Autor Wątek: System bezkluczykowego dostępu  (Przeczytany 24900 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline diesel_power

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: System bezkluczykowego dostępu
« Odpowiedź #30 dnia: 11 Marca 2021, 14:53:40 »
Dopoki recznie nie zgasisz mozesz jezdzic az Ci braknie paliwa, chyba, ze bedziesz tankowal na wlaczonym aucie ;) to wtedy az do...

Kluczyk jest potrzebny tylko na chwile do sprawdzenia "ze to Ty" przy uruchamianiu.
Dlatego tez udaja sie kradzieze "na walizke".
Pewnie ze wzgledow bezpieczeństwa, zeby nie zgasl CI nagle na srodku skrzyzowania.

Przy bezkluczykowym dostepie będzie pikal 3 lub 4 razy (nie pamietam) jak bedziesz mial wlaczony zaplon lub samo radio i po zamknieciu drzwi kierowcy/pasazera nie bedzie wstanie wykryc klucyzka w srodku.

Ah, ok dzięki, jakoś żyłem w przekonaniu, że jakby mi ktoś odjechał, to mu zgaśnie po jakimś czasie...

Offline AttiCuS

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 18 Marca 2021, 01:03:44 »
Jak to w końcu jest z tymi zabezpieczeniami od Toyoty? Rozumiem, że fabrycznie jest immobilizer od Toyoty. Następnie możemy dokupic Vodafone Cobra (alarm+immo) oraz Meta System BLE (immo). Czy ktoś się decydował na założenie samego Meta System BLE? A może ktoś zakładał oba systemy? Wiem, żenajlepszym zabezpieczeniem jest GAP. Ale chciałbym poznać wasze opinie na temat tego co oferuje Toyota? A może ktoś korzysta z mechanicznej blokady skrzyni biegów bądź kierownicy?

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #32 dnia: 18 Marca 2021, 13:08:39 »
U mnie jest Meta System BLE (immo). Działa bezproblemowo (do czasu aż się bateria wyczerpie ;) ). Zabezpieczenie - jak sądzę - tylko dla ubezpieczalni bo dla złodzieja to chyba żadne ;) , odpukać w niemalowane.

Offline wist1974

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 18 Marca 2021, 14:02:22 »
Ja dodatkowo zabezpieczyłem swój pojazd IGŁA 200....

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #34 dnia: 18 Marca 2021, 15:37:53 »
pst... nie zdradzaj szczegółów, najlepsze zabezpieczenia to te o których nikt nie wie ;) a w szczególności złodziej

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl