Autor Wątek: Doposażenie przy zakupie.  (Przeczytany 1901 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dzidek8989

• Toyot Leżący
  • *
Doposażenie przy zakupie.
« dnia: 01 Grudnia 2020, 06:48:13 »
Witam posiadaczy lub tych co planują dopiero zakup toyoty w wersji touring sport.
Na codzień mieszkam w Niemczech i ciekaw jestem czy również w Polsce jest to tak wszystko trochę na nie korzysc kupującego.
Bylem wczoraj w salonie i zrobiliśmy konfigurację auta. Sprzedawca zapytał miedzy innymi czy potrzebujemy mieć nawigację w samochodzie. Odpowiedziałem ze nie gdyz korzystam zawsze z nawigacji w telefonie. Później w broszurze doczytałem że nie biorąc nawigacji nie mam czytania znaków a to bym chciał mieć. Trochę słabo jak dla mnie. W Polsce tez tak jest?

Offline tko

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Doposażenie przy zakupie.
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Grudnia 2020, 08:09:42 »
nie wiem jak to jest w touring sport w Polsce, ale w sedanie nie brałem nawigacji, a czytanie znaków (RSA) i tak było dostępne. I jak sprawdzałem układ rozpoznawania znaków drogowych (RSA) był dostępny w każdej wersji wyposażenia Active, Comfort i Executive w standardzie, bez dopłaty.   
Toyota CHR 2.0 AWDi 2024 r.
Kia Picanto 1.0 2019 r.
Mercedes SLK 2.3 1996 r.

Offline gogolec

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV 4 AWD
« Odpowiedź #2 dnia: 01 Grudnia 2020, 08:24:30 »
Potwierdzam. W moim sedanie 2019 także nie mam nawigacji a rozpoznawania znaków działa.
Corolla XII 2019 Hybrid, RAV 4 2021 AWD Hybrid

Offline lucasgudz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 01 Grudnia 2020, 08:35:30 »
Ja mam wersję touring sports bez nawigacji, natomiast czytanie znaków jak najbardziej mam w aucie. Inna sprawa, że ten system potrafi się mylić i nie zawsze pokazuje poprawne wartości, ponieważ "zauważy" znak, który nie jest na naszej drodze, a np. na drodze obok. Niemniej przez 95% poprawnie wskazuje ograniczenia. Inna kwestia jest taka, że w Polsce ograniczenie prędkości jest odwoływane po przejeździe przez skrzyżowanie, a tego już ten system nie rozpozna i dalej będzie wyświetlał ograniczenie prędkości za skrzyżowaniem. Niemniej, o ile się orientuję, w Niemczech ograniczenie prędkości musi być odwołane osobnym znakiem, więc powinno to działać dużo lepiej.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #4 dnia: 01 Grudnia 2020, 08:41:40 »
Z modułem Navi ten system działa o niebo lepiej, ale to logiczne bo jest wspomagany wpisanymi oznaczeniami.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl