Cześć,
to mój pierwszy post i szukam porady dotyczącej fotelików dziecięcych. Już wkrótce stanę się posiadaczem nowej Corolli, a od przyszłego roku moja rodzina się powiększy o bliźniaki, dodatkowo mam już jednego prawie 3-latka i tutaj pojawia się problem: Chciałbym przewozić 3 foteliki na tylnej kanapie, dwa dla noworodków/niemowlaków jeden dla wyrośniętego 2,5-latka (100 cm i 17kg) i zastanawiam się czy ktoś z Was ma w tym temacie jakieś doświadczenie. Udało Wam się upakować do Kombii 3 foteliki z tyłu, jeżeli tak to jakie? Generalnie kasa nie jest największym problem (aczkolwiek wolałbym nie płacić miliona monet) -ważne by było jak najbezpieczniej.
Nie zmieścisz 3 fotelików oficjalnie na tylnej kanapie w tym pojeździe. Nieoficjalnie raczej też nie.
- Mocowania IsoFix jak złapią dwa foteliki to w środku nie będzie miejca na trzeci
- jak olejesz IsoFix i zainwestujesz w foteliki zapinane pasami to i tak się nie zmieszczą
- Jak pokombinujesz z 2x nosidełko lub 2xfotelik do jazdy tyłem a środek do jazdy przodem to i tak zadziała jeden z powyższych punktów.
Mozesz podjechać do sklepu sprzedającego foteliki i na parkingu poprzymierzać różne kombinacje.
Z Toyoty na 3 foteliki z tyłu polecam Verso bo ma 3 niezależne fotele z tyłu (środkowy lekko oszukany bo węższy ale 3 foteliki się mieszczą).
Pozostaje Ci opcja: 2x foteliki z tyłu, 1x na siedzeniu pasażera oraz żona między fotelikami z tyłu.
Mówię to z praktyki

a przy okazji życze spokojnego powiększenia rodziny.