Autor Wątek: Boczki drzwi  (Przeczytany 1993 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rafal99

• Toyot Leżący
  • *
Boczki drzwi
« dnia: 07 Grudnia 2020, 15:10:03 »
Witam wszystkich. Jest to mój pierwszy post tutaj ;)

Mam następujące pytanie, może mnie naprowadzicie czy dobrze myślę. Mam Corollę sedan (Comfort + Style + Tech) i boczki drzwi są u mnie w górnej części z twardego tworzywa. Oglądałem jednak wersję HB i tam górna część jest tapicerowana. Wersja boczków zależy od wersji nadwozia? Czy może w wyższej wersji wyposażenia sedana były tapicerowane?

I drugie pytanie - czy boczki z innej wersji nadwoziowej (przednie) będą pasować do sedana?

Niesamowicie mnie irytuje ten twardy boczek. Nie dość, że słabo wygląda, to jeszcze często opieram tam łokieć i zwyczajnie jest mi niewygodnie. Zastanawiam się nad kupnem miękkich boczków i wymianą.

To samo jest z elementem nad przełącznikiem trybu jazdy, także u mnie jest z twardego plastiku, a w innych wersjach tapicerowany...

Pozdrawiam!

Offline Diggle96

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Boczki drzwi
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Grudnia 2020, 13:19:57 »
Jest dokładnie jak mówisz. W sedanie niestety tapicerowane boczki są tylko w wersji executive, natomiast w innych nadwoziach występują już od biedniejszych wersji. Sam dałem się na to nadziać, bo byłem na jeździe próbnej executive a zamówiłem Comfort+style+tech i trochę się zawiodłem.

Co do spasowania boczków innych nadwozi do sedana to nie mam pojęcia.
Camry 2,5 Hybrid

Offline rafal99

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Grudnia 2020, 15:34:52 »
Dzięki za odpowiedź. Mniej więcej tak samo ja się oszukałem i pluję sobie w brodę, że tego nie sprawdziłem. Na pierwszy rzut oka wnętrze wyglądało ok, dopiero potem zauważyłem te plastiki, ale już nie było sensu się wycofywać.

Bardzo poważnie myślę o wymianie, widziałem boczki od kombi za 300 zł za sztukę. Na ten moment jest to jedyny element w tym samochodzie, który mnie zdecydowanie irytuje. Ale wolałbym się najpierw upewnić, że będzie pasować.

Offline D3F

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS 1.8H
« Odpowiedź #3 dnia: 09 Grudnia 2020, 15:52:26 »
o którą część boczków chodzi?
Bo wg mnie tylko podłokietnik w drzwiach jest tapicerowany, górna część to takie miększe tworzywo.

Offline Diggle96

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 09 Grudnia 2020, 16:42:13 »
o którą część boczków chodzi?
Bo wg mnie tylko podłokietnik w drzwiach jest tapicerowany, górna część to takie miększe tworzywo.

Źle to ujęliśmy. Chodzi właśnie o to miękkie tworzywo
Camry 2,5 Hybrid

Offline rafal99

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 09 Grudnia 2020, 18:12:09 »
W wersji, którą miałem na jeździe próbnej było przeszycie (albo pseudo przeszycie, nie wiem), takie jak na desce. I takie samo na tym elemencie nad przełącznikiem trybu jazdy. Myślałem, że to jest tapicerowane, ale w sumie wszystko jedno - ważne, że jest miękkie.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl