Chciałem kupić rav4 na PB i z automatem , niestety podaż z pewnego źródła jest mikroskopijna.
Dlatego mimo że jestem zawziętym anty hybrydowcem , postanowiłem sprawdzić ten napęd, i kupić ravkę ,rocznik 2016- 2017,
Jeżeli nabędziesz auto z tych rocznikow to akumulator bedzie jeszcze na gwarancji, bo toyota udziela w hybrydach na ten element 5 letniej gwarancji. Raczej wiec o jego stan nie musisz sie martwic.
To fakt ale pod warunkiem będzie serwisowany w ASO poza gwarancją ogólną 3 letnią.
Po pierwsze, można poszukać takiego co jest serwisowany w ASO.
Co do zakupu hybrydowej RAV4, to gorąco polecam.
Bo nie wysilone 2.5l, które i tak nie pracuje przez 30% przebiegu (u mnie nawet więcej), wiec samochód z dużym nie powinien być problemem.
Skrzynia uchodzi za pancerną, bo faktycznie nie ma co się zjeb.....
Najwięcej obaw ludzie mają o akumulatory, bo tak naprawdę to się w większości na tym nie znają i nasłuchali się, że drogie a w 7letni laptopie mi akumulator padł i tu też tak pewnie będzie.
A prawda, jest taka, że.
Akumulatory, to zespół 37 ogniw, wymienia się pojedyncze i przeprowadza "ujednolicenie napięć"
Ale nawet, gdybyś miał kupić cały to jest pełno sprawnych używek.
Śmiało, kupuj na pewno to jest lepszy wybór, niż diesel czy jakaś wysilona turbo benzyna.