Autor Wątek: System bezkluczykowego dostępu  (Przeczytany 24045 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: System bezkluczykowego dostępu
« Odpowiedź #15 dnia: 01 Grudnia 2020, 10:30:52 »
W mazdzie mamy, że po oddaleniu się od auta, zamyka się, w Nissanie trzeba wcisnąć przycisk, a tu dotknąć czyli co marka to inaczej

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Mariusz74

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 28 Lutego 2021, 20:14:42 »
Panowie ja też mam system bezkluczykowy i tak mnie zastanawia dlaczego raz po zamknięciu auta  dotykając klamki jest jeden krótki sygnał dzwiękowy a za drugim razem jest cisza . w obu przypadkach alarm się zazbraja  :o

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #17 dnia: 28 Lutego 2021, 21:20:50 »
Też kilka razy miałem ten sygnał. Wydaje mi się, że wywołuje to zamknięcie i za chwilę otwarcie drzwi, co rozbraja jeszcze nie uzbrojony do końca alarm, a ponowne zamknięcie generuje ten sygnał, aczkolwiek tylko kilka razy tak miałem.
W instrukcji cobry nic o tym nie ma poza jedną wzmianką o pojedynczym sygnale ostrzegawczym,  gdy w ciągu 14s karta nie zostanie rozpoznana.

Wysłane z mojego j23 przy użyciu Tapatalka

Offline hugo2107

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 09 Marca 2021, 22:06:46 »
U mnie też takich "cudów" nie ma....ale...
Podepne sie pod temat... Mam 2 komplety elektronicznego kluczyka, z jednego korzysta żona z drugiego ja i jeździmy na zmiane. Już kilka razy zdarzyło się tak, że jak ja odstawiłem samochód na drugi dzień żona chciała go uruchomić (ze swoim kluczykiem) - nie dał sie odpalić....:/// Sytuacja wyglądała tak, że odryglowała poprzez dotknięcie klamki ale nie dało rady odpalić.
W momencie gdy ja zbliżyłem sie ze swoim kluczykiem auto normalnie odpaliło i od tej chwili mogła jeździć (włączać i wyłączać) ze swoim kluczykiem.
W kolejnym dniu mnie taka sytuacja spotkała... Bardzo to dziwne i nie wiem czy nie jest potrzebna wizyta w ASO :( Bo chorym byłoby chodzenie do auta z dwoma aktywnymi kluczykami...
Ktoś sie spotkał z czymś podobnym ?
[/quote

Pewnie trzeba zresetować to tylko elektronika. Miałem że jeden działał a drugi nie odłączyłem aku po wyciągałem baterie z pilotów poszedłem wypiłem kawę  i po podłączeniu i ustawieniu działa bez zarzutu do dzisiaj

Offline diesel_power

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 10 Marca 2021, 12:16:35 »
Mam wrażenie, że te sygnały są dość losowe, tzn. raz się pojawia, innym razem nie... Na pewno "gada" jak wysiądę z auta i nie przerzuciłem selektora biegów na P. Czasem gada jak coś jest otwarte albo jak wysiadam z auta i jest odpalone, ale niezawsze - ostatnio  zostawiłem odpalone auto na pare godzin pod domem - dopiero sąsiad przyszedł jak się ciemno zrobiło i mówi, że auto na światłach zostawiłem...

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #20 dnia: 10 Marca 2021, 12:23:32 »
Ten sygnał o którym pisaliśmy na 100% jest powiązany z alarmem

Wysłane z mojego J23 przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: 10 Marca 2021, 12:27:23 wysłana przez Krisman »

Offline krzychook

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 10 Marca 2021, 14:46:49 »
U mnie też takich "cudów" nie ma....ale...
Podepne sie pod temat... Mam 2 komplety elektronicznego kluczyka, z jednego korzysta żona z drugiego ja i jeździmy na zmiane. Już kilka razy zdarzyło się tak, że jak ja odstawiłem samochód na drugi dzień żona chciała go uruchomić (ze swoim kluczykiem) - nie dał sie odpalić....:/// Sytuacja wyglądała tak, że odryglowała poprzez dotknięcie klamki ale nie dało rady odpalić.
W momencie gdy ja zbliżyłem sie ze swoim kluczykiem auto normalnie odpaliło i od tej chwili mogła jeździć (włączać i wyłączać) ze swoim kluczykiem.
W kolejnym dniu mnie taka sytuacja spotkała... Bardzo to dziwne i nie wiem czy nie jest potrzebna wizyta w ASO :( Bo chorym byłoby chodzenie do auta z dwoma aktywnymi kluczykami...
Ktoś sie spotkał z czymś podobnym ?

Wczoraj pojechalem do pojedzenie i jak wyszedlem z knajpki to nie chcial odpalic i kazal mi przylozyc kluczyk do guzika power.
Dzisiaj bylo podobnie, odryglowalem rano i nie chcial odpalic zanim nie przylozylem w okolice power buttona.
Ale jak odpalalem przy powrocie do domu to juz normalnie odpalil.

juz myslalem, ze telefon mi zakloca kluczyk, ale byl w innej kieszeni.

Offline diesel_power

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: 10 Marca 2021, 15:53:55 »
Ten sygnał o którym pisaliśmy na 100% jest powiązany z alarmem

Wysłane z mojego J23 przy użyciu Tapatalka

Ja nie mam alarmu - mówię o takim "piiik" ;-)

Offline gad0804

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 222KM
« Odpowiedź #23 dnia: 11 Marca 2021, 09:50:32 »
Ja nie mam alarmu - mówię o takim "piiik" ;-)
Ja też nie mam alarmu i ten dźwięk pojawia się wtedy kiedy kluczyk jest poza samochodem i zatrzaśniesz drzwi, tak mi się wydaje.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #24 dnia: 11 Marca 2021, 10:40:10 »
Dźwięk o którym ja pisałem, pojawia się bardzo sporadycznie i występuje przy przyłożeniu palca w miejsce do zamykania drzwi podczas ich blokady.
Jeśli natychmiast je odblokuję, to też jest jedno piknięcie. Zauważyłem przez szybę, że gdy się pojawi dźwięk to dioda alarmu najpierw raz błyśnie by potem zaświecić się na standardowe  30 sekund ciągłym światłem.

Offline gad0804

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 222KM
« Odpowiedź #25 dnia: 11 Marca 2021, 10:55:28 »
To ja pisze o innej sytuacji, tzn. system uruchomiony i wychodzisz z samochodu z kluczykiem w kieszeni zatrzaskując drzwi, wtedy pojawia się "pii" chyba jako ostrzeżenie.

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #26 dnia: 11 Marca 2021, 11:14:29 »
To ja pisze o innej sytuacji, tzn. system uruchomiony i wychodzisz z samochodu z kluczykiem w kieszeni zatrzaskując drzwi, wtedy pojawia się "pii" chyba jako ostrzeżenie.
Chyba tak, też tak mam. Ogólnie nie powinno się opuszczać auta bez wyłączenia napędu ;) pewnie dlatego ostrzega. Nie próbowałem tylko czy jak się odejdzie dalej to się sam wyłączy ?

Offline krzychook

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #27 dnia: 11 Marca 2021, 13:10:33 »
Dopoki recznie nie zgasisz mozesz jezdzic az Ci braknie paliwa, chyba, ze bedziesz tankowal na wlaczonym aucie ;) to wtedy az do...

Kluczyk jest potrzebny tylko na chwile do sprawdzenia "ze to Ty" przy uruchamianiu.
Dlatego tez udaja sie kradzieze "na walizke".
Pewnie ze wzgledow bezpieczeństwa, zeby nie zgasl CI nagle na srodku skrzyzowania.

Przy bezkluczykowym dostepie będzie pikal 3 lub 4 razy (nie pamietam) jak bedziesz mial wlaczony zaplon lub samo radio i po zamknieciu drzwi kierowcy/pasazera nie bedzie wstanie wykryc klucyzka w srodku.
« Ostatnia zmiana: 11 Marca 2021, 13:29:01 wysłana przez krzychook »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #28 dnia: 11 Marca 2021, 13:38:48 »
To akurat prawidłowe działanie (mam tak w trzech różnych autach) i też to mam i w Ravce.

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #29 dnia: 11 Marca 2021, 13:40:47 »
Piszczy - ale po chwili przestaje, a auto dalej chodzi - tak jest w mojej Corolli.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl