Autor Wątek: RAV4 IV USA  (Przeczytany 14068 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Marsik6

• Toyot Leżący
  • *
RAV4 IV USA
« dnia: 23 Grudnia 2020, 19:56:14 »
Zapraszam do dyskusji osoby, które ściągnęły RAV4 gen. IV z USA. Posiadam dobrą wiedzę w tym zakresie.
« Ostatnia zmiana: 23 Grudnia 2020, 19:58:34 wysłana przez Marsik6 »

Offline radek2020

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: RAV4 IV USA
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Stycznia 2021, 22:17:23 »
ja mam taki zamiar , ale troche sie boje

Offline Marsik6

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Stycznia 2021, 22:51:59 »
Zależy jakie uszkodzenia i czy auto dla siebie czy na sprzedaż, bo jest spora różnica w cenie części. Przeróbka bez problemu. Wiem jak to zrobić. Trochę drogie wtyczki, ale są dostępne. Części pasują od europejczyka. W razie czego mam tam jakieś pozostałości.

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Stycznia 2021, 12:17:54 »
Zapraszam do dyskusji osoby, które ściągnęły RAV4 gen. IV z USA. Posiadam dobrą wiedzę w tym zakresie.
To podziel się z informacją co jest do wymiany na normę EU?

Offline Marsik6

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Stycznia 2021, 18:20:24 »
Trzeba zmienić światła przednie, zrobić poziomowanie świateł, światło przeciwmgielne tył. Oczywiście dochodzą włączniki tych urządzeń.

Offline Swider

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4 vi,Auris I
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Września 2023, 20:54:41 »
Witam, czy da radę w pasować kompletny zderzak, belkę, błotniki z wersji europejskiej do wersji USA. Rav4 iv 2016.

Offline Marsik6

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Września 2023, 10:28:31 »
Ja kupiłem od razu cały pas przedni bo było taniej. Pasował. Błotniki też. Wersja z 2016 r to ta sama co u mnie z 2018 r. Najlepiej szukać części z rocznika 2015-2018 bo był prawdopodobnie delikatny lifting i zbytnio nie patrzeć na wersję RAV 4 IV bo pod tą wersją ludzie zamieszczają części z 2014 r. Wiele z nich pasuje, ale zdarza się też że nie pasują. Mój kolega z Warszawy też przerabiał cały przód do tej Ravki  i wszystko pasowało. Ja mam wersję limited a on bodajże xle

Offline Swider

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Września 2023, 20:28:04 »
W ravce która do mnie płynie ocalał lewy błotnik, maska,lewa lampa i ten górny cienki pas . Ciekawe czy błotniki się czymś różnią, jeśli nie najwyżej założę dwa od europy. Ale dzięki za odpowiedź, teraz mam łatwiej części kompletować. Jeszcze zagadką dla mnie jest czy radar, kamerka i czujnik otwierania tylnej klapy nogą podejdzie. Wersja która do mnie płynie to Limited 2017.

Offline Marsik6

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 14 Września 2023, 22:27:56 »
Błotniki te same bo porównywałem. Radar od razu bierz i sprowadzaj z USA. Europa nie pójdzie na 100%. Kamerka przód nie pójdzie jak nie była w oryginale. Możesz brać przedni zderzak bez kamerki. U mnie widnieje jako atrapa. Czujnik otwierania nogą tylnej klapy pójdzie. Ja błotniki od razu 2 kupiłem w kolorze a ten dobry USA sprzedałem. Przynajmniej mam 2 jednakowe. Lampy twoja decyzja. Ja bym szukał 2 z Europy bo jak będą świeciły jeden z USA a drugi z Europy. Chyba, że ten z USA przerobisz, ale tam są światła pozycyjne. Nie wiem czy ktoś to ogarnie. Mam jeszcze trochę części które mi zostały. Może coś będziesz potrzebował.

Offline Marsik6

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 14 Września 2023, 22:31:31 »
Jakieś tam belki z przedniego pasa jeszcze mam. Sporo sprzedałem bo kupiłem od razu cały pas przedni. Daj znać jak coś potrzeba. Mam trochę elektryki, spreżąrkę klimy itp.

Offline Swider

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 14 Września 2023, 22:40:16 »
OK. Dostałem dziś zdjęcia z miejsca załadunku. Okazuje się że powrzucali zdemontowane części do środka, niestety zdjęcia są tak zrobione że nie widać nawet czy osprzęt na uszkodzonych zderzakach  jest. Muszę czekać jak dotrze i zrobić przegląd co tam wrzucili. Może ogołocone i połamane plastyki tylko są. Na dodatek uszkodzili mi szybę i prawe lusterko.

Offline Marsik6

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 15 Września 2023, 08:54:36 »
Ok. też bym poczekał jak przypłynie i dopiero kupował części. Lusterko chyba mam. Zobaczysz jak uszkodzone bo może tylko nakładka lusterka będzie potrzebna. Szkoda że uszkodzili szybę. Później ci powiem co trzeba kupić i ewentualnie podeślę nr części. Jakieś plastiki też posiadam. Daj znać jak już będziesz miał auto to ewentualnie zdzwonimy się. Na razie poczekaj. Części nie problem kupić.

Offline Swider

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 15 Września 2023, 18:55:56 »
Ok odezwę się.

Offline cube

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #13 dnia: 10 Października 2023, 09:16:22 »
Cześć,

co trzeba przerobić w aucie sprowadzonym z USA? Czy są jakieś różnice w stosunku do samochodów z Kanady?

Pozdrawiam
JL

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #14 dnia: 10 Października 2023, 11:19:47 »
Cześć,

co trzeba przerobić w aucie sprowadzonym z USA? Czy są jakieś różnice w stosunku do samochodów z Kanady?

Pozdrawiam
JL
Tak, w Kanadzie masz system metryczny i chyba światła asymetryczne.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl