Autor Wątek: Rav4 V Zmiana ustawień / TechStream  (Przeczytany 122437 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maver27

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Rav4 V Zmiana ustawień / TechStream
« Odpowiedź #75 dnia: 07 Stycznia 2021, 20:58:01 »
Witam,czy któryś z kolegów podesłałby mi na priv "patcha 64bit" do teachstream v15. Moja płyta niestety przyszła rozwarstwiona, a z chinolem nie mogę się dogadać. ciągle podsyła mi jakiś wykastrowany patch. Z góry dzięki.

Offline Kerad12

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #76 dnia: 07 Stycznia 2021, 22:20:40 »
Podeślij jakiś namiar.

Offline ZiE_MiA

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #77 dnia: 07 Stycznia 2021, 23:43:21 »
Paczka trochę zajmuję wrzucę jutro na dysk gogla to podeślę ci linka

Wysłane z mojego MI 9 Transparent Edition przy użyciu Tapatalka

Offline piotrek404

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #78 dnia: 25 Stycznia 2021, 11:49:31 »
Eh nie mogę rozgryźć działania tego bagażnika, ale jest denerwujące :)
Jak zapłon nie jest włączony to jeszcze ok, działa ładnie otwieranie nogą, przyciskiem na klapie, jak i kluczykiem po przytrzymaniu przycisku.
Gorzej jak zapłon jest włączony. Taka sytuacja: jadę autem, zatrzymuję się, wrzucam na P, wychodzę z auta i idę do bagażnika: nie działa otwieranie w żaden sposób. Próbuję odryglować drzwi na kluczykiem lub otworzyć klapę kluczykiem - nic nie działa. Muszę podejść do drzwi kierowcy i odryglować całe auto przyciskiem na panelu sterowania. Wtedy działa odryglowanie przyciskiem na klapie, ale nogą i na kluczyku już nie (chyba tak to jest, bo trochę się zamotałem przy aucie, a i pora byłą późna;)
Zmieniałem ostatnią opcje na screenie, ale w sumie za bardzo nie wiem co ona robi, a nie zauważyłem żadnej różnicy.

Podsumowując: jak to najlepiej ustawić w techstremie, żeby trybiło zawsze, niezależnie od włączonego napędu i aby dało się odryglować zaryglowane od środka również kluczykiem, a nie tylko na panelu sterowania szybami kierowcy.

Offline Baca90

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #79 dnia: 25 Stycznia 2021, 12:07:16 »
Panowie gdzie teraz najlepiej kupić kabel i wszystko co trzeba do zmiany ustawień?

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
Rav4 V Zmiana ustawień / TechStream
« Odpowiedź #80 dnia: 25 Stycznia 2021, 12:43:57 »
Eh nie mogę rozgryźć działania tego bagażnika, ale jest denerwujące :)
Jak zapłon nie jest włączony to jeszcze ok, działa ładnie otwieranie nogą, przyciskiem na klapie, jak i kluczykiem po przytrzymaniu przycisku.
Gorzej jak zapłon jest włączony. Taka sytuacja: jadę autem, zatrzymuję się, wrzucam na P, wychodzę z auta i idę do bagażnika: nie działa otwieranie w żaden sposób. Próbuję odryglować drzwi na kluczykiem lub otworzyć klapę kluczykiem - nic nie działa. Muszę podejść do drzwi kierowcy i odryglować całe auto przyciskiem na panelu sterowania. Wtedy działa odryglowanie przyciskiem na klapie, ale nogą i na kluczyku już nie (chyba tak to jest, bo trochę się zamotałem przy aucie, a i pora byłą późna;)
Zmieniałem ostatnią opcje na screenie, ale w sumie za bardzo nie wiem co ona robi, a nie zauważyłem żadnej różnicy.

Podsumowując: jak to najlepiej ustawić w techstremie, żeby trybiło zawsze, niezależnie od włączonego napędu i aby dało się odryglować zaryglowane od środka również kluczykiem, a nie tylko na panelu sterowania szybami kierowcy.
ano bo źle sie zabierasz do tego .. ustawianie najlepiej dziala z Jackiem w szklance

- na zapłonie (np na P) nie otworzysz klapy z kluczyka
- jak wysiadasz na zapłonie na P - i odryglujesz tylko swoje drzwi , to nawet nie otworzysz klapy z przycisku koło kierownicy -> wtedy trzeba odblokować wszystkie drzwi - by klape z przycisku obok kierownicy ai z przycisku na klapie otworzyć .

screen: przedostatnią opcje mam na 'user setting position?
ostatnia opcja - to wlasnie otwieranie klapy na zapłonie na P 'z buta'

btw Jak juz sie bawisz - to ustaw sobie otwieranie klapy z kluczyka bez odryglowania wszystkich drzwi (jak auto zgaszone) - no albo juz masz / albo nie chcesz ... ale przydaje sie to (jest temat tu na forum Otwieranie klapy...)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
« Ostatnia zmiana: 25 Stycznia 2021, 12:46:06 wysłana przez crystian09 »

Offline piotrek404

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #81 dnia: 25 Stycznia 2021, 12:52:36 »
A no czyli tak to już po prostu jest, no trudno, dobrze że z ostatnią opcją chociaż trafiłem :)
Tego otwierania z pilota, bez odryglowania, chyba nie potrzebuję bo tak się przyzwyczaiłem do otwierania nogą, że w zasadzie 90% tak robię ;)

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #82 dnia: 25 Stycznia 2021, 12:57:19 »
A no czyli tak to już po prostu jest, no trudno, dobrze że z ostatnią opcją chociaż trafiłem :)
Tego otwierania z pilota, bez odryglowania, chyba nie potrzebuję bo tak się przyzwyczaiłem do otwierania nogą, że w zasadzie 90% tak robię ;)

mnie Żona pogoniła, że musi czekać z siatami jak czasami z biedrony idziemy aaa sypie śniegiem .. wiec pozmienialem,zeby juz byla klapa otwarta jak podejdziemy pod auto  :grin:

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #83 dnia: 25 Stycznia 2021, 13:11:03 »
Dlatego ja wyłączyłem blokowanie drzwi po pewnej prędkości w menu auta i otwieram kiedy chcę klapę od środka po przytrzymaniu przycisku w desce rozdzielczej, lub z przyciskiem z klapy/ lub nogą. Otwierania z kluczyka nie używam prawie nigdy, bo kluczyk trzeba wyciągać.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #84 dnia: 25 Stycznia 2021, 13:18:39 »
Dlatego ja wyłączyłem blokowanie drzwi po pewnej prędkości w menu auta i otwieram kiedy chcę klapę od środka po przytrzymaniu przycisku w desce rozdzielczej, lub z przyciskiem z klapy/ lub nogą. Otwierania z kluczyka nie używam prawie nigdy, bo kluczyk trzeba wyciągać.

no tak (pamietam..kiedys t w jakims temacie było..) ale - jak gdzies czekam na żone i mam na P - to wlasnie nie potrzebuje wtedy odryglowanych drzwi .. tak że ...każdy znajdzie coś w opcjach dla siebie  <taniec>

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #85 dnia: 25 Stycznia 2021, 13:22:09 »

no tak (pamietam..kiedys t w jakims temacie było..) ale - jak gdzies czekam na żone i mam na P - to wlasnie nie potrzebuje wtedy odryglowanych drzwi .. tak że ...każdy znajdzie coś w opcjach dla siebie  <taniec>
No właśnie ja w takiej sytuacji potrzebuję, bo zawsze zapominałem że są zamknięte i żona się szarpała z klamką co dość jednoznacznie potrafiła mi "dać do zrozumienia"

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline iazz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #86 dnia: 23 Lutego 2021, 09:27:07 »
MVCI v1.4 nie pozwala na zmianę ustawień, MVCI v2.0.4 z dodatkowym chipem pozwala na zmianę i zapis ustawień (poza TPMS) - przy zakupie poza opisem koniecznie należy się kierować wyglądem płytki z PCB (zdjęcia "dobrego" klonu MVCI są pod linkiem we wcześniejszym poście) - jak nie widać PCB to lepiej nie kupować (oceniam na 90% szanse że będzie to v1.4).

A ja właśnie się zorientowałem, że przez nieuwagę oraz nieprzeczytanie tych postów a propos v1.4.1 vs. v2.0.4, kupiłem taki właśnie v1.4.1.  Jednak okazuje się, że bez problemu zmieniłem ustawienia "custom settings" (domykanie/otwieranie wszystkich szyb+dachu przy ryglowaniu/odryglowaniu, buzzery niezapiętych pasów, itd.).  O co chodzi z tym "dobre tylko do odczytu"?

Offline ArtFoto

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #87 dnia: 23 Lutego 2021, 10:07:05 »

btw Jak juz sie bawisz - to ustaw sobie otwieranie klapy z kluczyka bez odryglowania wszystkich drzwi (jak auto zgaszone) - no albo juz masz / albo nie chcesz ... ale przydaje sie to (jest temat tu na forum Otwieranie klapy...)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Można wiedzieć jakie ustawienia trzeba aby otwieranie klapy bagażnika bylo bez odryglowania drzwi?

« Ostatnia zmiana: 23 Lutego 2021, 10:17:56 wysłana przez ArtFoto »

Offline iazz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #88 dnia: 23 Lutego 2021, 10:26:51 »
Można wiedzieć jakie ustawienia trzeba aby otwieranie klapy bagażnika bylo bez odryglowania drzwi?

Obstawiam, że to "Door unlock with 1 motion", wybór "Backdoor".  Ale jeszcze nie zdążyłem sprawdzić.

Offline Baca90

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #89 dnia: 23 Lutego 2021, 11:02:19 »
aliexpress.com/item/32917313230.html

Czy to jest ten 2.0.4 prawidłowy którym wyłączę buzer nie zapiętych pasów?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl