Autor Wątek: Świecąca się kontrolka ciśnienia w oponach  (Przeczytany 1314 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline adione12

• Toyot Leżący
  • *
Świecąca się kontrolka ciśnienia w oponach
« dnia: 17 Listopada 2020, 21:25:38 »
Witam.
Dziś na drugi dzień po wymianie opon na zimowe zaświeciła się kontrolka ciśnienia. Opony przekładane w nieautoryzowanym warsztacie.Letnie na zimowe na tej samej feldze o takim samym rozmiarze 225/60/18. Jakieś podpowiedzi co dalej robić?

Offline krzych

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Świecąca się kontrolka ciśnienia w oponach
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Listopada 2020, 21:36:33 »
Witam.
Dziś na drugi dzień po wymianie opon na zimowe zaświeciła się kontrolka ciśnienia. Opony przekładane w nieautoryzowanym warsztacie.Letnie na zimowe na tej samej feldze o takim samym rozmiarze 225/60/18. Jakieś podpowiedzi co dalej robić?
Witam. Sprawdzić ciśnienie, jak jest w porządku to skalibrować i gotowe. Jak robi się zimno to często się zdarza że ciśnienie w oponach spada i kontrolka zaczyna świecić. W takim wypadku dopompowuję i kontrolka gasnie. Pozdrawiam

Offline adione12

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Listopada 2020, 21:41:27 »
Ciśnienie jutro sprawdzę. Bardziej mi chodzi o to jak to skalibrować.

Offline krzych

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Listopada 2020, 21:48:34 »
Ciśnienie jutro sprawdzę. Bardziej mi chodzi o to jak to skalibrować.
W Ustawieniach pojazdu wybrać TWPS, wybrać Ustaw ciśnienie i przytrzymać przycisk i powinno być ok. Na wyświetlaczu wielofunkcyjnym pojawi się komunikat Ustawienia układu monitorowania ciśnienia w ogumieniu i lampka ostrzegawcza ciśnienia w ogumieniu mignie 3 razy. Gdy komunikat zniknie, kalibracja będzie zakończona. Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 17 Listopada 2020, 21:52:12 wysłana przez krzych »

Offline trocha

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Listopada 2020, 22:39:51 »
u mnie nigdy nie udało się w ten sposób skalibrować żeby lampka znikła. Zawsze muszę przejechać po tym kilkadziesiąt kilometrów i dopiero znika

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl