Autor Wątek: Rav4 V Zmiana ustawień / TechStream  (Przeczytany 122371 razy)

Offline msk71

• Prawie Toyot
  • Samochód:: RAV IV 5th Gen
Odp: Rav4 V Zmiana ustawień / TechStream
« Odpowiedź #285 dnia: 27 Października 2023, 19:22:11 »
Techstream pobierasz z tego linku co podałeś. Licencja jest też na tej stronie do kupienia. To jest płatne oprogramowanie.

Nie kupowałem w Polsce kabelka ale masz tutaj aktualny link na Ali do tego co ja kupowałem:
https://www.aliexpress.com/item/672381461.html
Brałem wersje: MINIVCI FT232RL

Kabelek dotarł, Techstream zainstalowany, licencja kupiona.. ale: kiedy wklejam jej nr i klikam OK, to okienko się zamyka i ponownie otwiera, z pustym polem licencji. Jakieś pomysły wtf?

Offline Emerceen

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 GR Sport
« Odpowiedź #286 dnia: 07 Listopada 2023, 07:53:52 »
Przeglądając dziś ustawienia przy okazji zmiany ustawień klapy natrafiłem na remote air conditioner - OFF orientuje się ktoś do czego służy ta funkcja jeśli zostanie włączona ?

Prawdopodobnie jest to ustawienie możliwości włączania klimatyzacji z aplikacji MyT lub MyToyota

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #287 dnia: 08 Lutego 2024, 23:03:33 »
Techstream pobierasz z tego linku co podałeś. Licencja jest też na tej stronie do kupienia. To jest płatne oprogramowanie.

Techstream jest na torrentach .. za free .. wystarczy poszukać w necie - jesli sie już ktoś za to grzebanie w Ustawieniach auta zabiera ..

przynajmniej myśmy tak robili 3 lata  temu

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline boniu

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #288 dnia: 09 Lutego 2024, 08:21:33 »
Dla mnie to jest zwykła kradzież. Czy ukradniesz jakiś przedmiot, czy oprogramowanie, to ktoś na to pracował i ktoś za swoją pracę chce wynagrodzenie.
To czy program jest za drogi, czy abonament ma sens to już inny problem, ale kradzież nie jest rozwiązaniem.
Uprzedzając różnego rodzaju teksty, w życiu zdarzyło mi się coś pobierać rzeczy z torrentów czy innych miejsc, ale od czasu, gdy zarabiam na życie, nie wykonuje takich czynności.
« Ostatnia zmiana: 09 Lutego 2024, 08:23:34 wysłana przez boniu »
Toyota Rav4 2.5 Exe AWDi 8X8 Elite Blue MY23

Toyota Corolla 2.0 TS Exe + Vip + JBL
Zamówienie: 7.12.2021 -> Anulowanie zamówienia przez Toyote: 10.10.2022

Offline shark_

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #289 dnia: 09 Lutego 2024, 09:01:23 »
ale od czasu, gdy zarabiam na życie, nie wykonuje takich czynności.
No i tym tekstem rozwaliłeś system.
Corolla 1.8 hybrid 23' style sedan

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #290 dnia: 09 Lutego 2024, 11:43:55 »
...dlaczego? Każdy może się "nawrócić". Piłem ale nie piję, paliłem ale nie palę, kradłem ale nie kradnę itd...
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Emerceen

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 GR Sport
« Odpowiedź #291 dnia: 09 Lutego 2024, 12:55:46 »
Dla mnie to jest zwykła kradzież. Czy ukradniesz jakiś przedmiot, czy oprogramowanie, to ktoś na to pracował i ktoś za swoją pracę chce wynagrodzenie.
To czy program jest za drogi, czy abonament ma sens to już inny problem, ale kradzież nie jest rozwiązaniem.
Uprzedzając różnego rodzaju teksty, w życiu zdarzyło mi się coś pobierać rzeczy z torrentów czy innych miejsc, ale od czasu, gdy zarabiam na życie, nie wykonuje takich czynności.

Dokładnie, pobranie czegoś nielegalnie za darmo to identyczna kradzież jak każda inna. Na szczęście mentalność w Polsce się zmienia i piractwo z roku na rok się zmniejsza.

Offline wpisdu

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Plug-in
« Odpowiedź #292 dnia: 09 Lutego 2024, 13:15:50 »
Toyota teraz, bo crystian09 pobrał ich TechStream'a z torrentów  :grin: :grin: :grin:

« Ostatnia zmiana: 09 Lutego 2024, 13:17:40 wysłana przez wpisdu »

Offline Ari93

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 AWD-i 2020
« Odpowiedź #293 dnia: 13 Lutego 2024, 10:48:10 »
Przeglądając dziś ustawienia przy okazji zmiany ustawień klapy natrafiłem na remote air conditioner - OFF orientuje się ktoś do czego służy ta funkcja jeśli zostanie włączona ?

Nie będę zakładał osobnego tematu ale zapytam tutaj; kolega z posta wyżej wspomina o "remote air conditioner" a mi niedawno wpadł na yt filmik z 5 ciekawostkami z "nowoczesnych" aut toyoty i lexusa w tym przełączanie na tempomat "zwykły" z adaptacyjnego, o działaniu hamulca, modyfikacjach z techstreama czy no właśnie: zdalnym uruchomieniem silnika. Ma to działać tak że na wyłączonym aucie nalezy trzykrotnie kliknąć na pilocie przycisk blokady auta przytrzymując trzecie kliknięcie kilka sekund. Dzieła to u nas w ravkach? A może to jest opcja właśnie do "remote air conditioner"? Kilka scenariuszy bym wymyślił gdzie to by się mogło przydać ;p

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #294 dnia: 13 Lutego 2024, 11:08:57 »
zdalnym uruchomieniem silnika

Tylko USA i tylko z modułem Remote Start
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline praetore

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Plug In
« Odpowiedź #295 dnia: 22 Lutego 2024, 09:05:27 »
Mam mały problem z klapą. Ustawiłem w Techstream otwieranie klapy z kluczyka przy zamkniętych innych drzwiach. Wszystko pięknie, ale załącza mi się od razu alarm. To samo przy wersji z otwieraniem klapy i odryglowaniem pozostałych drzwi jednocześnie. Co może być problemem? Mam Cobrę z kartą Proxy. Gdzieś czytałem na forum o tym problemie, ale nie pamiętam czy było rozwiązanie.  Baterie w pilotach świeże. Kick sensor działa idealnie i przy obu ustawieniach nie załącza się alarm.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #296 dnia: 22 Lutego 2024, 09:18:04 »
Problemem jest odległość karty proxy od auta i zapewne działają czujniki ruchu.
« Ostatnia zmiana: 22 Lutego 2024, 09:32:22 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
« Odpowiedź #297 dnia: 22 Lutego 2024, 10:09:36 »
Który rok samochodu?
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline praetore

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Plug In
« Odpowiedź #298 dnia: 22 Lutego 2024, 14:47:28 »
Który rok samochodu?
2021 C+S

Problemem jest odległość karty proxy od auta i zapewne działają czujniki ruchu.
Odległość nie ma znaczenia. Ani stanie przy blachach nie pomaga. Bateria świeża.
« Ostatnia zmiana: 22 Lutego 2024, 14:53:38 wysłana przez praetore »

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
« Odpowiedź #299 dnia: 22 Lutego 2024, 14:58:00 »
Była zmiana anten od Cobry na dłuższe plus wymiana centralek oraz Kart Proxi na te z zieloną diodą by poprawić zasięg systemu. Do tego konfiguracja centrali na inną grupę by uwzględnić tą funkcjonalność otwierana bagaznika. Czy masz pozmianowe?
Kolor diody na karcie może coś powiedzieć ale resztę to już demontaż i fizyczne sprawdzenie (zapewne stare części przed zmianowe)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl