa chyba z dynamiczniejszym i oszczędniejszym napędem czy golasa corollę hb ale jednak samochód o klasę wyższy. Co radzicie bo cena podobna, za rady i sugestie z góry dziękuję.

Offline PLS

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Yaris hsd vs. Corolla 1,8 hsd
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Października 2020, 19:50:45 »
Jeśli bierzesz pod uwagę Corollę HB to na twoim miejscu wybrałbym wypasionego Yarisa. HB na mniejszy rozstaw osi od SD i TS więc będzie ciasno z tyłu, podobnie będzie w Yaris ale będziesz miał więcej gadżetów a to tygryski lubią najbardziej. Do tego bagażnik w HB też nie jest imponujący, więc skoro tę wersję nadwozia wskazałeś to też jest to dla ciebie parametr nieistotny, znowu wybrałbym Yaris.

Tak naprawdę to każdy ma swoje potrzeby i ciężko jest za kogoś decydować, ale ja bym tak zrobił.

Wysłane z Galaxy S20 przy użyciu Tapatalka

Offline krison

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Października 2020, 20:31:26 »
Brałem pod uwagę Corollę hb, bo samochód głównie użytkowany będzie w mieście ( 80% )i zgrabność Corolli pomimo, że to kompakt by mi pasowało ale fakt najuboższa Corolla ma spore braki wyposażeniowe, tylko zastanawia mnie czy kompakt nie jest bardziej uniwersalnym rozwiązaniem, czasami trzeba za miasto wyjechać. Nowy yaris jest trochę kłopotliwy przy wsiadaniu z tylu obecnie mam yaris III i do tylu wsiada się dużo łatwiej  do corolli hb nie wsiadałem także nie wiem jak to wygląda.

Offline dawidos160

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Października 2020, 20:35:18 »
+1 na wypasionego Yarisa. Ale chyba warto się umówić na jazdy i przejechać jednym i drugim i porównać wrażenia z jazdy - może się okazać że jedno albo drugie czymś zaskoczyć niespodziewanie. Natomiast dla wyjaśnienia sobie jednej kwestii - Corolla active czy komfort ? Bo dostać active to może być nieźle wyzwanie

Offline krison

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Października 2020, 21:13:19 »
Napewno zanim zdecyduję na jakikolwiek wariant to wykonam jazdy próbne wprawdzie dealer nie posiada hb 1,8 ale sd ma. Co do wersji hb to raczej active + pakiet biznes na taki mi dealer zrobił kalkulację, komfort trochę się oddala cenowo od yarisa.

Offline PLS

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 25 Października 2020, 21:29:08 »
Napęd sprawdzisz w SD, ale pojeździć musisz HB, te nadwozia mają inny rozstaw osi, HB jest krótszy, to też wpływa na odczucie manewrów, komfort jazdy.
Ja mam SD i uważam, że komfort jest na przyzwoitym poziomie, choć mogłoby być ciszej.

Jazdy są obowiązkowe, powodzenia

Wysłane z Galaxy S20 przy użyciu Tapatalka

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl