Autor Wątek: Kabel / Interfejs diagnostyczny / TIS / Oprogramowanie - co używacie w RAV4 V  (Przeczytany 23099 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline diesel_power

• Toyot Pełzający
  • **
Cześć, przejrzałem trochę wątków dotyczących interfejsów i oprogramowania, ale chciałbym uzyskać informację praktyczną od obecnych użytkowników RAV4 V. Jakie interfejsy używacie w Waszych samochodach i jakie oprogramowanie? Pytam, bo chciałbym coś zamówić, ale chciałbym mieć wcześniej pewność, że na 100% będzie działać i nie będę musiał stawać na głowie żeby to uruchomić (np. zainstalować windows xp ;) ). Z góry dzięki za odzew!

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
Odp: Kabel / Interfejs diagnostyczny / TIS / Oprogramowanie - co używacie w RAV4 V
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Listopada 2020, 17:13:35 »
Win10 64 bit
TechStream V15.00.028 + MINI VCI J2534 FTDI FT232RL
LINK

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
Odp: Kabel / Interfejs diagnostyczny / TIS / Oprogramowanie - co używacie w RAV4 V
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Listopada 2020, 20:50:44 »
Win10 64 bit
LINK

A czym się różni taka wersja mini od tej drugiej?
https://allegro.pl/oferta/vxdiag-nano-wifi-obd2-techstream-v15-toyota-lexus-9747671767?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=NTZjNmU0MTQtNzZkOS00OTE5LWExNDUtZTA4ZGM2MzRmNWMzAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=42e2f977-dbcd-4728-b525-3937ce1efe39

mini kosztuje ok 100zl a tamta druga ponad 600zl - te wersje normal/maxi maja jakieś dodatkowe moce w porównaniu do tych mini? z tego co widziałem to chyba większa wersja ma też wi-fi, ale za dodatkowe 500 zł to raczej mało kusząca opcja

no i jak jest z samym softem? często na aukcjach jest, że obsługuje do 2019 - liczy się wypuszczenie modelu czy jak? będzie działało z MY20 i MY21?

Offline siano111

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4 EXE AWDi
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Listopada 2020, 22:45:48 »
Win10 64 bit
LINK
czy cały zestaw z opisu jest w tej pierwszej opcji FT232RL czy trzeba coś dodatkowo domawiać np. jakieś przejściówki (chodzi mi o to czy w komplecie jest złącze z kabelkiem i oprogramowaniem)

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Listopada 2020, 09:40:44 »
Nic, to jest komplet.

Offline diesel_power

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 19 Listopada 2020, 09:51:59 »
Win10 64 bit
LINK
Dziękuję bardzo!

Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #6 dnia: 19 Listopada 2020, 13:16:57 »
Ukłony do doświadczonego, bo to on to znalazł i podzielił się wiedzą.

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #7 dnia: 19 Listopada 2020, 21:12:49 »
Ja nie chcialem czekać tak dlugo na kabel i z allegro przyszedl wczoraj.

Techstream + sterowniki do kabla .. to z neta poszperane i zainstalowane .. ale to mi troche zajelo, bo Chińczyki maja jakis lepszy dostep do software?u

noi z tym podpinaniem kabla do auta (na ON) to chwilami metoda prób i bł?dôw(wypinać-wpinać)

ai Podziekowanie dla 'Doswiadczonego' za ruszenie machiny Tech.. na grupie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline doswiadczony

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 19 Listopada 2020, 22:29:26 »
Dzięki za miłe słowa.
Z tego co przeczytałem o interfejsach OBD2 dla Toyoty, to lepszym (droższym) rozwiązaniem jest Mongoose, który posiada szybszy transfer danych zbliżony do firmowego sprzętu.

Wspominane wyżej mini-VCI są wolniejsze, ale o dziwo dają radę w ustawieniach i kasowaniu błędów (sprawdzono!). Właśnie miałem trochę czasu by uporządkować okienka z TechStream, więc najlepiej będzie założyć nowy wątek dotyczący ustawień.

Offline krzych

• Toyot Leżący
  • *
Witam. Ja zamówiłem u chińczyka. Niestety płytka nie działa i Chińczyk nie odpowiada. Ściągnąłem Techstream 15.00.26 ale niestety nie mogę znaleźć kodu do zarejestrowania. Podpowiedźcie co robić. Dziękuję i pozdrawaaiam

Ja nie chcialem czekać tak dlugo na kabel i z allegro przyszedl wczoraj.

Techstream + sterowniki do kabla .. to z neta poszperane i zainstalowane .. ale to mi troche zajelo, bo Chińczyki maja jakis lepszy dostep do software?u

noi z tym podpinaniem kabla do auta (na ON) to chwilami metoda prób i bł?dôw(wypinać-wpinać)

ai Podziekowanie dla 'Doswiadczonego' za ruszenie machiny Tech.. na grupie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
« Ostatnia zmiana: 04 Grudnia 2020, 10:01:17 wysłana przez krzych »

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
Napisz maila do 'autokent@yandex.ru'.
Podaj ID i wersję, automat wygeneruje klucz i odeśle odpowiedź.

Offline krzych

• Toyot Leżący
  • *
Dziękuję, już sprawdzam

Offline piotrek404

• Toyot Leżący
  • *
Sorry za laickie pytanie, ale potrzebna wersja na 17 czy 22 piny?

Offline krzych

• Toyot Leżący
  • *
Jeszcze raz zawrócę głowę. Czy długo trzeba czekać na odpowiedź. Myślałem że jak automat do będzie szybciutko a ja czekam już kilka godzin i nic.  :o Pozdrawiam

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
Cytat: Kiełek w Dzisiaj o 10:35:19

Jeszcze raz zawrócę głowę. Czy długo trzeba czekać na odpowiedź. Myślałem że jak automat do będzie szybciutko a ja czekam już kilka godzin i nic.  :o Pozdrawiam

Dostałem w ciągu minuty? Napisz po angielsku, to gościu z Rosji, może automat nie ogarnia parsowania naszego języka. I napisz z innego adresu :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl