Autor Wątek: Nowa RAV4 - furkotanie  (Przeczytany 7768 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nowis

• Prawie Toyot
Odp: Nowa RAV4 - furkotanie
« Odpowiedź #15 dnia: 13 Grudnia 2020, 07:35:51 »
należy delikatnie paluszkami zdjąć wyżej zaznaczony na czerwono plastik, jest m. in na zaczepach do podszybia, a także na spince do słupka a. Spinka jest widoczna dopiero po zdjęciu tego plastiku. Spinki nie ściągałem, nie miałem narzędzi i nie chciałem niczego urwać a widać że jest dedykowana do tego modelu i pewnie dostępna tylko w ASO. Całą spinkę zasilikonowalem i założyłem plastik. W moim przypadku pomogło, więcej tego nie tykalem

Offline kapelusz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: 20RAV4 H AWD CS
« Odpowiedź #16 dnia: 14 Grudnia 2020, 17:01:23 »
Też mam taki odgłos, myślałem że to z drzwi pasażera, sprawdzę patent z silikonem...

Offline nessip

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 14 Grudnia 2020, 22:10:23 »
Powiem Wam, ciekawa sprawa, u siebie miałem tak, że ten element odstawał z kolei po lewej stronie. Fur kotu nie było ale mnie wkurzało. Że nie jest symetrycznie, reklamacja i okazało się, że spinka źle wpięta. Kurde takie bzdury w aucie za ciężkie $. Ale reszta super...prawie.

Pozdr,
n.

Spritmonitor.de" border="0

Offline Krzys

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 28 Grudnia 2020, 22:28:47 »
U mnie temat też został rozwiązany podklejeniem silikonem, nie wiem dokładnie gdzie, robił serwis na gwarancji. Teraz nic nie furkocze, jest super

Offline MariuszP.

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 11 Marca 2021, 23:01:00 »
I moja Toyka nie uchroniła się przed furkotaniem. Przy 120 nie dało się jechać bo słyszy się tylko to. Wizyta w ASO niestety przy ogromnych mrozach. Stwierdzili, że jestem pierwszą osobą, która zgłasza się z tym problemem. Obejrzeli, że faktycznie odstaje więc ze strony serwisu propozycja podklejenia. Niestety w tej chwili podklejone nie furkocze ale regularnie szumi przy tej samej prędkości. Planuję kolejną wizytę gdy pogoda odpuści troszkę.

Offline diesel_power

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 12 Marca 2021, 08:59:24 »
Podklejanie silikonem? Tak producent przewidział? Bo brzmi to jak naprawa u pana Kazia w garażu...

Offline bilans

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 07 Maja 2021, 09:58:42 »
ciąg dalszy furkotania , podczas rozmowy z serwisem umawiając się na przegląd wspomniałem o tym elemencie...
wczoraj na przeglądzie bez słowa został wymieniony przez serwis na nowy o nic nie pytali czyli temat im znany...
mam wrażenie że wymieniony element jest sztywniejszy hmm  okaże się jak gdzieś zrobię szybszą trasę..

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl