Autor Wątek: Nieregularny problem ze startem po przekręceniu kluczyka Toyota Yaris II  (Przeczytany 1533 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Łukasz Czolo

• Początkujący
Mam tu problem dla mnie natury zagadkowej. Widziałem podobny post tutaj na forum lecz sytuacja jednak tutaj troche się różni więc zaczynam nowy świeży temat.

Po włożeniu kluczyka i przekręceniu zapala się panel, po przekręceniu do rozruchu cisza, nie dzieje się nic. Nie jest sie tak jednak zawsze. Jezeli radio, nawiem etc zostalo wyłaczone wczesniej (czyli nic nie pobiera prądu równocześnie z rozruchem) to 80 procent ze odpali za pierwszym. Jeżeli jakiś odbiornik jest włączony to mała szansa ze odpali, dopiero po wyąłączenie nawiewu za któryms podejściem odpali. Jeżeli już odpala w pierwszym momencie rozruchu gaśnie panel z licznikami i za sekundę zapala się ponownie.
 Wniosek był dla mnie jasny, że akumulator do wymiany. Po wymianie na ten sam nowy varta b19 problem jednak pozostał.
Gdzie by tu szukać dalej po akumulatorze problemu?
 Dodam że centralny zamek i pilot od niego zachowuje sie nietypowo. Czasami nieotwiera i dopiero jak jeszcze raz nacisne zamknij i dopiero otwórz zaskakuje.

Czy ktoś ma jakiś trop, którym mógłbym dalej pójść w tym śledztwie ?  :o

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl