Autor Wątek: Podniesiony stan oleju ponad max  (Przeczytany 150521 razy)

pireus

• Gość
Odp: Podniesiony stan oleju ponad max
« Odpowiedź #540 dnia: 07 Lutego 2024, 17:30:48 »
Tak naprawdę po wklepaniu VINu w każdej instytucji mającej dostęp do pełnego cepiku masz wszystko włącznie z adresem!!!!.

To zdejmij tablice rejestracyjne, bo Cię namierzą jakieś zbóje, szybciej niż po VIN-ie  :grin:
Pocieszne Ty masz te swoje tłumaczenia  :grin:
Ale zawsze możesz wkleić zdjęcia z aukcji, bez VIN, zobaczymy to cudo. Byle przebieg i data się zgadzała. To chyba będzie dla Ciebie w pełni bezpieczne?
« Ostatnia zmiana: 07 Lutego 2024, 17:41:22 wysłana przez pireus »

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #541 dnia: 07 Lutego 2024, 20:29:52 »
@ledziu Ty się chyba z …. na głowę zamieniłeś.
Pytałeś o konkrety, a ja Ci odpowiedziałem.
Ja pytam Cię o konkret, a Ty pływasz i bredzisz, że po numerze ktoś będzie sprawdzał w CEPIK itp.
Po prostu kłamiesz i teraz znalazłeś sobie kolejną wymówkę.
Następna jaka będzie? Że mama Ci nie pozwala?
Ja w Twoim temacie wkleiłem Ci viny aut za około 1mln, a Ty ściemniacz z vinem GX po szkodzie całkowitej, weź przestań się ośmieszać.
I do tego, po tym wszystkim gdzie nie dajesz nic co mogłoby potwierdzić Twoje brednie, wymagasz ode mnie dokumentacji. Bo co będziesz ją oceniał? Wybacz stary ale umiejętności prowadzenia lawety i sprowadzania złomu do polski, nie są dla mnie wystarczającymi kwalifikacjami, które pozwalałby Ci na ocenę tej dokumentacji. Chcesz wiedzieć jakie parametry w oleju w którym poziom jest 2 cm ponad max, to dolej sobie benzyny do oleju w GX i wyślij na badania za które zapłacisz z własnej kieszeni i będziesz wiedział.

ps. niezły z Ciebie znawca tematu jak nie potrafisz rozkodować nr vin Toyoty z 1981 r. w sumie to wszystko o Tobie tłumaczy, nie ma sensu nic dodawać.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #542 dnia: 07 Lutego 2024, 21:02:03 »
Pytałeś o konkrety, a ja Ci odpowiedziałem
Tak odpowiedziałeś. Proace nic nie zrobione bo leasing, z olejem w Camry nic nie zrobione bo leasing a do tego sam od siebie nic nie zrobiłeś bo tajemniczy redaktor/dziennikarz Cię ostrzegł przed fanbojami.

To spoko.

Ja w Twoim temacie wkleiłem Ci viny aut za około 1mln
Z czego jeden chrupek warty tyle co jego waga a reszta banku. Naprawdę powód do dumy.
Piłuje się na forum "ja mam" zobaczcie co "ja mam" a potem gówno mam i nawet nie mogę złożyć reklamacji po leasing się nie zgodził.
Ale nic dajcie temat jestem "Iwan groźny" z papieru  :-)
Twoje brednie, wymagasz ode mnie dokumentacji. Bo co będziesz ją oceniał?
Chłopie udzielasz się w każdym temacie a jesteś cienkim Bolkiem który nawet nie może złożyć reklamacji bo jeździ nie swoim autem.
Do tego radzisz innym co mają zrobić a sam nic kompletnie nie robisz tylko wymyślasz farmazon.

iezły z Ciebie znawca tematu jak nie potrafisz rozkodować nr vin Toyoty z 1981 r. w sumie to wszystko o Tobie tłumaczy, nie ma sensu nic dodawać.
Nasz znaffco to był żart. Nie obchodzi mnie z którego roku masz jeden na własność samochód.
Dobrze że go nie wziąłeś w leasing  :-) :grin: :cheesy:

Czyli "służalczy" Iwan groźny od Toyoty już nam wyjaßnił jak załatwił temat oleju w swoim aucie.

Jest gitara. Ja jednak wolę dogrzać silnik w swoim samochodzie  tzn. moim:grin:

P.s.

Co do lawet to jestem w trakcie zakupu. Jak coś to gotówka $$$.  :grin:

« Ostatnia zmiana: 07 Lutego 2024, 21:12:00 wysłana przez ledziu »

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #543 dnia: 07 Lutego 2024, 21:33:33 »
Dziś stuknelo mi 33333km, czyli jakieś 3.5kkm (i 3.5 miesiąca) po serwisie.
Przed chwilą oblekłem trzewiki, założyłem mycę i podreptałem do auta. Otwarłem maskę podpierając ją archaicznym patykiem i użyłem bagnetu (zamiast elektronicznego czujnika jak np. w volvo) do sprawdzianu poziomu płynu w silniku. Linijki nie wziąłem, ale na oko jakieś 12-13mm ponad poziom. Czy to już koniec? Czy silnik dogorywa? Czy pojeżdżę tym jeszcze służalczo chociaż rok?
Zrezygnowany wróciłem do domu, zaszłochalem i postanowiłem wrócić do ważniejszych spraw w swoim życiu.

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #544 dnia: 07 Lutego 2024, 21:42:29 »
To trzeba było jeszcze fotę pstyknąć i wrzucić na wątek - "Ładny wynik na liczniku" ;)

Offline Jacek_63

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla 1,5
« Odpowiedź #545 dnia: 07 Lutego 2024, 21:47:15 »

... Otwarłem maskę podpierając ją archaicznym patykiem i użyłem bagnetu (zamiast elektronicznego czujnika jak np. w volvo) do sprawdzianu poziomu płynu w silniku. Linijki nie wziąłem, ale na oko jakieś 12-13mm ponad poziom. Czy to już koniec? Czy silnik dogorywa? Czy pojeżdżę tym jeszcze służalczo chociaż rok?
Zrezygnowany wróciłem do domu, zaszłochalem ...
Ja bym się nie pr:yznawal do posiadania tak badziewnego auta z kijkiem do podpierania maski i bagnetem do pomiaru stanu oleju, w którym jeszcze tego oleju przybywa...
Norrrmalnie obciach...

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #546 dnia: 07 Lutego 2024, 21:51:48 »
Czy to już koniec? Czy silnik dogorywa? Czy pojeżdżę tym jeszcze służalczo chociaż rok?
Zapytaj banku  :-) jak walnie silnik to zawsze możesz nam fanbojom wytłumaczyć jak dużo zrobiłeś w słusznej sprawie Ty i Twoi prawnicy  :-)

« Ostatnia zmiana: 07 Lutego 2024, 21:53:24 wysłana przez ledziu »

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #547 dnia: 07 Lutego 2024, 21:54:36 »
@Ledziu, Twoja zacna wypowiedź potwierdza moją tezę, że wiedza i kwalifikacje nie pozwalają Ci na nic innego jak jeżdżenie lawetą i import złomu z USA, UE i reszty świata.
Jak byś posiadał wiedzę z podstaw ekonomii to byś wiedział, że nie ma nic gorszego od „zamrażania” gotówki, zwłaszcza w inwestycje, które tracą na wartości.
Jak mam 200 tys. to wolę je zainwestować np. w nieruchomość, a auto wziąć w leasing na 3-5 lat.
Przychód z najmu nieruchomości pokrywa mi 1/3-1/2 miesięcznej raty.
Po 3-5 latach mam i samochód i nieruchomość.
Ale co może wiedzieć o tym ktoś, kto cieszy się z wydanych 200 tys. na auto, które było przeznaczone do złomowania?

ps. Numeru vin jak nie było tak nie ma, niezłym „przystankiem” musiało być to auto, że tak zaciekle ukrywasz ten vin.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #548 dnia: 07 Lutego 2024, 22:15:13 »
Twoja zacna wypowiedź potwierdza moją tezę, że wiedza i kwalifikacje nie pozwalają Ci na nic innego jak jeżdżenie lawetą i import złomu z USA, UE i reszty świata
Pogadaj sobie, przynajmniej tyle możesz  :-)
Jak byś posiadał wiedzę z podstaw ekonomii to byś wiedział, że nie ma nic gorszego od „zamrażania” gotówki, zwłaszcza w inwestycje, które tracą na wartości
Łał, Czarnek byłby dumny  :-)
Przychód z najmu nieruchomości pokrywa mi 1/3-1/2 miesięcznej raty.
Po 3-5 latach mam i samochód i nieruchomość.
Spoko pokrywa...  Ci :-) Jak Ci pokryje Hiacy to będá dwie Hiacy i to bez leasingu  :grin:
Ale co może wiedzieć o tym ktoś, kto cieszy się z wydanych 200 tys. na auto, które było przeznaczone do złomowania?
No trochę więcej niż Ty bo mogę walczyć o swoje a nie pytać banku.

Dziś dałeś popis !

Mądrzy się o oleju, Toyotowcy to fanboje, doradza  bo miał problem z olejem a na końcu dodaje że w nie swoim aucie i zakończyło się na czym ? Na niczym bo nawet nie miał jak się poskarżyć  :-) bida  :-) Ale niech inni walczą bo będá fanbojami !!!

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #549 dnia: 07 Lutego 2024, 22:28:30 »
To trzeba było jeszcze fotę pstyknąć i wrzucić na wątek - "Ładny wynik na liczniku" ;)

No nawet chciałem:) jak ruszałem do sklepu, to zauważyłem 33331. Pod sklepem miałem 33332, więc stwierdziłem, że jak wrócę, to będzie akurat pod foteczkę. No i oczywiście zapomniałem:/

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #550 dnia: 07 Lutego 2024, 22:45:18 »
Jak widzę nic mądrego nie masz do napisania i już się zapętliłeś.
No i o co Ty chcesz walczyć w przypadku złomu po szkodzie całkowitej z USA, który nie jest objęty gwarancją w UE?
Nie bądź śmieszny.
Tak jak Ci napisałem nikt mądry nie inwestuje kasy w samochody. No chyba, że zabytkowe ale złom po szkodzie całkowitej nigdy wartości nie nabierze. Zwłaszcza taki, którego numer vin wstyd podać.
Kontynuując temat tylko się ośmieszasz…

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #551 dnia: 07 Lutego 2024, 23:10:31 »
Jak widzę nic mądrego nie masz do napisania i już się zapętliłeś
Tia, zatkało mnie  :grin:
No i o co Ty chcesz walczyć w przypadku złomu po szkodzie całkowitej z USA, który nie jest objęty gwarancją w UE?
Chłopie mam wy...e..na to. A przed pójściem do ASO nie muszę się nikogo o nic pytać.
Tak jak Ci napisałem nikt mądry nie inwestuje kasy w samochody
O czym Ty piszesz ?
Kontynuując temat tylko się ośmieszasz…
I to mówi tojociany służalczy Kubuś którego dziennikarze ostrzegali przed fanbojami.
W TCE padł blady strach przed takim zacnym przeciwnikiem  :-)
Mam pomysł w Volvo napisz skargę (do myfrendów :-)) na olej w Twojej Camry :grin: to chyba możesz zrobić ? Byłby to jakiś pomysł dla tych co mają ten sam problem :-) :-) :-). A tak się udzielasz chociaż gówno zrobiłeś.
Chyba że Volvo też jest leasingu ?  :grin: :grin: :grin:

« Ostatnia zmiana: 07 Lutego 2024, 23:22:55 wysłana przez ledziu »

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #552 dnia: 08 Lutego 2024, 07:33:28 »
Widzę, że kogoś tak dyskusja wciągnęła, że zapomniał tabletek zażyć.
Co Ci mogę odpisać.
Żal mi Ciebie..

ps. Uważaj na kierownicę żeby ci się nie zniszczyła/wytarła od tego alkoholu, który jak sam pisałeś, jest w pocie na dłoniach…

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #553 dnia: 08 Lutego 2024, 07:48:56 »
Żal mi Ciebie..
Mi też jest Ciebie żal udzielasz się w każdym temacie a gówno zrobiłeś i gówno widziałeś.
Naczelny lizus Toyoty wylewa żale na forum bo tylko tyle może :-)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #554 dnia: 08 Lutego 2024, 08:00:17 »
Jak w serialu S-F Dwie równolegle "dyskusje", jak dwa równolegle "światy".

Mi jak wlali ok. centymetr za dużo na przeglądzie, tak do dziś centymetr za dużo.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl