Autor Wątek: ochrona błotnia i drzwi P3  (Przeczytany 850 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sirkris55

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: P3 fl / C-HR
ochrona błotnia i drzwi P3
« dnia: 13 Listopada 2020, 13:18:15 »
witam .

mam nadzieje ze nie dostane za mocno po lapach bo pewnie zly dzial   <zalamka> <zolta>

ale ......... w okresie takim ciezki ..........

czy ktos moze widzial gdzies takie cuda poza a.s.o  (wolna sprzedaz)  lub ktos moze ma dostep do plotera i pare wolnych chwil  :hug:  (chodzi o p3)

https://allegro.pl/oferta/naklejka-folia-ochronna-toyota-avensis-ii-blotnik-9886739730

sliczne dzieki.
prosze nie krzyczec,,,dziekuje..

za błędy - literówki z gory przepraszam :-))
to nie skapstwo lubie grzebac przy aucie :-)
techstream & icar

Offline memory

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: ochrona błotnia i drzwi P3
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Listopada 2020, 15:09:29 »
czy ktos moze widzial gdzies takie cuda poza a.s.o 
Taką folię pod wszelkie w miarę proste powierzchnie kupuje w sklepie z foliami i artykułami reklamowymi i sam docinam pod magnesy od CB ,docinałem tez na progi tam gdzie uszczelka mi wycierała lakier cena kosmicznie niska w porównaniu z tą aukcją allegro .Jak bardziej zakrzywiony kształt to delikatnie podgrzać suszarką czy opalarką ,troszeczke wodyz ludwikiem dla poslizgu i jazda.Poległem jedynie na naklejce ochronnej na tylny zderzak za bardzo obły kształt .Pojechałem do fachowców od oklejania aut i za 100zł (coś takiego dobrze nie pamiętam) ich folia z montażem i jestem zadowolony <taniec> <taniec> :good:.Gość raklą musiał się dobrze nagimnastykować bo wywinął tak z 1.5 cm na zewnątrz rantu zderzaka. Spróbuj kup kawałek przeźroczystej folii najwyżej ok 5 zł pójdzie w błoto ale raczej wszystko pójdzie gładko a jaka satysfakcja  :grin:
Prius 3 XW30 liftback.

Offline Mirekm71

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Listopada 2020, 15:44:12 »
Tez kupowałem na metry i kleilem w różnych miejscach. Mam taksówkę to kopytami ryją jakby morsem nadawali po tym samochodzie.
P3 2009 205/55 16

Offline sirkris55

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: P3 fl / C-HR
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Listopada 2020, 16:06:15 »
ok sliczne dzieki tak myslalem zeby wyciac ale taki ladny łuk nozyczkami ciezko troszke ale powalcze

kupie :-))))  1m2 i dam rade za ktoryms razem wyjdzie . (moze jakis szablon z kartonu najpierw)
prosze nie krzyczec,,,dziekuje..

za błędy - literówki z gory przepraszam :-))
to nie skapstwo lubie grzebac przy aucie :-)
techstream & icar

Offline Mirekm71

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Listopada 2020, 16:31:36 »
Nie pamietam czy kupiłem metr czy dwa ale dałem za to chyba 20zl i pokleilem progi tam gdzie butami kopią, wnęki z tylu na dole, te końcówki nadkola i na dachu pod kogut i antenę. Samo cięcie jest proste i na prostych powierzchniach dobrze się klei. Gorsze są wnęki, trzeba grzać i tu dużo folii zmarnowałem. 
P3 2009 205/55 16

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl