Autor Wątek: Kurtyna  (Przeczytany 887 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Paula

• Prawie Toyot
Kurtyna
« dnia: 12 Listopada 2020, 18:18:27 »
Hej
Stało się nieszczęście???? strzeliła mi prawa kurtyna. Auto to Corolla E12 kombi.
Oczywiście jestem na etapie szukania nowej ale znajduję, co prawda do 5D ale tylko hatchback.
Czy faktycznie one się różnią i muszę celować tylko w kurtyny z kombi czy może z HB też będzie ok? Podpowiedzcie proszę bo się nie znam
Dzięki!

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
Odp: Kurtyna
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Listopada 2020, 13:20:03 »
Witaj
Kurtyny na przednich słupkach powinny być te same, na tyłach nie wiem ale np. zamki tylnych drzwi w kombi sa takie same jak w hatchbacku. rozni sie tylko kształt wstawki z szybą. Linia dachu o tylnego słupka wyglada inczej ale wszystko mozna sprawdzic po numerach OE
pzdr

Offline Paula

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Listopada 2020, 14:15:01 »
A podpowiesz gdzie numerów szukać i gdzie porównywać?

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Listopada 2020, 15:46:17 »
A podpowiesz gdzie numerów szukać i gdzie porównywać?

1. Szukaj numeru na czesci, obudowie wybity lubb naklejka
2. Porównywanie, ja sprawdzam korzystając z numeru VIN w przypadku mojego auta i dawcy... Chociaż niektóry handlarze nie chcą podać VIN..
Czasami w numerach OE są różnice, a części są te same po weryfikacji np. na stronie IC gdzie podają zamienniki po OE i do jednego zamiennika jet kilka numerów OE i to tez się sprawdza. Corolla E12 różni się znacząco w przypadku produkcja>> japońska kontra Europa i Turcja.

Offline Paula

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Listopada 2020, 15:50:38 »
Dobra, kompletnie nic mi to nie mówi, pozostaje mi czekać na ofertę kurtyny do kombi

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Listopada 2020, 07:26:44 »
Dobra, kompletnie nic mi to nie mówi, pozostaje mi czekać na ofertę kurtyny do kombi
   Prosze podac numer vin to podpowiem z jakiej produkcji bedzie pasowac.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl