Autor Wątek: Światła przeciwmgielne toyota corolla 2018 r. sedan 1,6  (Przeczytany 1425 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Grzegorz K

• Prawie Toyot
Światła przeciwmgielne toyota corolla 2018 r. sedan 1,6
« dnia: 09 Grudnia 2020, 12:04:19 »
Witam
Mam mały problem . Zamontowałem halogeny w mojej toyocie corolli 2018 r. sedan 1,6 ( fabrycznie auto nie miało halogenów) . Kostki od halogenów  są wpięte w instalację auta. Elektryk poradził mi żeby dokupić wyłącznik (przycisk) świateł przeciwmgielnych to toyoty ale taki do zamontowania w miejsce zaślepki z kostką toyoty. Oryginalnie w toyocie taki wyłącznik jest w manetce i ma zupełnie inny kształt. Kupiłem w necie wyłącznik o wymiarach takich jak zaślepka ale elektryk stwierdził że nie ma kostki i on tego nie wepnie w instalację. Czy ktoś się orientuje czy coś takiego ( wył. przycisk) z kostką w ogóle można dostać? . A może ktoś ma coś takiego?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: Światła przeciwmgielne toyota corolla 2018 r. sedan 1,6
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Grudnia 2020, 12:08:57 »
Wymień manetkę, to się łatwo wypina a instalacja zapewne jest.

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Grzegorz K

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Grudnia 2020, 12:12:16 »
Rozumiem że manetka nowa lub z używanego auta. To pewnie będzie rocznik 2016 do 2018 . A czy nie dojdzie jeszcze wymiana obudowy manetki?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #3 dnia: 09 Grudnia 2020, 13:45:00 »
Używana, nowa kosztuje wielokrotnie więcej. Nie wiem jak w twoim modelu, ale na 99.9% pług and play. Robiłem tak w dwóch autach, jedno z 2005r, drugie z 2007 r i wszystko zadziałało, ale to były inne marki, też japońskie.

Jeśli choćby w opcji do twojej wersji można było zamontować, to musi być sygnał w kostce i przewody do lamp podczepione we wnękach. Sprawdź.
« Ostatnia zmiana: 09 Grudnia 2020, 13:47:09 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl