Autor Wątek: amortyzatory  (Przeczytany 22577 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

koniu

• Gość
Odp: amortyzatory
« Odpowiedź #30 dnia: 18 Października 2006, 09:48:18 »
witam
wlansie wymienilem amorki na KYB gazowo olejowe...goraco polecam...samochodzik prowadzi sie rewelacyjnie.koszt 240 za sztuke plus 100 robocizna.to w sprawie amorokow.
ale mam jeszcze pytanko...czy po wymianie amortyzatorow nalezy robic geometrie??przy wymianie starych amorkow okazalo sie ze ktos przy nich majtrowal i otwory na sruby byly rozwiercane wiec nie wiem czy ktos w ten sposob nie probowal uzyskac odpowiedniego kata nachylenia.

Offline marekw

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #31 dnia: 23 Października 2006, 12:35:07 »
witam
wlansie wymienilem amorki na KYB gazowo olejowe...goraco polecam...samochodzik prowadzi sie rewelacyjnie.koszt 240 za sztuke plus 100 robocizna.to w sprawie amorokow.

za komplet dałem około 840, plus wymiana 40 za sztukę - całość kosztowała mnie tysiaka, sprawdzenie geometrii było do tego gratis :)

Pan Hilary

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 24 Października 2006, 10:45:17 »

ale mam jeszcze pytanko...czy po wymianie amortyzatorow nalezy robic geometrie??
Tak. Ja też wymieniałem niedawno amory na KYB w mojej E9, ale w zakładzie nie zrobili mi geometrii i zasadniczo z tego powodu jestem wściekły. Nieustawiona geometria powoduje ścinanie opon.
W JC Auto krzykneli mi za geometrię 160zł. :/

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #33 dnia: 25 Października 2006, 10:21:37 »
W ASO ANWA w Krakowie w tamtym roku robiłem i wyszlo cos ok 70zł jakos tak plus kolorowe wydruczki z komputerka. ;-)
Zasadniczo geometraia ze wszystkimi ustawieniami powinna zamknac sie góra w 120zł ;-)

pozdrowka
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

Offline Piniop4

• Toyot Leżący
  • *
Amortyzatory
« Odpowiedź #34 dnia: 29 Lipca 2009, 13:36:56 »
czy moze kots kupowal te amortyzatory? http://www.kamoka.eu/
warto?

---------------------------------------------------------------------------------------
scalilem  .. prosze uzywac szukajki lub czytac FAQ  <regulamin>

Radex E9
« Ostatnia zmiana: 29 Lipca 2009, 16:54:44 wysłana przez Radex E9 »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl