Autor Wątek: Yaris3 (2012) spryskiwacz przedniej szyby  (Przeczytany 2119 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kamilkom

• Toyot Leżący
  • *
Yaris3 (2012) spryskiwacz przedniej szyby
« dnia: 26 Grudnia 2020, 20:36:02 »
Hejka.
Od 2 tygodni Żonka posiada Yariskę 3 1,33Pb.
Jako, że cały czas odkrywam tajniki tego auta to dopytam o spryskiwacz przedniej szyby (nigdzie nie znalazłem informacji mnie interesującej).
Mianowicie czy ten spryskiwacz jest taki lipny (sika tak dziwnie, bez silnego strumienia, mniej więcej na 1/3 wysokości szyby). Jak patrzyłem w dysze to jest tam dość spora dziura, bez możliwości regulacji. Czy ten jest zepsuty, czy te yariski tak mają fabrycznie??
Tylny spryskiwacz jest normlany, ale ten przedni to porażka. Nawet nie wiem jak to rozebrać aby zobaczyć coś więcej.
Ktoś ma jakąś radę, informację ew. modyfikację aby ten spryskiwacz działał chociaż tak jak w normalnym aucie (nie mówię już o mgiełkowym, ale żeby był chociaż normalny sprysk).

Pozdro
Kamil

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
Odp: Yaris3 (2012) spryskiwacz przedniej szyby
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Grudnia 2020, 23:31:40 »
weź cienki drucik i spróbuj jak najgłębiej włożyć w otwór dyszy  spryskiwacza , druga osoba w tym czasie włącza pulsacyjnie spryskiwacz . Jak nie pomoże to trzeba , zobaczyć czy pompka w pojemniku z płynem nie zdycha.
RAV4 2.5 hybrid

Offline Sacrum

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Lutego 2021, 23:27:16 »
U mnie też tak dziwnie pryska, jakby dyszy nie było

Offline kamilkom

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Lutego 2021, 07:35:59 »
Tak to wygląda, ale przyglądałem się innym Yariskom i też tak samo wygląda jakby dyszy nie było.
Na szczęście jakoś to psika na szybę i do wiosny przeczekam. Zrobi się cieplej to sprawdzę drożność całego wężyka jak i sprawność pompki.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl