Autor Wątek: Rav4 V Zmiana ustawień / TechStream  (Przeczytany 122356 razy)

Offline siano111

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4 EXE AWDi
Odp: Rav4 V Zmiana ustawień / TechStream
« Odpowiedź #60 dnia: 12 Grudnia 2020, 11:04:05 »
Jak od chińczyka jest płytka i program się zainstaluje to z odpowiednim patchem musi działać. Jak już pisałem wcześniej antywir wywala mi plik ale po wyłączeniu antywirusa wszystko zaczęło śmigać i u mnie w chinczyku lamka się nie zmienia cały czas czerwona, A ustawienia chociażby szyb poszły bez problemu

Wysłane z mojego SM-J600FN przy użyciu Tapatalka

Offline krzych

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #61 dnia: 12 Grudnia 2020, 11:06:13 »
kombinujecie jak koń pod góre

laptop najpierw musi 'widzieć' kabel !!
sterowniki trzeba wgrać tak jak pokazujä czy na youtube czy warto tez przelecieć temat 'modyfikacje..' od 1 posta i szukać.bo sä tez odnośniki do forum chyba Corrolki ..

ja,jak coś szukałem,to pyk..screen w tel i potem wiedzialem co gdzie jest.

btw -> jak juz odpalicie TS - to poróbcie screeny ustawień .. jakbyście chcieli coś zmieniać 'z palca'

Witam. No właśnie z tym kabelkiem mam problem. Na win7 wszystko się instaluje elegancko ale po podpięciu kabelka i uruchomieniu mvci niestety ciągle not connected. Dzięki za zainteresowanie. Pozdrawiam.
to nie jest takie proste,wiec trzeba czasu i chęci

Offline krzych

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #62 dnia: 12 Grudnia 2020, 11:09:02 »
Jak od chińczyka jest płytka i program się zainstaluje to z odpowiednim patchem musi działać. Jak już pisałem wcześniej antywir wywala mi plik ale po wyłączeniu antywirusa wszystko zaczęło śmigać i u mnie w chinczyku lamka się nie zmienia cały czas czerwona, A ustawienia chociażby szyb poszły bez problemu

Hmm. Nie mam zainstalowanego antywirusa, wyłączam wszystkie zapory w Windows a na win 10 programik MVCI się nie instaluje :o

Offline ZiE_MiA

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #63 dnia: 12 Grudnia 2020, 16:31:57 »

Hmm. Nie mam zainstalowanego antywirusa, wyłączam wszystkie zapory w Windows a na win 10 programik MVCI się nie instaluje :o
Może pomoże wyłączenie podpisu cyfrowego plików?

Wysłane z mojego MI 9 Transparent Edition przy użyciu Tapatalka

Offline Kerad12

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #64 dnia: 12 Grudnia 2020, 21:39:02 »
Witam. Zainstalowałem TechStream oraz sterowniki pod Win 7. Niby wszystko działa, dioda pali cały czas na czerwono, połączenia z samochodem nie ma. Co można jeszcze wykombinować? Ma ktoś propozycję. Z góry dziękuję za pomoc. Jeszcze pytanie w jakiej pozycji powinien być zapłon?

Offline krzych

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #65 dnia: 12 Grudnia 2020, 21:56:02 »
Witam. Zainstalowałem TechStream oraz sterowniki pod Win 7. Niby wszystko działa, dioda pali cały czas na czerwono, połączenia z samochodem nie ma. Co można jeszcze wykombinować? Ma ktoś propozycję. Z góry dziękuję za pomoc. Jeszcze pytanie w jakiej pozycji powinien być zapłon?
A po uruchomieniu Mvci przy wpiętym do kompa kabelku pokazuje wersję programu i że połączono? Bo u mnie właśnie w tym miejscu widzę że nie połączono. Ale będę próbował jeszcze wyłączenie podpisu cyfrowego sterowników w win10 jak zasugerował wcześniej kolega i jeszcze raz zainstaluję na win10. Pozdrawiam

Offline ZiE_MiA

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #66 dnia: 12 Grudnia 2020, 22:08:17 »
A po uruchomieniu Mvci przy wpiętym do kompa kabelku pokazuje wersję programu i że połączono? Bo u mnie właśnie w tym miejscu widzę że nie połączono. Ale będę próbował jeszcze wyłączenie podpisu cyfrowego sterowników w win10 jak zasugerował wcześniej kolega i jeszcze raz zainstaluję na win10. Pozdrawiam
Tylko odinstaluj i pousuwaj wszystkie foldery i pliki i restart potem próbuj instalować z wyłączonym podpisem

Wysłane z mojego MI 9 Transparent Edition przy użyciu Tapatalka

Offline Kerad12

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #67 dnia: 12 Grudnia 2020, 23:14:03 »
Cytuj (zaznaczone)
Po uruchomieniu MVCI i podłączeniu kabelka Status:Connected, Message:Device Connected.
Wszystko robiłem według tej instrukcji na Win 7 https://www.blog-teknisi.com/2020/03/install-mini-vci-j2534-driver-untuk.html
Niestety po podłączeniu do samochodu, nic się nie zmienia. Brak połączenia.

Offline Kerad12

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #68 dnia: 15 Grudnia 2020, 11:20:26 »
Panowie cały czas walczę z połączeniem. Chińczyk do kabelka dorzucił TechStream 13.00.022 i 15.00.028.
Po uruchomieniu MVCI jest widoczny kabelek, natomiast Techstream się nie łączy z samochodem. TechStream 13.00.022 po wejściu VIM Select ma aktywny XHorce - MVCI natomiast 15.00.028 brak akywności.
Teraz pytanie, co jeszcze musiałbym zmienić żeby uzyskać połączenie poprzez TechStream 13.00.022? Wszystko jest zgodnie, tak jak opisał Kolega w swoim poście https://avensis.info/viewtopic.php?p=479433&sid=2cf18f4061d53052162eeb52a6daf5c9#p479433

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #69 dnia: 15 Grudnia 2020, 13:07:02 »

Teraz pytanie, co jeszcze musiałbym zmienić żeby uzyskać połączenie poprzez TechStream 13.00.022?

panie... v13 nie odpalisz Ravki z 2020 ..

nie wiem jak Ty tam kombinujesz z v15  :grin: ..  ale jak nie idzie, to albo kogoś znajdz z okolicy (jesli Krakow/okolice - to mozna by to ogarnąć..) 
..2 opcja..bierz od Żony 300 pln i zasuwaj do ASO  :cool: <diabel>

Offline Kerad12

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #70 dnia: 16 Grudnia 2020, 10:22:46 »
Dobra, wykombinowałem coś żeby żona stówek nie musiała w serwisie rzucać :cheesy:.
Tylko po podłączeniu do auta pojawia się interfejs "Kreator połączenia pojazdu" i czeka na wpisanie kodu pojazdu. Co z tym problemem począć? Doradźcie Panowie.

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #71 dnia: 16 Grudnia 2020, 11:56:58 »
Tylko po podłączeniu do auta pojawia się interfejs "Kreator połączenia pojazdu" i czeka na wpisanie kodu pojazdu. Co z tym problemem począć? Doradźcie Panowie.

1 strona posta - masz full opis ze screenami  :-)

Offline krzych

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #72 dnia: 16 Grudnia 2020, 16:18:30 »
ja
Udało się na win7 czy win 10?

Offline Kerad12

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #73 dnia: 16 Grudnia 2020, 23:09:41 »
Udało się na win7 czy win 10?
I na Win 7 i Win 10 utkwiłem w tym samym punkcie. Kabelek działa ok. Następuje próba połączenia z pojazdem i tutaj zaczynają się "schody". Nie nawiązuje połączenia. Upływa czas połączenia i na tym koniec. Nie za bardzo wiem co dalej.

Offline Kerad12

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #74 dnia: 23 Grudnia 2020, 12:27:58 »
Panowie, czy ktoś może mi udzielić info? Mam MVCI J2534 i Techstream 15.30.xxx. Niestety ten zestaw nie łączy się z samochodem. Wszystkie sterowniki wgrane na Win 7 i niby jest OK. Jednak samochód nie reaguje. Czy to jest w stanie zadziałać?
« Ostatnia zmiana: 23 Grudnia 2020, 12:32:01 wysłana przez Kerad12 »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl